Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от prodigy666 »

просто следа форума и съм в час и знам за какво говори колегата .. не че имам нещо против теб
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/YyAYOS5hgWU?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/YyAYOS5hgWU?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

са си идвам от реката бяхме на Железница на изтичалото преди бързея цифра хляб и червеи метнахме ама нема рибата беше след бързееяяя.... и така шанс 3ма 4тирима колеги си фанаха за 4ас време по 3 4 тупалки после нз тръгнахме си минахме през Бобошево малко пофърлях и там колегите също се оплакваха и те така....
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Аз в неделя след обяд обиколих сумати места около Невестино но реката беше сълза, дори и на дълбочина над 1 м. се виждаше дъното, а дъното на реката в парка си го гледаш като на длан от моста. Накрая отидох под прага и там почти същата работа но почнах да метам бели с прашката и се завъртяха много кротушки сигурно съм извадил над 30, 4 мренки, 4 кленчета и 10-на маломерни мренки. Докато не падне дъж в нашия район няма да има успешен риболов, но тогава сигурно и температурана на водата ще падне и може пак да е тегаво.
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

В неделя реката около Благоевград добра на цвят и ниво, но риболова беше доста слаб.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

miro253 написа:Защо тогава не си се разбирате на ЛС, а се занимавате с прости хора като нас? В подобни постове аз лично не виждам много смисъл. Не разбрах защо, но да ти се връща :D :finga:
колега можеш да казваш къде да се разбираме,като станеш модератор тогава може и бан да ни сложиш!другият момент е такъв че тука се говори със действия и кадри ,не сме балъци тука а даже някои много ама много в час!!!!!Моят коефициент на полезно действие тук е голям-пиша истини , представям и помагам!!!!!ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ СЪМ ГИ ЧЕЛ
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

DJONI RINGO написа:
miro253 написа:Защо тогава не си се разбирате на ЛС, а се занимавате с прости хора като нас? В подобни постове аз лично не виждам много смисъл. Не разбрах защо, но да ти се връща :D :finga:
колега 1 ти не си никой,за да казваш къде да се разбираме,като станеш модератор може и бан да ни сложиш!другият момент е такъв че тука се говори със действия и кадри ,а ти оня път мислиш че тука в групата сме балъци и пишеш измишльотини!тука сме много дето сме в час по реката и вервай тея за 60 литрака не минават-всеки ще ти го каже от групата!и не помня да съм казал нещо за другите в групата,,ПРОСТИ ХОРА КАТО НАС,,И накрая за да не прозвуча леко небрежно-а ако искаш се хванете с човека и 60те и елате да ни покажете -аз ще бъда скромно сам 8)
Аз познавам един мой човек, който хвана на щека 50 такива скобара и то за един слетобяд и вече не ние приоритет тази риба, а ходим да гоним шарана по Гърция
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

колега можеш да казваш къде да се разбираме,като станеш модератор тогава може и бан да ни сложиш!другият момент е такъв че тука се говори със действия и кадри ,не сме балъци тука а даже някои много ама много в час!!!!!Моят коефициент на полезно действие тук е голям-пиша истини , представям и помагам!!!!!ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ СЪМ ГИ ЧЕЛ[/quote]
Па стана данданията за нема нищо.Човека не казва че гие хванал той,нито казва колко души са ловили мое 5 човека по 10-12 риби да са фанали което е нормално.Аз така ги приемам такива постове просто за инфо че рибата е активна и точка.Може рибите да не са били по кило,а по 7-800гр и да имало некой кило,за мене същественото е че рибите са активни другото е плява и всеки сам си преценява на какво да вярва.Нема смисъл от кавги.Наслука на всички!
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Важно е да я има рибата, а пък тя е активна само за който си го може :lol: малко шегичка, успешни излети на всички и да не забравяме да пазим чисто .

А относно другото лично се убедих как се хващат 50 скобара , как се презентира "танцуваща троха" и как се захранва с малки топчета трохи. За тези които не знаят да отбележа, бият ли го съчмите скобара по носа, не кълве , а бяга, затова линията трябва да се води перфектно и много прецизна .
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

калин кацаров написа:Важно е да я има рибата,................., успешни излети на всички и да не забравяме да пазим чисто .
..........как се презентира "танцуваща троха" и как се захранва с малки топчета трохи. За тези които не знаят да отбележа, бият ли го съчмите скобара по носа, не кълве , а бяга, затова линията трябва да се води перфектно и много прецизнo .
+1 :smt023
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Уважаеми колеги, излизам с апел да не влизате в безсмислени диалози. Темата за река Струма е една от най-ценните и най-посещаваната в сайта "На риба". Истината е, че тук пишат няколко колеги, които много добре ловят риби в река Струма и техните съвети и препоръки са изключително полезни за множеството останали риболовци. Признавам си, че и аз понякога срещам затруднение да проследя мисълта на DJONI RINGO, но иначе момчето си е риболовец висша класа. От постовете на DJONI и на още няколко колеги, можем единствено да подобрим теоретичната си подготовка и техниката на риболов.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Kалине с риск да се разрази полемика,мисля да ти отговоря,че 50 скобара по кило от сам човек по Струма няма как да стане в тези времена по Струма!значи има разлика от 40-50 скобара от 250-400-600 г и 50 по кило!първо всеки разбиращ от риболов човек знае,че тези от кило няма как да се задържат цял ден пред храната!още повече пък на щека лятото когато това е пълен абсурд!аз пък познавам най добрите щекари из района дето са ужасно добри и ловят още от зората на щеката и познават реката като хола си-не съм видял такова нещо дори и в най добрите години!На мен пък мрените отдавана не са ми интересни,защото ловех по 200 когато ги търсех!да ловили сме с две другарчета над 100 кила скобари тримата за един ден,но не бяха по кило!Не ми се вярва и дали някой в групата знае как изглеждат 50 килаци в живарника!Иначе за едри риби (говоря риби по и над кило отбрани)съм стигал ето така от следобяд до вечерта-като малки китчета са знам,не се заяждам а имам претенциите да разбирам от речен риболов!Колега Чоко от 3-4 души може ,но той каза,,мой приятел еди си кво 60 литрака и то за няколко часа,,60 скобара ми звучи по реално!Венци 72 момчето спре да пише тука,заради такива изпънения и измишльотини-той създаде групата и му скачаха постоянно,защото е много добър и като опонираше все имаше умни глави-позволявам си да го цитирам,защото се знаеме кой как е в риболова!Калине с теб най малко искам да споря,защото си ерудиран човек спрямо коментарите си и са полезни!мога да покажа с колко човека общувам на лични и колко отговора съм дал на всеки-и места и всичко-те нека кажат момчетата!Ако искате ще спра да пиша няма грижи!
Прикачени файлове
IMG120.jpg
IMG120.jpg (97.56 KiB) Преглеждано 654 пъти
Последно промяна от DJONI RINGO на Сря Окт 09, 2013 3:13 am, променено общо 1 път.

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

[quote="DJONI RINGO"]Kалине с риск да се разрази полемика,мисля да ти отговоря,че 50 скобара по кило от сам човек по Струма няма как да стане в тези времена по Струма!значи има разлика от 40-50 скобара от 250-400-600 г и 50 по кило!първо всеки разбиращ от риболов човек знае,че тези от кило няма как да се задържат цял ден пред храната!quote] тези думи говорят много .... и тука и по реката са малко тези хора .... инфо от днес на бело поле след моста нищо имаше 1 дето мааше рехава манжа с бел прееба ми захранването ... след тва бех да гледам под моста ... там панаир имаше 1-2 с по 4-5 риби (скобари ) както джони каза мрените са аут от приоритетите на скобарджията .... след това се преместих на 1 вир под агромах там имаше 4 ма колеги 1ния искара 2 дребни скобара но случаино .... според мен ( като гледах как ги дига с болонезата влакното му беше поне 0.20 :D :D ) а моя риболов беше трагедия предимно опознаване на местата от моста надолу :D :D
П.с на вира над моста също имаше хора ама там не бех ходил от зимата и направо като видех къде е водата бегах :D
иначе ректа си е вада ... :(
а и дано се появят и други хора като джони че форума иначе няма да върви с коментари от рода днес на струма .... скобара .... на троха .... на нз си кво .... снимки ?
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

И понеже фактологията винаги е по добре от фантастиката-слагам снимка на моя добър приятел Чичо Коле и другарче-вира на село Пастух-Калине ти го знаеш много добре тоя вир-тея риби са извадени от двама души-дето работят като стрели с такъмите тука са горе долу от цифрите на 60 номер .....тогава още рибата беше повече от водата! Но не са литраци байка а средняци плюс мешилка ;) Иначе като се заговорихме помня един случай от близките години на красота по реката-ловехме с две аверчета на Покровник беше още острова и като ги запукаме риби от 300 до 500 плюс некой бонус-смазване! Срещу нас застават дъртите местни корморани към края на риболова,тръгвам да вадя живарника той бетон и викам,,Росене ела да помогнеш не мога да го извадя,,при което отсреща се чува,,Ебаго колко да е тежък вие като че ли 100 кила риби имате,,бех с един браунинг живарник до 3 обръч пълен-към 80 кила-ония отсреща пребледнеха прединфарктно-издърпваме живарника снимка и обратно-сигурно вечерта е имало мента глог и валериана:) тая случка беше ей така да няма напрежение в групата! Живи и здрави всички!
Прикачени файлове
image.jpg
image.jpg (135.84 KiB) Преглеждано 625 пъти

metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Joni Голям честно. :D :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”