Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- prodigy666
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
просто следа форума и съм в час и знам за какво говори колегата .. не че имам нещо против теб
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/YyAYOS5hgWU?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/YyAYOS5hgWU?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
са си идвам от реката бяхме на Железница на изтичалото преди бързея цифра хляб и червеи метнахме ама нема рибата беше след бързееяяя.... и така шанс 3ма 4тирима колеги си фанаха за 4ас време по 3 4 тупалки после нз тръгнахме си минахме през Бобошево малко пофърлях и там колегите също се оплакваха и те така....
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Аз в неделя след обяд обиколих сумати места около Невестино но реката беше сълза, дори и на дълбочина над 1 м. се виждаше дъното, а дъното на реката в парка си го гледаш като на длан от моста. Накрая отидох под прага и там почти същата работа но почнах да метам бели с прашката и се завъртяха много кротушки сигурно съм извадил над 30, 4 мренки, 4 кленчета и 10-на маломерни мренки. Докато не падне дъж в нашия район няма да има успешен риболов, но тогава сигурно и температурана на водата ще падне и може пак да е тегаво.
В неделя реката около Благоевград добра на цвят и ниво, но риболова беше доста слаб.
-
- фен клуб-скобар
колега можеш да казваш къде да се разбираме,като станеш модератор тогава може и бан да ни сложиш!другият момент е такъв че тука се говори със действия и кадри ,не сме балъци тука а даже някои много ама много в час!!!!!Моят коефициент на полезно действие тук е голям-пиша истини , представям и помагам!!!!!ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ СЪМ ГИ ЧЕЛmiro253 написа:Защо тогава не си се разбирате на ЛС, а се занимавате с прости хора като нас? В подобни постове аз лично не виждам много смисъл. Не разбрах защо, но да ти се връща![]()
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- калин кацаров
- сериозен играч
Аз познавам един мой човек, който хвана на щека 50 такива скобара и то за един слетобяд и вече не ние приоритет тази риба, а ходим да гоним шарана по ГърцияDJONI RINGO написа:колега 1 ти не си никой,за да казваш къде да се разбираме,като станеш модератор може и бан да ни сложиш!другият момент е такъв че тука се говори със действия и кадри ,а ти оня път мислиш че тука в групата сме балъци и пишеш измишльотини!тука сме много дето сме в час по реката и вервай тея за 60 литрака не минават-всеки ще ти го каже от групата!и не помня да съм казал нещо за другите в групата,,ПРОСТИ ХОРА КАТО НАС,,И накрая за да не прозвуча леко небрежно-а ако искаш се хванете с човека и 60те и елате да ни покажете -аз ще бъда скромно самmiro253 написа:Защо тогава не си се разбирате на ЛС, а се занимавате с прости хора като нас? В подобни постове аз лично не виждам много смисъл. Не разбрах защо, но да ти се връща![]()
колега можеш да казваш къде да се разбираме,като станеш модератор тогава може и бан да ни сложиш!другият момент е такъв че тука се говори със действия и кадри ,не сме балъци тука а даже някои много ама много в час!!!!!Моят коефициент на полезно действие тук е голям-пиша истини , представям и помагам!!!!!ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ СЪМ ГИ ЧЕЛ[/quote]
Па стана данданията за нема нищо.Човека не казва че гие хванал той,нито казва колко души са ловили мое 5 човека по 10-12 риби да са фанали което е нормално.Аз така ги приемам такива постове просто за инфо че рибата е активна и точка.Може рибите да не са били по кило,а по 7-800гр и да имало некой кило,за мене същественото е че рибите са активни другото е плява и всеки сам си преценява на какво да вярва.Нема смисъл от кавги.Наслука на всички!
Па стана данданията за нема нищо.Човека не казва че гие хванал той,нито казва колко души са ловили мое 5 човека по 10-12 риби да са фанали което е нормално.Аз така ги приемам такива постове просто за инфо че рибата е активна и точка.Може рибите да не са били по кило,а по 7-800гр и да имало некой кило,за мене същественото е че рибите са активни другото е плява и всеки сам си преценява на какво да вярва.Нема смисъл от кавги.Наслука на всички!
- калин кацаров
- сериозен играч
Важно е да я има рибата, а пък тя е активна само за който си го може
малко шегичка, успешни излети на всички и да не забравяме да пазим чисто .
А относно другото лично се убедих как се хващат 50 скобара , как се презентира "танцуваща троха" и как се захранва с малки топчета трохи. За тези които не знаят да отбележа, бият ли го съчмите скобара по носа, не кълве , а бяга, затова линията трябва да се води перфектно и много прецизна .

А относно другото лично се убедих как се хващат 50 скобара , как се презентира "танцуваща троха" и как се захранва с малки топчета трохи. За тези които не знаят да отбележа, бият ли го съчмите скобара по носа, не кълве , а бяга, затова линията трябва да се води перфектно и много прецизна .
+1калин кацаров написа:Важно е да я има рибата,................., успешни излети на всички и да не забравяме да пазим чисто .
..........как се презентира "танцуваща троха" и как се захранва с малки топчета трохи. За тези които не знаят да отбележа, бият ли го съчмите скобара по носа, не кълве , а бяга, затова линията трябва да се води перфектно и много прецизнo .

Уважаеми колеги, излизам с апел да не влизате в безсмислени диалози. Темата за река Струма е една от най-ценните и най-посещаваната в сайта "На риба". Истината е, че тук пишат няколко колеги, които много добре ловят риби в река Струма и техните съвети и препоръки са изключително полезни за множеството останали риболовци. Признавам си, че и аз понякога срещам затруднение да проследя мисълта на DJONI RINGO, но иначе момчето си е риболовец висша класа. От постовете на DJONI и на още няколко колеги, можем единствено да подобрим теоретичната си подготовка и техниката на риболов.
-
- фен клуб-скобар
Kалине с риск да се разрази полемика,мисля да ти отговоря,че 50 скобара по кило от сам човек по Струма няма как да стане в тези времена по Струма!значи има разлика от 40-50 скобара от 250-400-600 г и 50 по кило!първо всеки разбиращ от риболов човек знае,че тези от кило няма как да се задържат цял ден пред храната!още повече пък на щека лятото когато това е пълен абсурд!аз пък познавам най добрите щекари из района дето са ужасно добри и ловят още от зората на щеката и познават реката като хола си-не съм видял такова нещо дори и в най добрите години!На мен пък мрените отдавана не са ми интересни,защото ловех по 200 когато ги търсех!да ловили сме с две другарчета над 100 кила скобари тримата за един ден,но не бяха по кило!Не ми се вярва и дали някой в групата знае как изглеждат 50 килаци в живарника!Иначе за едри риби (говоря риби по и над кило отбрани)съм стигал ето така от следобяд до вечерта-като малки китчета са знам,не се заяждам а имам претенциите да разбирам от речен риболов!Колега Чоко от 3-4 души може ,но той каза,,мой приятел еди си кво 60 литрака и то за няколко часа,,60 скобара ми звучи по реално!Венци 72 момчето спре да пише тука,заради такива изпънения и измишльотини-той създаде групата и му скачаха постоянно,защото е много добър и като опонираше все имаше умни глави-позволявам си да го цитирам,защото се знаеме кой как е в риболова!Калине с теб най малко искам да споря,защото си ерудиран човек спрямо коментарите си и са полезни!мога да покажа с колко човека общувам на лични и колко отговора съм дал на всеки-и места и всичко-те нека кажат момчетата!Ако искате ще спра да пиша няма грижи!
- Прикачени файлове
-
- IMG120.jpg (97.56 KiB) Преглеждано 657 пъти
Последно промяна от DJONI RINGO на Сря Окт 09, 2013 3:13 am, променено общо 1 път.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
[quote="DJONI RINGO"]Kалине с риск да се разрази полемика,мисля да ти отговоря,че 50 скобара по кило от сам човек по Струма няма как да стане в тези времена по Струма!значи има разлика от 40-50 скобара от 250-400-600 г и 50 по кило!първо всеки разбиращ от риболов човек знае,че тези от кило няма как да се задържат цял ден пред храната!quote] тези думи говорят много .... и тука и по реката са малко тези хора .... инфо от днес на бело поле след моста нищо имаше 1 дето мааше рехава манжа с бел прееба ми захранването ... след тва бех да гледам под моста ... там панаир имаше 1-2 с по 4-5 риби (скобари ) както джони каза мрените са аут от приоритетите на скобарджията .... след това се преместих на 1 вир под агромах там имаше 4 ма колеги 1ния искара 2 дребни скобара но случаино .... според мен ( като гледах как ги дига с болонезата влакното му беше поне 0.20
) а моя риболов беше трагедия предимно опознаване на местата от моста надолу
П.с на вира над моста също имаше хора ама там не бех ходил от зимата и направо като видех къде е водата бегах
иначе ректа си е вада ...
а и дано се появят и други хора като джони че форума иначе няма да върви с коментари от рода днес на струма .... скобара .... на троха .... на нз си кво .... снимки ?

П.с на вира над моста също имаше хора ама там не бех ходил от зимата и направо като видех къде е водата бегах

иначе ректа си е вада ...

а и дано се появят и други хора като джони че форума иначе няма да върви с коментари от рода днес на струма .... скобара .... на троха .... на нз си кво .... снимки ?
-
- фен клуб-скобар
И понеже фактологията винаги е по добре от фантастиката-слагам снимка на моя добър приятел Чичо Коле и другарче-вира на село Пастух-Калине ти го знаеш много добре тоя вир-тея риби са извадени от двама души-дето работят като стрели с такъмите тука са горе долу от цифрите на 60 номер .....тогава още рибата беше повече от водата! Но не са литраци байка а средняци плюс мешилка
Иначе като се заговорихме помня един случай от близките години на красота по реката-ловехме с две аверчета на Покровник беше още острова и като ги запукаме риби от 300 до 500 плюс некой бонус-смазване! Срещу нас застават дъртите местни корморани към края на риболова,тръгвам да вадя живарника той бетон и викам,,Росене ела да помогнеш не мога да го извадя,,при което отсреща се чува,,Ебаго колко да е тежък вие като че ли 100 кила риби имате,,бех с един браунинг живарник до 3 обръч пълен-към 80 кила-ония отсреща пребледнеха прединфарктно-издърпваме живарника снимка и обратно-сигурно вечерта е имало мента глог и валериана:) тая случка беше ей така да няма напрежение в групата! Живи и здрави всички!

- Прикачени файлове
-
- image.jpg (135.84 KiB) Преглеждано 628 пъти
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- разбира нещата
Joni Голям честно.