Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Върхове за Shimano ALIVIO CX FEEDER
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Върхове за Shimano ALIVIO CX FEEDER
Задравейте! Та днес реших да ходя за зарган и по простата причина че нямам по подходяща въдица за целта, реших че ще мятам бомбарди с фидера.Получи се иключително идиотска ситуация.Първо ми се усука влакното около върха и дакато се опитвах да го разплета върху една хлъзгава скала, нещо май го понапънах повече и върха са счупи в най тънката част под водача.Изнервен от ситуацията и държайки въдицата с едната ръка започнах да отварям тубуса за резервния връх.Съответно последва лека загуба на равновесие и резервния връх се изхлузи от тубуса, подскочи в скалата и ... директно в морето.Каръшки риболов се получи, но както и да е. Та някой знае ли дали се продават резервни върхове за този модел, или евентуално от друг модел или марка, които да паснат? Благодаря!
-
- Модератор
Re: Върхове за Shimano ALIVIO CX FEEDER
Резервните връхчета на Браунинг стават, но искат леко напасване в основата.
-
- новобранец
Ако са стъклопластови, дори и да са с по голям диаметар ще могат да се поизпилят предполагам. Утре ще пообиколя магазините да поразпитам.
-
- Модератор
И карбоновите стават. Безопасната корекция на диаметъра в основата според някои колеги е до 10 %.
Карбоновите са по-твърди и съм го правил с шкурка за метал, като връхчето е хванато с изолирбанд за винтоверта. В накрайника на винтоверта поставих парче стъклопластов връх без водачи. С не много високи обороти за равномерно шлайфане.
Карбоновите са по-твърди и съм го правил с шкурка за метал, като връхчето е хванато с изолирбанд за винтоверта. В накрайника на винтоверта поставих парче стъклопластов връх без водачи. С не много високи обороти за равномерно шлайфане.
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Върховете при фидерите на Шимано са с диаметър 3,6 и 2,2 ...
Ако е с диаметъра 3,6 Браунинга ще иска малко напасване , ако е по-малкия ще стане доста по трудно !
Ако е с диаметъра 3,6 Браунинга ще иска малко напасване , ако е по-малкия ще стане доста по трудно !
-
- новобранец
Днес в един от магазините ми предложиха едни, но бяха доста по дебели.А това с пиленето нещо не ми вдъхва доверие.Все пак шимано са много популярна, водеща марка , няма начин да не предлагат резервни части.Почвам да се замислям дали да не си купя още един такъв фидер и така ще имам два с по един връх. Благодаря за мненията колеги, що го измисля, може и от чужбина нещо да се поръча ако не излиза прекалено скъпо.
-
- Модератор
В Англия оригиналните се намират по 17 паунда. Отделно е доставката и цената им става почти 50 лв.Trendafilov написа:... може и от чужбина нещо да се поръча ако не излиза прекалено скъпо.
- М. Сталев
- разбира нещата
Boci продаваше 3 oz за 25 лв ,виж дали обявата е валидна още
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега върховете се правят от съответни по размер жила. Трудно се намират жила с основа 2,3мм каквито са повечето шимански върхове но не е невъзможно. И да не си посмял да хвърлиш счупения връх защото водачите за фидервърхове трудно се намират особенно за Шимано защото са изкупени от фидеристите. 

- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Абе мани тея простотий напасвания и тям подобни -оригинално търси то си е изчислено какво да бъде
-
- Модератор
Точно на въпросния фидер върховете му са 3.65 мм. диаметър в основата. Едното му връхче е с по-нисък тест /такова ми бе нужно/ Ди-флекс на Браунинг.dako71 написа: Трудно се намират жила с основа 2,3мм каквито са повечето шимански върхове но не е невъзможно.
А жилата определено не са подходящи за фидер. Отчитането е далеч от желаното.
Тая па щуротия каде я написа за жилата откаде ти дойде наум се чудя.......dantho.mihov написа:Точно на въпросния фидер върховете му са 3.65 мм. диаметър в основата. Едното му връхче е с по-нисък тест /такова ми бе нужно/ Ди-флекс на Браунинг.dako71 написа: Трудно се намират жила с основа 2,3мм каквито са повечето шимански върхове но не е невъзможно.
А жилата определено не са подходящи за фидер. Отчитането е далеч от желаното.

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
И сега каква стана тяdantho.mihov написа: А жилата определено не са подходящи за фидер. Отчитането е далеч от желаното.

Казвам го съвсем отговорно и сериозно, че на който ръцете не са му в г..а може да си направи връхчета от стъклопластови или карбонови жила без да има никакъв проблем.
Който не може да ги купува по 50 кинта.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Потвърждавам.Абе тия китайчетата да не са по-сръчни от вас беceco65 написа:И сега каква стана тяdantho.mihov написа: А жилата определено не са подходящи за фидер. Отчитането е далеч от желаното., тия 20 връхчета където съм си сътворил от жила да ги изхвърля ли?
Казвам го съвсем отговорно и сериозно, че на който ръцете не са му в г..а може да си направи връхчета от стъклопластови или карбонови жила без да има никакъв проблем.
Който не може да ги купува по 50 кинта.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
И двата ми фидера Шимано(Катана и Нексейв) са точно с тези върхове- приблизително 3.6 мм. Върховете D-flex на Браунинг стават директно, точно и без никакво допълнително напасване за такива фидери. Мога със сигурност да го твърдя, тъй като и двата ми фидера вече са с по 6 бр. връхчета- по три оригинални и по три ди-флекса(0.5, 0.75 и 1.0 унции). Повечето съм ги купувал от тук:dantho.mihov написа: Точно на въпросния фидер върховете му са 3.65 мм. диаметър в основата. Едното му връхче е с по-нисък тест /такова ми бе нужно/ Ди-флекс на Браунинг.
.....
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... eeder-Tips" onclick="window.open(this.href);return false;
п.п. и едно леко пояснение- в линка по-горе е допусната грешка за сечението в основата на Де-флексите- не е 3.25 мм, а е точно 3.63 мм- колкото са и на шиманата; иначе, ако са обикновените стъклопластови върхове на Браунинг, там трябва стъргане, понеже са 4.0мм!