Върхове за Shimano ALIVIO CX FEEDER

Модератор: sapuna

Trendafilov
новобранец
новобранец

Върхове за Shimano ALIVIO CX FEEDER

Мнение от Trendafilov »

Задравейте! Та днес реших да ходя за зарган и по простата причина че нямам по подходяща въдица за целта, реших че ще мятам бомбарди с фидера.Получи се иключително идиотска ситуация.Първо ми се усука влакното около върха и дакато се опитвах да го разплета върху една хлъзгава скала, нещо май го понапънах повече и върха са счупи в най тънката част под водача.Изнервен от ситуацията и държайки въдицата с едната ръка започнах да отварям тубуса за резервния връх.Съответно последва лека загуба на равновесие и резервния връх се изхлузи от тубуса, подскочи в скалата и ... директно в морето.Каръшки риболов се получи, но както и да е. Та някой знае ли дали се продават резервни върхове за този модел, или евентуално от друг модел или марка, които да паснат? Благодаря!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Върхове за Shimano ALIVIO CX FEEDER

Мнение от dantho.mihov »

Резервните връхчета на Браунинг стават, но искат леко напасване в основата.
Trendafilov
новобранец
новобранец

Мнение от Trendafilov »

Ако са стъклопластови, дори и да са с по голям диаметар ще могат да се поизпилят предполагам. Утре ще пообиколя магазините да поразпитам.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

И карбоновите стават. Безопасната корекция на диаметъра в основата според някои колеги е до 10 %.
Карбоновите са по-твърди и съм го правил с шкурка за метал, като връхчето е хванато с изолирбанд за винтоверта. В накрайника на винтоверта поставих парче стъклопластов връх без водачи. С не много високи обороти за равномерно шлайфане.
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

Върховете при фидерите на Шимано са с диаметър 3,6 и 2,2 ...
Ако е с диаметъра 3,6 Браунинга ще иска малко напасване , ако е по-малкия ще стане доста по трудно !
Trendafilov
новобранец
новобранец

Мнение от Trendafilov »

Днес в един от магазините ми предложиха едни, но бяха доста по дебели.А това с пиленето нещо не ми вдъхва доверие.Все пак шимано са много популярна, водеща марка , няма начин да не предлагат резервни части.Почвам да се замислям дали да не си купя още един такъв фидер и така ще имам два с по един връх. Благодаря за мненията колеги, що го измисля, може и от чужбина нещо да се поръча ако не излиза прекалено скъпо.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Trendafilov написа:... може и от чужбина нещо да се поръча ако не излиза прекалено скъпо.
В Англия оригиналните се намират по 17 паунда. Отделно е доставката и цената им става почти 50 лв.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Boci продаваше 3 oz за 25 лв ,виж дали обявата е валидна още
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Колега върховете се правят от съответни по размер жила. Трудно се намират жила с основа 2,3мм каквито са повечето шимански върхове но не е невъзможно. И да не си посмял да хвърлиш счупения връх защото водачите за фидервърхове трудно се намират особенно за Шимано защото са изкупени от фидеристите. :lol:
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Абе мани тея простотий напасвания и тям подобни -оригинално търси то си е изчислено какво да бъде
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

dako71 написа: Трудно се намират жила с основа 2,3мм каквито са повечето шимански върхове но не е невъзможно.
Точно на въпросния фидер върховете му са 3.65 мм. диаметър в основата. Едното му връхче е с по-нисък тест /такова ми бе нужно/ Ди-флекс на Браунинг.
А жилата определено не са подходящи за фидер. Отчитането е далеч от желаното.
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

dantho.mihov написа:
dako71 написа: Трудно се намират жила с основа 2,3мм каквито са повечето шимански върхове но не е невъзможно.
Точно на въпросния фидер върховете му са 3.65 мм. диаметър в основата. Едното му връхче е с по-нисък тест /такова ми бе нужно/ Ди-флекс на Браунинг.
А жилата определено не са подходящи за фидер. Отчитането е далеч от желаното.
Тая па щуротия каде я написа за жилата откаде ти дойде наум се чудя....... :lol: :lol: :lol:
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

dantho.mihov написа: А жилата определено не са подходящи за фидер. Отчитането е далеч от желаното.
И сега каква стана тя :?: , тия 20 връхчета където съм си сътворил от жила да ги изхвърля ли?
Казвам го съвсем отговорно и сериозно, че на който ръцете не са му в г..а може да си направи връхчета от стъклопластови или карбонови жила без да има никакъв проблем.
Който не може да ги купува по 50 кинта.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ceco65 написа:
dantho.mihov написа: А жилата определено не са подходящи за фидер. Отчитането е далеч от желаното.
И сега каква стана тя :?: , тия 20 връхчета където съм си сътворил от жила да ги изхвърля ли?
Казвам го съвсем отговорно и сериозно, че на който ръцете не са му в г..а може да си направи връхчета от стъклопластови или карбонови жила без да има никакъв проблем.
Който не може да ги купува по 50 кинта.
Потвърждавам.Абе тия китайчетата да не са по-сръчни от вас бе :lol: Търкай,наслоявай докато връхчето пасне без да тропа вътре в коляното.Фъргай :D смело след това.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

dantho.mihov написа: Точно на въпросния фидер върховете му са 3.65 мм. диаметър в основата. Едното му връхче е с по-нисък тест /такова ми бе нужно/ Ди-флекс на Браунинг.
.....
И двата ми фидера Шимано(Катана и Нексейв) са точно с тези върхове- приблизително 3.6 мм. Върховете D-flex на Браунинг стават директно, точно и без никакво допълнително напасване за такива фидери. Мога със сигурност да го твърдя, тъй като и двата ми фидера вече са с по 6 бр. връхчета- по три оригинални и по три ди-флекса(0.5, 0.75 и 1.0 унции). Повечето съм ги купувал от тук:

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... eeder-Tips" onclick="window.open(this.href);return false;

п.п. и едно леко пояснение- в линка по-горе е допусната грешка за сечението в основата на Де-флексите- не е 3.25 мм, а е точно 3.63 мм- колкото са и на шиманата; иначе, ако са обикновените стъклопластови върхове на Браунинг, там трябва стъргане, понеже са 4.0мм! :idea:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”