Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Заключено
agogov
новобранец
новобранец

Re: Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил

Мнение от agogov »

ТЦ, жената не сменям, тая много силна, ще ме бие бе! :lol: :lol: :lol: ......и колата не сменям :D ......
Тук по нашенско има едни коритца, ще ходя да ги видя, че и алумин' има......ма тая сепийка ми е подкожно нещо, така ли няма един с такава да напише два реда.....
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

Тедо,не е лош тоя комплект! :roll: Бе напрао си ми ареса,но неам кинти за всичко,та дай цени поотделно за жената,колата и лодката! :wink: Лодката е от стабилните,щом е с прави бордове от средната част към задната,но не би требвало да е повече от две и петстотин левчета? :roll: :roll: :roll: А и треа да се купуват тия допълнителни рейки за тавана,а не е ясно дали са евтини,че пак са от алуминий? :cry: :shock:
Последно промяна от Troli Rapala на Чет Окт 10, 2013 10:23 am, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

pavlin69 написа: Ок, няма да даваме повече акъл и съвети! :)
Извинявам се,не съм искал това а да сме по-точни и конкретни за да има реална полза от нас за Агогов! :cry: И на мен ми се спори и обсъжда всичко свързано с лодките,та не е зле да си спретнем една темичка-"Всичко за лодките! :wink:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

от комплекта жената е най-скъпа /винаги/... Отначало излиза без пари почти, но после става...

На тия чешките лодки интересното им е, че почти няма разлика в цената между 360 и 411см, но в лодките разликата е голяма... И друг път съм го писал - парите, които даваш в повече за лодка, ги спестяваш от мотора... От собствен опит 14М /411см/ с 5кс с 2 човека =200кг излиза на глисаж /поема до 15кс/! А тая "сепия" /името повече ми подхожда за подводница... защо ли са я кръстили така?/ не моЕ да изглисира с 2 души по никъФ начин!!! Возил съм се на такава душегубка и в море и в язовир и усещането не е приятно... Казваш, че се изправяш в твойта спокойно, ама на снимката нито си спокоен, нито си изправен :) Стойката ти е на сърфист пред падане...

За надуваема 3 метра също е трудно да излезе на глис с 200-250кг дори с 10кс, а надуваема + 10кс мотор нови са по-скъпи от "скъпата" алуминиева с 5кс... Надуваемата след 20 години ще е само спомен, а алуминиевата ще е още в силата си...

Багажникът го имам и е NEUMANN /Чехия/ - в София ще ти го направят за по-малко пари... Нищо особено не е, освен, че има тефлон въху тръбите за да се плъзга по-лесно и е направен много широк за да пази колата от ожулване... Ако не си капризен, сковаваш 4 дъски на правоъгълник върху стандартен багажник и си качваш лодката...
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

Никакъв глисаж не ме интересува, по ме интересува да върви добре на гребла, да я качвам на багажника сам и да ми радва окото......
Днес гледах една лодка , водят я 3 метра, май е повече, много ми хареса, но е двойна и тежка, казват че е 60 кг, но по моему е къде 80-те. Не мога да я обърна на сухо, камо ли във водата.....а закусвам редовно :lol:
DSC_0561.jpg
..
Алуминките тук, там бяха бити с камъни......
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

тая си е за колесар...
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Агогов,тая лодка нема нито едно ребро,което не е добре! :cry: Освен това дъното е абсолютно плоско без грам извивка,което я прави леген и съпротивлението на вода ще е голямо! :cry: А голямото съпротивление е минус при вълни! :cry: По-добре е Сепийката,като конструкция! :idea: А ти Тедо се научи да отговаряш по същество! :cry: :roll: Не каза ни цена за лодката без жената,ни цена за допълнителния багажник и даже забрави,че към лодката треа да си купим и колелца за твърд терен! :cry: :cry: :cry: Говори ми в цифри,а не за глисажи и други несъществени неща за всеки риболовец!Човека ша ходи на риболов ,а не на водни ски! :mrgreen: Ако си много отворен на тема глисаж,дай да сложиме една 15-ка на Сепията па да видим дали нема да литнем и да си глисирам от раз? :wink: Готов ли си на проба и бас? :rolleyes: Двигателя 15коня Ямаха го имам,само се вържи на бас и готово! :idea: Също съм изстребител! :mrgreen:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Истината е, че каквато и да е стъклопластова лодка, която човек може сам с лекота да качи на тавана на колата, не би била много комфортна във водата. За алуминиевите нямам наблюдение.
Не трябва и да се подценява факта, че качването било то трудно или лесно, е само няколко минути, а пребиваването после във водата е с часове.
А троли го виждам година-две напред как убеждава някой колко е неприятно усещането да си в малко корито, и колко по-различно е да си в 4+ метра съд.... след като си купи следващата лодка ще е това ;)
pavlin69
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin69 »

Troli Rapala написа:
pavlin69 написа: Ок, няма да даваме повече акъл и съвети! :)
Извинявам се,не съм искал това а да сме по-точни и конкретни за да има реална полза от нас за Агогов! :cry: И на мен ми се спори и обсъжда всичко свързано с лодките,та не е зле да си спретнем една темичка-"Всичко за лодките! :wink:
Да така е добре, а и ще има полза. Още по-добре би било ако се дават отзиви от експлоатирането им/с всичките му там подробности като пускане на вода, съхранение, колесар, обслужване и т. н./ Но лично аз на моята все още не съм и направил снимка като хората. За пускане на вода - не повече от 10 пъти :( . Имам я от юли тази година....и проблеми с мотора.
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

pachosz написа:Истината е, че каквато и да е стъклопластова лодка, която човек може сам с лекота да качи на тавана на колата, не би била много комфортна във водата. За алуминиевите нямам наблюдение.
Не трябва и да се подценява факта, че качването било то трудно или лесно, е само няколко минути, а пребиваването после във водата е с часове.
А троли го виждам година-две напред как убеждава някой колко е неприятно усещането да си в малко корито, и колко по-различно е да си в 4+ метра съд.... след като си купи следващата лодка ще е това ;)
Това е "голяма истина" колега и неминуемо и в тази тема се стигна до нея...... И не си ги слагайте тия 4 метра в устата един от друг, нещо с дължината на вълнитe ли е свързано :lol: , а надуваемите са стабилни на база осмоза :mrgreen: .....Общо взето всичко е Физика и Съпромат. Наситил съм им се и не касаят темата ми, а и мечо пух съм гледал и знам, че "колкото повече, толкова повече" . В първия пост съм поставил конкретни условия. Всичко извън тях не ме интересува.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Троли, лодката която визирам в момента е с промоция на 3870лв, а багажника лично на теб ще ти го подаря! Щом имаш 15ка мотор значи друго не ти трябва... Колела реално не ти трябват - може спокойно да си я татрузиш по брега до колата отдолу има 3 килови ребра...
ПС: По-дългата лодка освен всичко друго, е и по-лесна за товарене върху багажник...
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

3870лв. си е бая пара и не знам дали си заслужава инвестицията,ако ходиш от "дъжд на ветър" на риба? :rolleyes: Малката,лека лодка си има своите предимства,като например да се оправиш сам с нея при товарене и разтоварване на гьола!В България е тотална обърквация на тема:"Що е то рибарска лодка"? :rolleyes: В Северна Европа и Скандинавските страни за сладководен риболов се използуват основно малки лодки или канута без двигател или пък с електрически!Греблата са основен параметър във всяка рибарска лодка,но не и за моторните яхти или скутери! :idea: Тук рибарските лодки са по-малко от гъзарските! :cry: :rolleyes: Рибарската лодка треа да е предимно достъпна за всеки любител,а не луксозна вещ за кефене!Да не говорим,че самия риболов вече се възприема като кефене,а не като сериозно занимание-хоби! :cry: Преди с Уфимките се ловеше риба на всякъде при всякакви условия,а сега не можело? :rolleyes: Може да се лови риба и от най-малката лодка,стига да искаш!800лева се вадят доста по-лесно и бързо за да отидеш на риба,а за 4бона треа да чакаш и да ги събираш сумати време! :cry: :cry:
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

Тедо и Троли, и двама сте прави погледнато от моята към вашите камбанарии. Видях вчера две алуминиеви лодки и разбрах че и те са вечни, колкото и баба ми. :lol: И двете бяха бити, ама много и с големи камъни, на "ниво" беше останала само цената им :? И тук идва ред на едно лирично и не до там отклонение: Може би точно там й е чара на природата, че няма нищо вечно! :wink:
Прав е колегата, че гъзарията взема връх и в риболова, макар да не смятам алуминиевите лодки за гъзария и безумно скъпи. Имат доста предимства, но имат и недостатъци, заради които не бих дал 2000 за втора ръка лодка с вид на мекица, а 4000 за нова според моите нужди и черга са неоправдани. Шарен свят и място за всеки.......

Пак питам, няма ли някой с лодки като посочените да разкаже, може и на лично, за патилата си с тях. На тутраканската ми е интересно да й видя дъното, кила някак ми се губи в един момент, от това какво произтича, как стои на вода също ми е интересно....
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

Мда, ако на това не му е отрязан носа, ще мяза май на сепийката и ще ме кефи поне визуално....
Ето тук си говорят разни неща колегите, на който му е интересно....
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

Някой да е чувал за тези:
open-boat-dinghy-23853-202473M.jpg
Заключено

Обратно към “Екипировка”