Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- разбира нещата
Re: Кефалови 2013
Колега,
Ако ИАРА контролира, трябва да започне с магазините за прясна риба-там се продава
всякаква риба под регламентираните размери.
Ако ИАРА контролира, трябва да започне с магазините за прясна риба-там се продава
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- научил се да хвърля
Колеги преди известно време чух,че близо до Обзор имало някъкав къмпинг посока Бургас именно там на скалите излизало лаврак.Малко се учудих за България и лаврака и тук там като се поразрових научих че наистина има миграция на лаврак.Тъй като нямаше къде да пусна темата за това я пускам тук.Вярно ли е това или не?
Да, има лаврак по черноморието. Харпунджиите редовно вадят и то доста добри екземпляри. С въдица много трудно.BEAR12 написа:Колеги преди известно време чух,че близо до Обзор имало някъкав къмпинг посока Бургас именно там на скалите излизало лаврак.Малко се учудих за България и лаврака и тук там като се поразрових научих че наистина има миграция на лаврак.Тъй като нямаше къде да пусна темата за това я пускам тук.Вярно ли е това или не?
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Пичове, хайде само за морето да не говорим за норми и килограми-и най- вече за риболов с въдица от брега
.Кога ИАРА вземат да зарибяват морето съм съгласен, ама до тогава....Цяла година я чакаме тая есен ,за да я понаскубем иларийката, а вие тука ще ни учите на някакъв криворазбран морал.Ходете за риба, правете си кефа, сега му е времето, не се занимавайте с глупости.

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
На Кораборемонтния от 16.00 - 17.30 голям касаплък падна . Почти нямаше празно хвърляне. За съжаление платиринките бяха под педя и ги пращах обратно при майките им
НОО КЕФА БЕШЕ ГОЛЯМ. После от ряз риболова спря .

-
- научил се да хвърля
За пореден път се убеждавам, че много хора не знаят какво е хубаво(в случая илария). В неделя на вълнолома нямаше хубава илария, имаше дребна маломерна риба,която нито е вкусна за ядене, нито е удоволствие да ловиш.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Вчера,"голям бой" и на плочите пред Рубин: нямаше празно хвърляне! Застъпих точно по обед и наистина видях заминаващи хора/поради факта че свършили червеите/,с пълни кофи! Стремих се да отсявам рибите като гоних макс дистанция на хвърляне-там се врътваха епизодични заргани
и по "големките" иларии ! Последните близки 20-30 метра,бяха запазена територия за безброй дребосъци,видими и с просто око! Мазало от риби,взимащи и на парче от червей,но наистина повечето-маломерки! Не знам за какъв "кеф"може да става въпрос при ловене на тея маломерки,по скоро "кефа" вероятно предстои с маринованите такива и тазгодишното вино!
Хубавото е, че наистина видях хора/единици разбира се/, връщащи маломерките и търсещи само зарганите, обирайки бързо последните метри !
Личния "бракониерски" резултат-грубо около 3-и килца мешаница:иларии и заргани,като илариите в пъти повече от зарганите,за 5 часа активен риболов само на потъваща бомбарда!

Личния "бракониерски" резултат-грубо около 3-и килца мешаница:иларии и заргани,като илариите в пъти повече от зарганите,за 5 часа активен риболов само на потъваща бомбарда!
Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
/гръцка моряшка поговорка/
Днес голямо дърво на вълнолома, от 8-10 на бомбарда без нито един удар, събрах си чукалата и тръгнах. Към брега на камъните дъртаците ловяха на дъно, ама такъв дядовски риболов не е за мен. Рибата е долу.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Кефа за всеки човек се изразява в различни насоки.На мен лично ми беше страшен кеф да ги скубя гол след гол въпросните иларийки.И също така, ще ми е страшен кеф да си ги хапвам мариновани след някоя друга седмица.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Относно количествата също съм на мнение,че трябва да падне забраната до 3кг.Митко Кирилов написа:Колега,
Обаче относно размерите съм съгласен със закона.
Сафрид мога да хвана и 15кг,но дребосъка си го връщам.
При чернокопа малко ми е по-различен мерника.
Не че прибирам всичко,но по закон трябва само лефери да ловим,
нещо не се вързва с това което морето ни предлага.
Иначе както и Митко казва,борсата е пълна с ламаринки.
Трала не прощава се,яки са им чорапогащниците,както беше се изразил един колега.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- 1000n
- разбира нещата
Подкрепям Киро в това негово мнение, като добавям още и че специално кефаловите риби в последно време са доста голяма и постоянно увеличаваща се популация, която определено не е застрашена от изчезване. Така, че уловени риби с големина един-два сантиметра под допустимия за улов размер от 22см едва ли ще причинят намаляването, а още по-малко пък изчезването на този вид риба.КИРО написа:Относно количествата също съм на мнение,че трябва да падне забраната до 3кг.Митко Кирилов написа:Колега,
Обаче относно размерите съм съгласен със закона.
Сафрид мога да хвана и 15кг,но дребосъка си го връщам.
При чернокопа малко ми е по-различен мерника.
Не че прибирам всичко,но по закон трябва само лефери да ловим,
нещо не се вързва с това което морето ни предлага.
Иначе както и Митко казва,борсата е пълна с ламаринки.
Трала не прощава се,яки са им чорапогащниците,както беше се изразил един колега.

-
- вече хвърля и на тежко
за Илия Бояджиев в Бургас нищо никой не казва,акостирах към 10:20 какво да видя сряда работен ден а то митинг в подкрепа на ББ ряпа да яде.Заех място на кейчето доста в ляво което като цяло е лощо място и веднага взех да вадя иларийки и имам 3 платерини по около 300-400 грама.Мача набързо свърши като в 12:00 задуха морски и рибата си би камшика.Стоях още 2 часа без удар-крайна сметка към 2.5 килограма иларии и платерина.
Днес на Аспарухово пред Фанагория от 8.00 до 12.00ч ,на бомбарда само дребоцъци , на дъно около 10.00ч две прилични платерини по около 400/500гр
На мен пък ми е страшен кеф да си ям сушито с въпросната иларийка, ама още по-голям кеф е да хванеш достатъчно заргани (които според мен са и по-вкусни)..vanboxer написа:Кефа за всеки човек се изразява в различни насоки.На мен лично ми беше страшен кеф да ги скубя гол след гол въпросните иларийки.И също така, ще ми е страшен кеф да си ги хапвам мариновани след някоя друга седмица.

Кога ще се оправи времето във Варненско и ще става за риболов ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
За зарганите и аз съм на това мнение, ама тази година нещо не мога да ги набарам подобаващо.Иначе утре пак ще пробвам иларийките, да видя дали са на кеф.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК