Кефалови 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кефалови 2013

Мнение от Митко Кирилов »

Колега,
Ако ИАРА контролира, трябва да започне с магазините за прясна риба-там се продава
всякаква риба под регламентираните размери.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
BEAR12
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BEAR12 »

Колеги преди известно време чух,че близо до Обзор имало някъкав къмпинг посока Бургас именно там на скалите излизало лаврак.Малко се учудих за България и лаврака и тук там като се поразрових научих че наистина има миграция на лаврак.Тъй като нямаше къде да пусна темата за това я пускам тук.Вярно ли е това или не?
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

BEAR12 написа:Колеги преди известно време чух,че близо до Обзор имало някъкав къмпинг посока Бургас именно там на скалите излизало лаврак.Малко се учудих за България и лаврака и тук там като се поразрових научих че наистина има миграция на лаврак.Тъй като нямаше къде да пусна темата за това я пускам тук.Вярно ли е това или не?
Да, има лаврак по черноморието. Харпунджиите редовно вадят и то доста добри екземпляри. С въдица много трудно.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Пичове, хайде само за морето да не говорим за норми и килограми-и най- вече за риболов с въдица от брега :lol: .Кога ИАРА вземат да зарибяват морето съм съгласен, ама до тогава....Цяла година я чакаме тая есен ,за да я понаскубем иларийката, а вие тука ще ни учите на някакъв криворазбран морал.Ходете за риба, правете си кефа, сега му е времето, не се занимавайте с глупости.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
BOBCAT
новобранец
новобранец

Мнение от BOBCAT »

На Кораборемонтния от 16.00 - 17.30 голям касаплък падна . Почти нямаше празно хвърляне. За съжаление платиринките бяха под педя и ги пращах обратно при майките им ;) НОО КЕФА БЕШЕ ГОЛЯМ. После от ряз риболова спря .
krasikostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasikostadin »

За пореден път се убеждавам, че много хора не знаят какво е хубаво(в случая илария). В неделя на вълнолома нямаше хубава илария, имаше дребна маломерна риба,която нито е вкусна за ядене, нито е удоволствие да ловиш.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Аватар
popai
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от popai »

Вчера,"голям бой" и на плочите пред Рубин: нямаше празно хвърляне! Застъпих точно по обед и наистина видях заминаващи хора/поради факта че свършили червеите/,с пълни кофи! Стремих се да отсявам рибите като гоних макс дистанция на хвърляне-там се врътваха епизодични заргани :wink: и по "големките" иларии ! Последните близки 20-30 метра,бяха запазена територия за безброй дребосъци,видими и с просто око! Мазало от риби,взимащи и на парче от червей,но наистина повечето-маломерки! Не знам за какъв "кеф"може да става въпрос при ловене на тея маломерки,по скоро "кефа" вероятно предстои с маринованите такива и тазгодишното вино! :wink: :D Хубавото е, че наистина видях хора/единици разбира се/, връщащи маломерките и търсещи само зарганите, обирайки бързо последните метри !
Личния "бракониерски" резултат-грубо около 3-и килца мешаница:иларии и заргани,като илариите в пъти повече от зарганите,за 5 часа активен риболов само на потъваща бомбарда!
Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

Днес голямо дърво на вълнолома, от 8-10 на бомбарда без нито един удар, събрах си чукалата и тръгнах. Към брега на камъните дъртаците ловяха на дъно, ама такъв дядовски риболов не е за мен. Рибата е долу.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Кефа за всеки човек се изразява в различни насоки.На мен лично ми беше страшен кеф да ги скубя гол след гол въпросните иларийки.И също така, ще ми е страшен кеф да си ги хапвам мариновани след някоя друга седмица.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Митко Кирилов написа:Колега,
Ако ИАРА контролира, трябва да започне с магазините за прясна риба-там се продава
Относно количествата също съм на мнение,че трябва да падне забраната до 3кг.
Обаче относно размерите съм съгласен със закона.
Сафрид мога да хвана и 15кг,но дребосъка си го връщам.
При чернокопа малко ми е по-различен мерника.
Не че прибирам всичко,но по закон трябва само лефери да ловим,
нещо не се вързва с това което морето ни предлага.
Иначе както и Митко казва,борсата е пълна с ламаринки.
Трала не прощава се,яки са им чорапогащниците,както беше се изразил един колега.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

КИРО написа:
Митко Кирилов написа:Колега,
Относно количествата също съм на мнение,че трябва да падне забраната до 3кг.
Обаче относно размерите съм съгласен със закона.
Сафрид мога да хвана и 15кг,но дребосъка си го връщам.
При чернокопа малко ми е по-различен мерника.
Не че прибирам всичко,но по закон трябва само лефери да ловим,
нещо не се вързва с това което морето ни предлага.
Иначе както и Митко казва,борсата е пълна с ламаринки.
Трала не прощава се,яки са им чорапогащниците,както беше се изразил един колега.
Подкрепям Киро в това негово мнение, като добавям още и че специално кефаловите риби в последно време са доста голяма и постоянно увеличаваща се популация, която определено не е застрашена от изчезване. Така, че уловени риби с големина един-два сантиметра под допустимия за улов размер от 22см едва ли ще причинят намаляването, а още по-малко пък изчезването на този вид риба. :idea: Искам да кажа, че съм хващал отделни риби на чепаре, но над двадесет кефалови риби на чепаре за един излет :shock: , три иларии на веднъж на чепаре :shock: не ми звучи като застрашаване от изчезване, нито дори като намаляване на количеството кефалови риби в Черно море. :wink: Наслука на всички! :D
slonski1981
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от slonski1981 »

за Илия Бояджиев в Бургас нищо никой не казва,акостирах към 10:20 какво да видя сряда работен ден а то митинг в подкрепа на ББ ряпа да яде.Заех място на кейчето доста в ляво което като цяло е лощо място и веднага взех да вадя иларийки и имам 3 платерини по около 300-400 грама.Мача набързо свърши като в 12:00 задуха морски и рибата си би камшика.Стоях още 2 часа без удар-крайна сметка към 2.5 килограма иларии и платерина.
ZULLU
новобранец
новобранец

Мнение от ZULLU »

Днес на Аспарухово пред Фанагория от 8.00 до 12.00ч ,на бомбарда само дребоцъци , на дъно около 10.00ч две прилични платерини по около 400/500гр
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

vanboxer написа:Кефа за всеки човек се изразява в различни насоки.На мен лично ми беше страшен кеф да ги скубя гол след гол въпросните иларийки.И също така, ще ми е страшен кеф да си ги хапвам мариновани след някоя друга седмица.
На мен пък ми е страшен кеф да си ям сушито с въпросната иларийка, ама още по-голям кеф е да хванеш достатъчно заргани (които според мен са и по-вкусни).. :drinkers:
Кога ще се оправи времето във Варненско и ще става за риболов ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

За зарганите и аз съм на това мнение, ама тази година нещо не мога да ги набарам подобаващо.Иначе утре пак ще пробвам иларийките, да видя дали са на кеф.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”