Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум




Хвани и изпържи
- bgstan
- ще става разбирач
- Мнения: 375
- Регистриран на: Вто Ное 18, 2008 3:52 pm
- Местоположение: Стара Загора
Re: Хвани и изпържи
Аз съм човека познал килата. И те са 0кг защото вече е хапната рибата с приятели. Наградата искам да ми е широка усмивка по радиото и ще си я чакам!!!
Re: Хвани и изпържи
Прочетох темата и ще ви кажа какво мисля по въпроса.
Няма лошо, че човека си е хванал риба и я взел за консумация
Според мен лошото е, че го демонстрира по тоя начин, и че темата е написана така, щото колеги риболовци да се карат и заяждат в нея.
А иначе непрекъснато си говориме, как трябва да се обединяваме и бориме с браковците. Това няма как да стане с подобни взаимоотношения помежду ни.
Та според мен, тема на човек хванал някаква риба и пожелал да се похвали с това, трябва да върви в посока примамки, такъми, чалъми и т.н.
Поздрави
Няма лошо, че човека си е хванал риба и я взел за консумация
Според мен лошото е, че го демонстрира по тоя начин, и че темата е написана така, щото колеги риболовци да се карат и заяждат в нея.
А иначе непрекъснато си говориме, как трябва да се обединяваме и бориме с браковците. Това няма как да стане с подобни взаимоотношения помежду ни.
Та според мен, тема на човек хванал някаква риба и пожелал да се похвали с това, трябва да върви в посока примамки, такъми, чалъми и т.н.
Поздрави
-
- Модератор
- Мнения: 3710
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Хвани и изпържи
Колега, нормално е да не знаете вие и други от вас. И е разбираема реакцията ви.naso написа:Прочетох темата и ще ви кажа какво мисля по въпроса.
Поздрави
Тази тема си има предистория, която не всички знаят.
Автора на темата бе хокан във връзка с друг улов на Сом, защото по снимката тогава също не можеше да се придобие реална представа за големината му. Затова и темата е поднесена по този начин.
Надявам се Кирчо да ми прости, че отговарям вместо него.
А на останалите ще ви подскажа. Той ви е подал жокера в самото начало - снимката с извадената от Сомето чаша.

Re: Хвани и изпържи
Кире , че си пълно "брако" знаем всичките
ама този път ти се е усмихнал късмета , а за бебето сигур е около 6-тяхто кила




Re: Хвани и изпържи



Re: Хвани и изпържи
Темата е умишлено провокативна, защото Киро е хитрецnaso написа:..Според мен лошото е, че го демонстрира по тоя начин, и че темата е написана така, щото колеги риболовци да се карат и заяждат в нея.



Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Мнения: 1396
- Регистриран на: Пет Фев 09, 2007 9:34 pm
- Местоположение: От СоФиЯ Бе БаТе
- Обратна връзка:
Re: Хвани и изпържи
Абсолютно , но то и аз бих го изял , след 3 години търсене на първи сом
майтап да става 




- Баш Щукар
- ще става разбирач
- Мнения: 505
- Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
- Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник
Re: Хвани и изпържи
Следя темата с интерес. Изчаках да видя повече мнения за тегло, па рекох и аз да се включа. Може да е малко... множко, ама тъй го намислих!
Залагам, че сомът е 14 кг. А да видим колко ще излезе!
Залагам, че сомът е 14 кг. А да видим колко ще излезе!

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Хвани и изпържи
MiTaKa™ написа:Абсолютно , но то и аз бих го изял , след 3 години търсене на първи сом![]()
майтап да става

Аз тоя сом 8 години го търся!

Всъщност, не точно този, а търся ГОЛЕМИЯ, търся дунавското Неси, но пък съм си кутцузлия, наоколо всеки хваща, а при мен е събитие!

Темата е за хора с чувство за хумор.
За хора, които ме познават (дори и само виртуално) и знаят, че аз съм най-малкото зло по реката.
За хора, на които им е интересна фотографията като изкуство.
За хора, които си спомнят две различни снимки на един и същи сом, които навремето беше пуснал Любака и от които бе видно, че размерът има значение, но и ъгълът на снимане също!

След мако ще обобща досегашните предположения и утре сутрин ще анонсирам размерите и дали има познал.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Хвани и изпържи
И така...
34.
...утре ще разбереш защо.

34.
35.dichkata10 написа:... 8.500кг.
36.d_bozhkov написа:9,400 кг.
37.pavkata_10 написа:8,700кг. от мен
38.konty написа:Сомето е 4,200 мое мнение.а
39.ORadev написа:...сомето е 5 кила...
40.Вуйчо-Ваньо написа:...Според мене е 13,7 килограма....
41.mafuta написа:...7.350 кг.
42.searnox написа:...10.8кг. ...
43.pala4a82 написа:Според мен 5.500кг
44.Vid написа:Според мен сомето е между 6 и 8 кила... Да речем 6,9 кг........
45.Митев написа:...сигур е около 6-тяхто кила...
Баш Щукар, мисля, че твоята сила са щуките...Баш Щукар написа:Залагам, че сомът е 14 кг.



На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Хвани и изпържи
Готина тема.Случайно предположение 5.365.
Re: Хвани и изпържи
Смело предположение:GODzillata написа:
..............та к'во викате, колко е голям този сом:
3.996
Re: Хвани и изпържи
хубаво соме и още по- хубава щука браво
7.320 кг за сомето
поздрави
7.320 кг за сомето
поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
Re: Хвани и изпържи
Всеки уловен дунавски сом си е успех за риболовеца , така че колега за хвалба си е отвсякъде . Тези снимки от 2 - ра хирургия малко издават една несбъдната твоя детска мечта . Но за тази специалност си требе много учене . Виж на снимката с изпържената риба вече се ядосах. Колега хубав бял лебед имаш , въдица трепач , но такова отношение към крайният продукт на труда ти
.
Колега без да ти се натрапвам няколко елементарни съвета с добро чувство :
- прояви търпение докато мазнината ти се сгорещи на макс / без да прегаря/ и тогава пържи .
- Винаги поставяй кухненска хартия под изпържената риба .
- Подреди в рибно плато и гарнирай с лист зелена салата , резени лимон и резени розови домати.
- Не се хваща всеки ден дунавски сом така че покажи уважение и добави качествена напитка като хубаво , скъпо и изпотено бяло вино . Ако си истински фен на бирата тогава потърси белгийските /без стелата разбира се/.
- сега вече можеш да снимаш с апарата.
p.s.
сомето - 4.750 кг - 5.100 кг
Наслука


Колега без да ти се натрапвам няколко елементарни съвета с добро чувство :
- прояви търпение докато мазнината ти се сгорещи на макс / без да прегаря/ и тогава пържи .
- Винаги поставяй кухненска хартия под изпържената риба .
- Подреди в рибно плато и гарнирай с лист зелена салата , резени лимон и резени розови домати.
- Не се хваща всеки ден дунавски сом така че покажи уважение и добави качествена напитка като хубаво , скъпо и изпотено бяло вино . Ако си истински фен на бирата тогава потърси белгийските /без стелата разбира се/.
- сега вече можеш да снимаш с апарата.
p.s.
сомето - 4.750 кг - 5.100 кг
Наслука
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
Re: Хвани и изпържи
Киро ама и ти ги настъпи по мазола някои хора .На някои им потекоха лиги на други им се вдигна кръвното .Не им се връзвай на завистниците-лови си когато можеш пържи си когато има пък който иска да яде само чушки и домати.Хайде "на кука " и другия път-по голям.От мен-8,5-9 кг.