Сарти-Маятико (или нещо такова)
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Сарти-Маятико (или нещо такова)
Та пичове, в събота през нощта си седим кротичко с тайфата на кея в Сарти, наливаме се с ром с кола
и хвърляме небрежно въдици във водата уморени от дългия път. В около 1:30 водата в залива буквално завря. Такова нещо досега не бях виждал. Сега започва странната част. Стотици хвърляния буквално в средата на джурума, 7-8 вида воблери и още толкова вида блесни. В момента на падане на примамката около нея става взрив, подгонване и ....нищо
! Това нещо продължи около час и половина!!! На една АГ-Тоби закачих нещо много тежко, но беше само за секунда-две. Според мен затърмъчено. Откачи се. Гърче, което ловеше спароси на дъно до нас, каза на много кофти английски, че това е Маятико или нещо такова, и че на въдица номера няма да стане. Та, някой има ли представа за какво иде реч с това Маятико?

When I grow up I want to be,
one of the harvesters of the sea.I think before my days are done,i want to be a fisherman.
one of the harvesters of the sea.I think before my days are done,i want to be a fisherman.
Re: Сарти-Маятико (или нещо такова)
Това е ричола, любима храна и е зарган. Но ричолата не се движи на пасажи от много риби и не правят джуруми.
Най- вероятно са ви посетили е корифени, движат се на пасажи и когато се хранят водата буквално завира, тя също се храни със зарган. На картинката може да видиш как изглежда корифената, стават доста големи и се движат много бързо.
Най- вероятно са ви посетили е корифени, движат се на пасажи и когато се хранят водата буквално завира, тя също се храни със зарган. На картинката може да видиш как изглежда корифената, стават доста големи и се движат много бързо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Със сигурност не бяха дорада. Дорадата гонят всичко. Лятото дори ми отнесоха бомбардаtosho_k_ написа:Това е ричола, любима храна и е зарган. Но ричолата не се движи на пасажи от много риби и не правят джуруми.
Най- вероятно са ви посетили е корифени, движат се на пасажи и когато се хранят водата буквално завира, тя също се храни със зарган. На картинката може да видиш как изглежда корифената, стават доста големи и се
движат много бързо.

When I grow up I want to be,
Може да е маятико/амбърджак/.Маятикото се хваща на жива стръв,за това не сте имали успех.Скоро хванах две едно след друго на зарган и тапа.Бях хвърлил за дорадо/киниги/.Дърпа много яко,иначе дорадото е в пъти по вкусно