Цвят на влакното ?

Модератор: sapuna

Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Цвят на влакното ?

Мнение от Николай Неделков »

При дънен монтаж за бяла риба или евентуално за щука има ли значение цвета на влакното ? Ще се плаши ли бялата ако съм с червено или със синьо влакно ? А и какъв е най-добрия цвят за риболов на бяла риба ?
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli

Мнение от Troli »

Ако е плитко,то цветът на влакното е от значение за бялата риба!Тя е предпазлива и мнителна!На дъно няма смисъл да е цветно!Цветното влакно помага на спинингиста,но воблера или блесната отвличат до голяма степен бялата риба и тя става непредпазлива относно влакното!На дъно,я няма тази динамика.За това такъмът е максимално опростен и по възможност невидим! :roll: Проклет да е,всеки приятел,който изчука жена ми! :D :D :D
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

от личен опит съм стигнал до извода че хищника /бяля риба или щука / особено щуката ! изобщо не ги бърка нито цвета нито дебилината на влакното :)
говорим за дъно ! и за стръв ЖИВА а не умряла рибка :))
сигурен съм че ще има и други мнения :)
години на ред съм си правил есксперименти ! повярвайте при едни и същи условия фифти фифти са се хващали на дебело, тънко, светло или тъмно влакно !
Troli

Мнение от Troli »

Ярките,цветни влакна са за спининг!Защо?Влакната за дъно са прозрачни,тъмно-зелени или черни!Защо?Отговорете си вие!Влизате в кой,да е рибарски магазин и ще се убедите! :wink:
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Troli написа:Ярките,цветни влакна са за спининг!Защо?Влакната за дъно са прозрачни,тъмно-зелени или черни!Защо?Отговорете си вие!Влизате в кой,да е рибарски магазин и ще се убедите! :wink:
Пак се изказа неподготвен ...
Спектърът червеният цвят се "филтрира" най бързо под водата.Научно доказано е.Ето едно много добро влакно на Шекспир,което е създадено въз основа на този факт:
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... &langId=-1
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

simbat написа:Пак се изказа неподготвен ...
Спектърът червеният цвят се "филтрира" най бързо под водата.
та става ли точно червеното влакно за дънен монтаж за бяла или да прибягвам към черно или кафяво?
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli

Мнение от Troli »

Виждал съм това влакно и в България преди 2-3години!В магазините на Шекспир,го бяха намалили на50% и от тогава не са зареждали.Явно няма интерес.Щом на Никео му харесва или вече си е купил подобно червено,да пробва.Сигурен съм,че и вълшебно влакно да се сложи не е достатъчно.Важен е целия такъм и разбира се,да има бяла риба в района. :wink: Лови ги,но пускай маломерките! :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Хубаво е повода да е колкото позволяват рибите и мястото по тънък.

Или ако вземат добре от тънко плетено.

Просто по лесно и по-бързо налапва. :wink:

Но аз не го разбирам много този риболов, та другите да кажат :oops:
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Ако я има бялата - ще удари. Да не те притеснява цвета на влакното. Троен вирбел, две педи повод хипрон, кука с дълго стебло и жива рибка 6-7 см. Ако е много голяма стръвта - може и на опашка. На много малки рибки ще ти удрят маломерни сулки, няма списъл да ги мориш. Тежестта на ТЪНЪК повод 50 см. Като заметнеш, остави влакното увиснало. Като удари изчакай спокойно 5-6 секунди и ще е нагълтала здраво. Колкото и да е голяма - няма да се бори много, обаче обикновено се мъчи да се натика по камъни и чукани. Там може да ти се закачи тежестта и затова е тънкия повод. Късаш тежестта и си вадиш рибата бе да и пускаш аванс. Даже кеп не ти трябва.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Като я хванеш един път,съпротива не оказва,точно както са калканът и писията в големия гьол. :lol: Аз първата сулка дет я хванах,я хванах на шега,викам ей ся тука 10кила водорастли,пък то бяла риба... :lol:

Сестрата,не съм много съгласен за малките и големите рибки,щото към пробвал на сравнително големичка говедарка и малък слънчак,таранка и червеноперчица,кълве само на червеноперката и говедарката.По-важна според мен е формата на рибката,трябва да е по възможност по-издължена,например малко уклейче.Същото важи и при воблерите.

Ивака е прав,че най-добре е на тънко плетено за повод,само че ползвам куки за шаран с късо стебло и ухо.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”