Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето - 2013
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- ще става разбирач
Re: С лодка в морето - 2013

на мен ми глътна воблера и три октоподчета и се спаси от лодката мамка му -умря си някъде с 37 лева воблер --
пп. ако го намери някой да ми върне воблера
-
- ще става разбирач
аз не разбирам ама за тези дето с бебето на лефера дори не са се сбласквали маитап си правяат!!!В Испания превода на лефер на бг език е НОЖ ,аз сам го виждал този звяр като атакува да се надига вълна от зарган и буквално това което докопа срязва на две-три и продължава(говоря за зарган) !!!!Аз съм имал случей ,като начинаещ ,да му бръкна в устичката да си откача воблера(винаги съм съм се чудил за тез метални щипки дето се продават кой ги ползва дето се мушат в устата на рибата ,Е РАЗБРАХ КОИ НЕ ГИ ПОЛЗВА БЪЛГАРИТЕ !!!!) ,дори умиращ не забрави да се подпише на пръстите ми !!!!!не 1 мм и 2 мм ще прехапе с тази риба майтап не бива
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана

-
- ще става разбирач

Абе като чета за леферо,дет не съм го срещал очи в очи,и като нямам опит и аз,да питам лаишки тогава-като е такава работата със зъбатия дзвяр,защо не се слагат метални бидеми-финна проволка неръждавейка???
Това го правихме по корабите,където срещахме разни лами и змейове-че имаше и едни папагали,кълцаха въдиците като с клещи резачи-ум да ти зайде-бях си сварил едни ченета ама потънаха някъде...
Да се надяваме на улов все още-ха дано,ама........
Това го правихме по корабите,където срещахме разни лами и змейове-че имаше и едни папагали,кълцаха въдиците като с клещи резачи-ум да ти зайде-бях си сварил едни ченета ама потънаха някъде...
Да се надяваме на улов все още-ха дано,ама........
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Преди 35 години съм ходил до Истанбул на екскурзия, специално за монофил за поводи за лефер и паламуд,защото тогава се ловеше в изобилие.Най-търсен беше перлона.Кристално прозрачен навит на ролца по 100 м.в найлоново пликче и тук вървеше по 10 кинта парарчето,ако се докопаш до такова изобщо.Правол съм си големите чепарета за влачене от лодка с 2/0 до 4/0 куки и повод 0,25 мм. и основно 0,50 мм.,за да издържа от седем до десет риби взети наведнъж.Колегите от Балчик,(местните )ползваха 0,50 мм.за поводи и 0,70-0,80 мм.за основно,щото, да не им скъса рибата.После се чудеха, защо ги бия на количества.
Ами правете така,че да не ви се докопва до повода,а не да слагаме "въжета" за поводи.
Ами правете така,че да не ви се докопва до повода,а не да слагаме "въжета" за поводи.

- Моряка
- кандидат преподавател
Правил съм го,едно време морския кран Антей беше на плочата преди Морска гара.На него бях и работих с директен за едрия чернокоп.Хвърлих и една плувка със стоманен повод на страничното перило, викам си ако клъвне няма късане.Да ама не , 20 санта +4 санта кука неръждаема, остана 10 санта от повода.vladdinev написа:защо не се слагат метални бидеми-финна проволка неръждавейка???
Това го правихме по корабите,където срещахме разни лами и змейове.
Така, че момци зъбатия не му е проблем да гризе всичко, трябва му време.
А истината е колкото по тънко и невидимо и бърза реакция, толкова повече успех.И не малко важно е стръвта да е прясна от морето, не от борсата

А сега де? 

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега къде се случва това? И може ли малко инфо какъв е този воблер, щото явно е работещ?SANTIMIR написа:![]()
![]()
на мен ми глътна воблера и три октоподчета и се спаси от лодката мамка му -умря си някъде с 37 лева воблер --
пп. ако го намери някой да ми върне воблера
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Някой може ли да помогне с информация, от къде може да се влезе най удобно, за да стигна до Емине. Не искам да пътувам много, понеже съм с 4 коня двигател. Благодаря предварително!
За Харли 666 ,Между Влас и Елените плажче с кейче /Робинзон/,и от там до носа 9 и нещо километра _сам ,хубаво време ,с твоя двигател _можеш да прецениш времето ,но не по малко от 30мин,
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Дааа, благодаря на Патрона....и аз така мислех да направя, видях на картата, че е близо 10 км. , предполагам, че ще отиде около час път-тролене!
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Хайде някой да споделя резултата от днешния ден
Днес от Галата навътре, после към Бяла и обратно - 0 сафрида, 0 чернокопа, 0 лефера и т.н.....
Баааааси,кошпраим у Варната ве???
до кога
Бяла , бола,у Варна
Споко,кат си продам лодката,и рибата ще тръгне

Бяла , бола,у Варна

Споко,кат си продам лодката,и рибата ще тръгне

- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
На бяла как е било днес някой да е ходил?
Утре се чудя на къде да хващам.
Утре се чудя на къде да хващам.
- vesofr
- научил се да хвърля
Дайте няква данна за Черноморец,Мириус,никой ли не се е давил днес?
Не кълве,не кълве,че спре.