С лодка в морето - 2013

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: С лодка в морето - 2013

Мнение от SANTIMIR »

:rolleyes: :ANAL:
на мен ми глътна воблера и три октоподчета и се спаси от лодката мамка му -умря си някъде с 37 лева воблер --

пп. ако го намери някой да ми върне воблера
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

аз не разбирам ама за тези дето с бебето на лефера дори не са се сбласквали маитап си правяат!!!В Испания превода на лефер на бг език е НОЖ ,аз сам го виждал този звяр като атакува да се надига вълна от зарган и буквално това което докопа срязва на две-три и продължава(говоря за зарган) !!!!Аз съм имал случей ,като начинаещ ,да му бръкна в устичката да си откача воблера(винаги съм съм се чудил за тез метални щипки дето се продават кой ги ползва дето се мушат в устата на рибата ,Е РАЗБРАХ КОИ НЕ ГИ ПОЛЗВА БЪЛГАРИТЕ !!!!) ,дори умиращ не забрави да се подпише на пръстите ми !!!!!не 1 мм и 2 мм ще прехапе с тази риба майтап не бива
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

:ANAL: ее ти поне с пръста си пробвал .... аз направих голяма глупост като си мислех че лефера е умрял - реших да си направя снимка с изплезен език - е то няма по голяма простотия вярвайте ми - няма и снимка де ...а нямаше кило , после го изядох сам ама си патих поне месец .. А приятел ми разправя как котката на яхтата му станала жертва на лефер - решила да го атакува , се видяла със захапана глава от него - едвам я утървали и до ден днешен риба не поглежда .. колко е вярно незнам ... :ANAL: :axe:
Аватар
vladdinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladdinev »

Абе като чета за леферо,дет не съм го срещал очи в очи,и като нямам опит и аз,да питам лаишки тогава-като е такава работата със зъбатия дзвяр,защо не се слагат метални бидеми-финна проволка неръждавейка???
Това го правихме по корабите,където срещахме разни лами и змейове-че имаше и едни папагали,кълцаха въдиците като с клещи резачи-ум да ти зайде-бях си сварил едни ченета ама потънаха някъде...
Да се надяваме на улов все още-ха дано,ама........
Аватар
fishermann2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishermann2 »

Преди 35 години съм ходил до Истанбул на екскурзия, специално за монофил за поводи за лефер и паламуд,защото тогава се ловеше в изобилие.Най-търсен беше перлона.Кристално прозрачен навит на ролца по 100 м.в найлоново пликче и тук вървеше по 10 кинта парарчето,ако се докопаш до такова изобщо.Правол съм си големите чепарета за влачене от лодка с 2/0 до 4/0 куки и повод 0,25 мм. и основно 0,50 мм.,за да издържа от седем до десет риби взети наведнъж.Колегите от Балчик,(местните )ползваха 0,50 мм.за поводи и 0,70-0,80 мм.за основно,щото, да не им скъса рибата.После се чудеха, защо ги бия на количества.
Ами правете така,че да не ви се докопва до повода,а не да слагаме "въжета" за поводи. :wink:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

vladdinev написа:защо не се слагат метални бидеми-финна проволка неръждавейка???
Това го правихме по корабите,където срещахме разни лами и змейове.
Правил съм го,едно време морския кран Антей беше на плочата преди Морска гара.На него бях и работих с директен за едрия чернокоп.Хвърлих и една плувка със стоманен повод на страничното перило, викам си ако клъвне няма късане.Да ама не , 20 санта +4 санта кука неръждаема, остана 10 санта от повода.
Така, че момци зъбатия не му е проблем да гризе всичко, трябва му време.
А истината е колкото по тънко и невидимо и бърза реакция, толкова повече успех.И не малко важно е стръвта да е прясна от морето, не от борсата :drinkers:
А сега де? :roll:
harley666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от harley666 »

SANTIMIR написа::rolleyes: :ANAL:
на мен ми глътна воблера и три октоподчета и се спаси от лодката мамка му -умря си някъде с 37 лева воблер --

пп. ако го намери някой да ми върне воблера
Колега къде се случва това? И може ли малко инфо какъв е този воблер, щото явно е работещ?
harley666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от harley666 »

Някой може ли да помогне с информация, от къде може да се влезе най удобно, за да стигна до Емине. Не искам да пътувам много, понеже съм с 4 коня двигател. Благодаря предварително!
patrona
новобранец
новобранец

Мнение от patrona »

За Харли 666 ,Между Влас и Елените плажче с кейче /Робинзон/,и от там до носа 9 и нещо километра _сам ,хубаво време ,с твоя двигател _можеш да прецениш времето ,но не по малко от 30мин,
harley666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от harley666 »

Дааа, благодаря на Патрона....и аз така мислех да направя, видях на картата, че е близо 10 км. , предполагам, че ще отиде около час път-тролене!
harley666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от harley666 »

Хайде някой да споделя резултата от днешния ден
fishingbg
новобранец
новобранец

Мнение от fishingbg »

Днес от Галата навътре, после към Бяла и обратно - 0 сафрида, 0 чернокопа, 0 лефера и т.н.....
Аватар
vladdinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladdinev »

Баааааси,кошпраим у Варната ве??? :rolleyes: до кога :butthead:
Бяла , бола,у Варна :finga:
Споко,кат си продам лодката,и рибата ще тръгне :mrgreen:
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

На бяла как е било днес някой да е ходил?
Утре се чудя на къде да хващам.
Аватар
vesofr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vesofr »

Дайте няква данна за Черноморец,Мириус,никой ли не се е давил днес?
Не кълве,не кълве,че спре.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”