Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Къде около Царево има попове?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Къде около Царево има попове?
Здравейте колеги ,
в Царево съм за 5-6 дни и имам на разположение една яхтичка ..излизахме за сафридче ама ни писна . Сега сме решили да търсим попчетата .
Разбрах от местните рибари че зимната буря е разместила местата на попчетата но въпреки това ако някой знае къде са им/били местата ще се радвам да сподели.
П.С. иначе грацата се скъсваше досега дакълве.. преди два дни напълнихме една кофа 2 човека, като чепарето редовно излизаше с 5+ риби . и доста често 8+ ..на няколко пъти 10 риби на 10 куки - голяма радост ( дори веднъж 11 извадих .. но за това - друг път ще ви разправям ).
в Царево съм за 5-6 дни и имам на разположение една яхтичка ..излизахме за сафридче ама ни писна . Сега сме решили да търсим попчетата .
Разбрах от местните рибари че зимната буря е разместила местата на попчетата но въпреки това ако някой знае къде са им/били местата ще се радвам да сподели.
П.С. иначе грацата се скъсваше досега дакълве.. преди два дни напълнихме една кофа 2 човека, като чепарето редовно излизаше с 5+ риби . и доста често 8+ ..на няколко пъти 10 риби на 10 куки - голяма радост ( дори веднъж 11 извадих .. но за това - друг път ще ви разправям ).
Re: Къде около Царево има попове?
Аве Джубас,малко са си направили майтап с теб местните рибари!Както викат по наше село Ша ма прощаваш!Нема такова вълнение дето ще и смени мястото на каята.Това от мене за каята.
А сега за местата.За да им го върнеш на местните рибари за майтапа - стани в 4,00 качи се на яхтичката и ги чакай датръгнат.Гепи си посоката и след 1 час ще ги видиш на местата.Приготви си 100 метра въже да може да се хванеш за дъното,сложи си плетено влакно на макарата че е дълбоко,сложи си на куките 2 "0" осолена граца и .....гледай какво ще станеееееееее!!!
Наслука!!! и да не забравиш живарник,шапка и хладилна чанта с много бира!!!
А сега за местата.За да им го върнеш на местните рибари за майтапа - стани в 4,00 качи се на яхтичката и ги чакай датръгнат.Гепи си посоката и след 1 час ще ги видиш на местата.Приготви си 100 метра въже да може да се хванеш за дъното,сложи си плетено влакно на макарата че е дълбоко,сложи си на куките 2 "0" осолена граца и .....гледай какво ще станеееееееее!!!
Наслука!!! и да не забравиш живарник,шапка и хладилна чанта с много бира!!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Градски,и ти ме извини,но тази зима бурята затрупа доста от градинките на попа.zargan1 написа:Ша ма прощаваш!Нема такова вълнение дето ще и смени мястото на каята.Това от мене за каята.
Да не кажа че почти го няма този вид риба.С голяма мъка се правят пред Варна
някое и друго кило.
Голямата буря си каза тежката дума де.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- ivalpetkov
- разбира нещата
Абсолютно съм съгласен с Киро.Много останах учуден тази пролет,че на местата където пълнех кофите с попчета миналата година тази година не мога и кило да напълня.Дъното е изорано на места от бурите и там където винаги намирах попчета засега го няма хич.Много слабо е попчето този сезон поне за мен.Има значение релефа на дъното и то доста.Дали са се разместили пясъците и камъните долу.То брега го отнесе и събори кръчмите в морето кво остава попчета да има.
Разбирам какво говорите момчета,но вашата приказка е за Варненските условия,дето каята се лови на 7 до 15 метра и вярно че може бурята нещо да е променила по дънния релеф.Човека пита за Царево,а там рибата се лови от 30 до 50 метър.А на такава дълбочина такива промени не се случват!
А бе ,да бе... ама само на книга не се случват , а в морето всичко се случва.... особено на такива дълбочини. Там теченията са като река и без проблем може да "затини" някоя скала с "дашно" попче и то без особено голяма провеза ,а като февруарската беше.... "оле-мале"zargan1 написа:.... 30 до 50 метър.А на такава дълбочина такива промени не се случват!
Не си ли чул , че между Китен и Ахтопол събираха попчета ,скорпиди , дракони та и заргани дори изхвърлени от морето, направо по брега ,с чувалите....
Така че ...не са си направили местните шега за променените попченски местообитания , но в другите ти съвети може да се вслуша , макар и да не му е необходимо 100 метра въже за котва. Аз съм с 60 и никога не съм го използвал до край....

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не само камъните са разместени или затрупани с пясък,ами и теченията са се променили.
Вчера около Нефтобазата течението се движеше към Крайморие,което никога не е било.
Вчера около Нефтобазата течението се движеше към Крайморие,което никога не е било.
....да бе , да ...Ribarina написа:Вчера около Нефтобазата течението се движеше към Крайморие,което никога не е било.

п.с . в 90 % е винаги към Крайморие

- marinco
- вече хвърля и на тежко
Абсолютно съгласен с колегата.salmo написа:А бе ,да бе... ама само на книга не се случват , а в морето всичко се случва.... особено на такива дълбочини. Там теченията са като река и без проблем може да "затини" някоя скала с "дашно" попче и то без особено голяма провеза ,а като февруарската беше.... "оле-мале"zargan1 написа:.... 30 до 50 метър.А на такава дълбочина такива промени не се случват!
Не си ли чул , че между Китен и Ахтопол събираха попчета ,скорпиди , дракони та и заргани дори изхвърлени от морето, направо по брега ,с чувалите....
Така че ...не са си направили местните шега за променените попченски местообитания , но в другите ти съвети може да се вслуша , макар и да не му е необходимо 100 метра въже за котва. Аз съм с 60 и никога не съм го използвал до край....
Около Черноморец/Градина/острова не мога да позная релефа на дъното, все едно е друго море и попчетата тотално изчезнаха.
Тези дни ходих към Агалина и там е много "тегаво", но между Агалина и Маслен нос на пангоза/магазина/ го изтрепахме 2-3 дена и почти само едри лихмари и страшно много едър миджит
Браво! Наистина едър меджид!
Булти написа:....да бе , да ...Ribarina написа:Вчера около Нефтобазата течението се движеше към Крайморие,което никога не е било.
![]()
![]()
![]()
п.с . в 90 % е винаги към Крайморие

-ей ни сЪ върза Рибогъбарина

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ще поспорим ама на маса,като дойда на гости в палатката на Маслен нос.
При първа възможност идвам.Ще спорим също и за начините на пиене на ракия.Само да ми остане малко време към есентта де
При първа възможност идвам.Ще спорим също и за начините на пиене на ракия.Само да ми остане малко време към есентта де
...с удоволствие !!!
-
- сериозен играч
С тая кока кола която е пиеш всяка вечер на бесетката ли? 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
На носа на Синеморец стръв пилешки сърца и дълбочина около 40 метра за ден дава около 20 килограма от които има и трофейни попове от половин кило гледаш местните каде се скупчват заставаш до тях и пускаш котва ако няма риба пускаш малко въже докато оцелиш дупка и ловиш докато свършат
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката