Къде около Царево има попове?

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
djubaca­
новобранец
новобранец

Къде около Царево има попове?

Мнение от djubaca­ »

Здравейте колеги ,
в Царево съм за 5-6 дни и имам на разположение една яхтичка ..излизахме за сафридче ама ни писна . Сега сме решили да търсим попчетата .
Разбрах от местните рибари че зимната буря е разместила местата на попчетата но въпреки това ако някой знае къде са им/били местата ще се радвам да сподели.

П.С. иначе грацата се скъсваше досега дакълве.. преди два дни напълнихме една кофа 2 човека, като чепарето редовно излизаше с 5+ риби . и доста често 8+ ..на няколко пъти 10 риби на 10 куки - голяма радост ( дори веднъж 11 извадих .. но за това - друг път ще ви разправям ).
zargan1
новобранец
новобранец

Re: Къде около Царево има попове?

Мнение от zargan1 »

Аве Джубас,малко са си направили майтап с теб местните рибари!Както викат по наше село Ша ма прощаваш!Нема такова вълнение дето ще и смени мястото на каята.Това от мене за каята.
А сега за местата.За да им го върнеш на местните рибари за майтапа - стани в 4,00 качи се на яхтичката и ги чакай датръгнат.Гепи си посоката и след 1 час ще ги видиш на местата.Приготви си 100 метра въже да може да се хванеш за дъното,сложи си плетено влакно на макарата че е дълбоко,сложи си на куките 2 "0" осолена граца и .....гледай какво ще станеееееееее!!!
Наслука!!! и да не забравиш живарник,шапка и хладилна чанта с много бира!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

zargan1 написа:Ша ма прощаваш!Нема такова вълнение дето ще и смени мястото на каята.Това от мене за каята.
Градски,и ти ме извини,но тази зима бурята затрупа доста от градинките на попа.
Да не кажа че почти го няма този вид риба.С голяма мъка се правят пред Варна
някое и друго кило.
Голямата буря си каза тежката дума де. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Абсолютно съм съгласен с Киро.Много останах учуден тази пролет,че на местата където пълнех кофите с попчета миналата година тази година не мога и кило да напълня.Дъното е изорано на места от бурите и там където винаги намирах попчета засега го няма хич.Много слабо е попчето този сезон поне за мен.Има значение релефа на дъното и то доста.Дали са се разместили пясъците и камъните долу.То брега го отнесе и събори кръчмите в морето кво остава попчета да има.
zargan1
новобранец
новобранец

Мнение от zargan1 »

Разбирам какво говорите момчета,но вашата приказка е за Варненските условия,дето каята се лови на 7 до 15 метра и вярно че може бурята нещо да е променила по дънния релеф.Човека пита за Царево,а там рибата се лови от 30 до 50 метър.А на такава дълбочина такива промени не се случват!
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от salmo »

zargan1 написа:.... 30 до 50 метър.А на такава дълбочина такива промени не се случват!
А бе ,да бе... ама само на книга не се случват , а в морето всичко се случва.... особено на такива дълбочини. Там теченията са като река и без проблем може да "затини" някоя скала с "дашно" попче и то без особено голяма провеза ,а като февруарската беше.... "оле-мале"
Не си ли чул , че между Китен и Ахтопол събираха попчета ,скорпиди , дракони та и заргани дори изхвърлени от морето, направо по брега ,с чувалите....
Така че ...не са си направили местните шега за променените попченски местообитания , но в другите ти съвети може да се вслуша , макар и да не му е необходимо 100 метра въже за котва. Аз съм с 60 и никога не съм го използвал до край.... :wink:
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Не само камъните са разместени или затрупани с пясък,ами и теченията са се променили.
Вчера около Нефтобазата течението се движеше към Крайморие,което никога не е било.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Ribarina написа:Вчера около Нефтобазата течението се движеше към Крайморие,което никога не е било.
....да бе , да ...

:lol: :lol: :lol:

:drinkers:

п.с . в 90 % е винаги към Крайморие :!:
Аватар
marinco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от marinco »

salmo написа:
zargan1 написа:.... 30 до 50 метър.А на такава дълбочина такива промени не се случват!
А бе ,да бе... ама само на книга не се случват , а в морето всичко се случва.... особено на такива дълбочини. Там теченията са като река и без проблем може да "затини" някоя скала с "дашно" попче и то без особено голяма провеза ,а като февруарската беше.... "оле-мале"
Не си ли чул , че между Китен и Ахтопол събираха попчета ,скорпиди , дракони та и заргани дори изхвърлени от морето, направо по брега ,с чувалите....
Така че ...не са си направили местните шега за променените попченски местообитания , но в другите ти съвети може да се вслуша , макар и да не му е необходимо 100 метра въже за котва. Аз съм с 60 и никога не съм го използвал до край.... :wink:
Абсолютно съгласен с колегата.
Около Черноморец/Градина/острова не мога да позная релефа на дъното, все едно е друго море и попчетата тотално изчезнаха.
Тези дни ходих към Агалина и там е много "тегаво", но между Агалина и Маслен нос на пангоза/магазина/ го изтрепахме 2-3 дена и почти само едри лихмари и страшно много едър миджит
Изображение
Изображение
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Изображение

Изображение

Браво! Наистина едър меджид!
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Булти написа:
Ribarina написа:Вчера около Нефтобазата течението се движеше към Крайморие,което никога не е било.
....да бе , да ...

п.с . в 90 % е винаги към Крайморие :!:

-ей ни сЪ върза Рибогъбарина :D - да седне да спори ...избъзиках се с посоката на течението - по принцип теченията по нашето крайбрежие са си от Север на Юг , но има дни когато се обръщат - най вече при южен вятър ...що се отнася до бай Поп - аз не се оплаквам тая година - в сравнение с миналата тази е по добре - тва в личен план - като забелязвам , че наистина на някои места го няма , но за сметка на тва на други път е повече и ...най добре според мен се лови на бял червей - фърляш - вадиш - ако не - сменяш мястото - туй да вися цял ден за 10 попа - ми нямам нерви :lol:

Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Ще поспорим ама на маса,като дойда на гости в палатката на Маслен нос.
При първа възможност идвам.Ще спорим също и за начините на пиене на ракия.Само да ми остане малко време към есентта де
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...с удоволствие !!!
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

С тая кока кола която е пиеш всяка вечер на бесетката ли? :drinkers:
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

На носа на Синеморец стръв пилешки сърца и дълбочина около 40 метра за ден дава около 20 килограма от които има и трофейни попове от половин кило гледаш местните каде се скупчват заставаш до тях и пускаш котва ако няма риба пускаш малко въже докато оцелиш дупка и ловиш докато свършат
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”