Морския червей във Варна

Модератор: Paublo_Eskobar

Don Alivio
новобранец
новобранец

Мнение от Don Alivio »

Ми тя статията за тая медуза нашественик си е на английски…да я превеждам ли? :lol: :win

Чета тука за стръвта за илария , ама я ми кажете защо иларията, платерината и кефала се навъртат все край фекалните канали и плюскат де що излезе от тях.Миналата година хванах една платерина към кило в Созопол и така вонеше на лайна/извинете/ като я пържихме след това в къмпинга, че усмърдяхме всичката останала риба.хич неща и да чуя повече за созополска платерина. :cry:
People have been eating frogs' legs for years. But what about frogs that don't have legs?
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Едва ли някой може да ти отговори точно,просто го приеми и си имай едно на ум когато ги ловиш и ядеш. :lol:

Ето и от днеска малко инфо:

Аз излязох по-скоро на разходка,да видя какво е положението,че отдавна не бях слизал към трета буна.

Морски червеи няма никъде/нормално/,торни червеи потърсих в 7магазина,но никъде нямаше,имаше единствено мариновани от 7.50лв,но аз си купих един изкуствен и помятках с него.Риба дори не очаквах да ми удари,глупава работа,ама поне си починах малко и потренирах.Времето днес беше идеално,морето спокойно,нямаше вълни.

В двата края на буната имаше по един мераклия за попчета,единия нямаше нищо,после се премести на камъните до стълбите на буната,ама и там нищо.Другия колегата Солено го познава,с една дълга къдрава коса,зиме-лете,дежурен на буната.Беше намятал на пясъка няколко волти за калкан и писия.Питах го има ли удар,каза ми,че не ги е проверявал.

След 3 минути ще кача в галерията които снимки успея.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

:D Какво си мислите че не съм пробвал ли - но пилешки
и сърца - а , след това ги хвърлих - купих пакет от кило но уви
и не бях единствен до мен имаще пакет и то доста вмирисан и даже с канела :D
миналата година ги и усолявах боядисвах - но , вяла работа
вадих си , копувах - а , гада , всеки ден различно
пресен , не- пресен ,черво ,усолен ,рибка,белена скарида,грозд бели червей ,силеконов ...
бомбарди - потъващи, плаващи,бързо потъващи,бавно потъващи
-бели, черни,жълти ,червени ,сини ,безцвени
може и да си сподходящата стъв- но бомбардата да не е или влакното
от 06до 10 -10 до14 -14до16 - 16до20 - 20до ... часа всичко е различно - колкото и риба да има
ако тука във форума някой му е хванал челъма му свалям шапка :wink:
Красимир от Балчик
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Никой не спомена за пилешки гърди и черва. Преди години се беше задържало лошо време за около седмица и бригадите не вадеха червеи. С един приятел решихме да използваме "бял ем" и умувахме какъв да е точно.Жена му като ни чу ,ни предложи да изреже малко пилешки гърди,а за червата ние се сетихме. Тогава взехме прилично количество риба,вероятно поради липса на по-добра "манджа". Пробвал съм и на пипалца от калмари /нарязани на тънки ленти/ , но си е умряла работа. Абе,морския червей си е класика в жанра.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
shelby
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от shelby »

МИдите вършат ли работа за морски риболов ?
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

shelby написа:МИдите вършат ли работа за морски риболов ?
За каята са идеални.Все още имам малко солени,не ми остава време да си пробвам късмета.
Наистина морския червей си е класически за морски риболов.Но защо ви мързи сами да си го набавяте? Тази година един колега на буната на Ной,беше си го извадил от там.На северната страна,на плиткото и то с голи ръце.Човека май беше от Търново,не съм много сигурен,но не от Варна.Е имаше към 20-тина броя,но си работеше колегата,и то доста сполучливо.Доста илария извади,и то от вътре в буната.
Сега / посред зима / няма да го намерите,но преди пред Родопа в канала го имаше в изобилие.Тогава практикувах нощен риболов на Златните,пред х-л Морско око на моста / вече го няма /,по средата на моста имаше и барче,и сафрида беше луд по червея.А ние по коняка.Понеже повече ме влече каята,лефера,карагьоза и тем подобни,и не ми трябва черав,но търсете го на места където водата е топла и винаги спокойна / да няма прибои,вълнения и т.н. / По цялото езеро ще го намерите.А който иска,нека си го маринова за зимата,но и да пише как става.Така ще е по-честно спрямо колегите от форума.

Айде късмет през новата риболовна година.
-----------------------------------------------------
И стига сте ходили за риба,че изядохте на децата салама от хладилника.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Камбата написа:
ЗАРГАНАТА иска фино поднесена стръв,която да виси.Това се постига с морски червей,закачен през главата и оставен да виси,но най-добрата алтернатива си е тънкия торен,или грозд от торни червеи.Колегата Солено е скептичен,относно ловенето само на торен,той казва,че торния червей се добавя на куката за дължина на ема,ама не е прав,защото тая есен лових заргани само на тея гадини и се убедих в противното лично.
Колеги , зарганаджии , що не опитате на изкуствените червени чврвеи на Berkley , в комбинация с естествен червей или с морски червей Аз на такива само че вердевас в комбинация с бял и пинки имам добри резултати на язовири Положителен момент е че разправиите с падане на стръвта и подмяна са много по-малко , а и имитациите са перфектни:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1345

п.п. за изкуствените вердеваси :
http://forum.nariba.com/viewtopic11978.html
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз пробвах днеска на изкуствен червей,стига ми толкова,ще обезрибя морето! :lol:
Последно промяна от Камбата на Нед Яну 13, 2008 1:59 am, променено общо 1 път.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Камбата написа:Аз пробвах днеска на изкуствен,стига ми толкова,ще обезрибя морето! :lol:
То днеска и на "контрафиле" да си ги пробвал-все тая! :lol: ПРОБВА СЕ НЕЩО НОВО КОГАТО КЪЛВАТ НОРМАЛНО , не слабо или много яко , а НОРМАЛНО!!! Специално на бърклитата само на тях -няма пипане , в комбинация с естествена стръв са трепачи , и то ЧЕРВЕИ или ВЕРДЕВАС , не силиконови спагети за Сбиролино!!!! :D
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Въпроса беше,колко ще струва червея.Пък то си е ясно ,че ще е до и около 3лв.в силния сезон :D
1.Щото все повече хора с добри доходи се отдават на това хоби.

2.Щот и мангалите искат да ядат и не са глупави а и имат усет.

3.Щот някой ще каже- Ми то хляба вече е 1лв.

Тъй,че който няма средства като мен ще си ги рови,а който има манги и няма време ще ги купува. :lol: :lol: :lol:
Аватар
shelby
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от shelby »

Ами първо хляба е храна без него неможе !
Ами и хляба е 700-800гр 1лв ,а червеите 100 гр с 70 гр пръст и струват 3 лв !
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Морския червей във Варна

Мнение от grizmin »

има начин да се гледа морския червей, но си иска хамалуване,но пък живее до 4 седмици.
ако някой иска да разбере как ще пиша.
казват че ше внасят чевей от ?????китай????, :shock: :shock: :shock: който ще разкаже играта на холандския компот,
но не го вярвам...
морския силиконов на беркли върши работа, но само комбиниран с истински... на две куки по метода на стюард
а за цената може да удари 3 лв,или 3.50.
но щ смятам да си отделя три дни за улов на червеи, и като си наскубя 500 броя,
все ще стигнат за 1 месец.
а някой замислял ли се е защо не пипат торния и земния червей?
заради миризмата според мен.,но приемам мнения за да избистрим темата. :D
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

grizmin написа:има начин да се гледа морския червей, но си иска хамалуване,но пък живее до 4 седмици.
Я кажи :roll:
А сега де? :roll:
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

grizmin написа:има начин да се гледа морския червей, но си иска хамалуване,но пък живее до 4 седмици.
ако някой иска да разбере как ще пиша.
казват че ше внасят чевей от ?????китай????, :shock: :shock: :shock: който ще разкаже играта на холандския компот,
но не го вярвам...
морския силиконов на беркли върши работа, но само комбиниран с истински... на две куки по метода на стюард
а за цената може да удари 3 лв,или 3.50.
но щ смятам да си отделя три дни за улов на червеи, и като си наскубя 500 броя,
все ще стигнат за 1 месец.
а някой замислял ли се е защо не пипат торния и земния червей?
заради миризмата според мен.,но приемам мнения за да избистрим темата. :D
На мен също ще ми е интересно как може да бъде съхранен морския червей до 4 седмици, а относно това, че заргана не пипа торния и земен червей можем да поспорим. Ноември месец миналата година хващах заргани изключително на земен червей и останах много доволен, дори твърдя, че е по-добър като стръв от консервирания си морски събрат.

Изображение

Това е улов на земен и тънък торен червей.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Сега ми дойде идея,че начина може да е като в някакъв съд се напълни пясък и тиня от вида на обикновенното им местообитание ,слага се в хладилника и през ден се сменя морската вода ,която е добавена.Този съд може да е отрязана 20 литрова туба.Оцеждането на старата вода -в един от долните ъгли се прави дупка с някакъв дренаж и после се затапва.Налива се прясна морска вода и би трябвало да стане.Колегата ще каже дали е така и ако не ,неговия начин.А за земния червей бих се съгласил ,ако се проведе такъв експеримент:

3 риболовни излета за зарган,по 5 часа примерно.
5-те часа да са разделени на по половин час и да се редуват земен и морски червеи през половин час,като се използва една и съща бомбарда от един и същ колега.Рибата се разпределя на две места и след третия такъв излед да се направи равносметка.
Нямам за цел да доказвам прехвалените вече качества на морския червей,щото да си го извадя ми коства много повече усилия и време,а и пари ,отколкото земния.Същия мога да си го доставя за съвсем кратко време и то безплатно
п.с.не мога да разбера,що тез емотиконки,някой път мога да ги сложа,някой път не.Става въпрос за там където пише Виж всички...
А сега де? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”