Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Морския червей във Варна
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Ми тя статията за тая медуза нашественик си е на английски…да я превеждам ли?
:win
Чета тука за стръвта за илария , ама я ми кажете защо иларията, платерината и кефала се навъртат все край фекалните канали и плюскат де що излезе от тях.Миналата година хванах една платерина към кило в Созопол и така вонеше на лайна/извинете/ като я пържихме след това в къмпинга, че усмърдяхме всичката останала риба.хич неща и да чуя повече за созополска платерина.

Чета тука за стръвта за илария , ама я ми кажете защо иларията, платерината и кефала се навъртат все край фекалните канали и плюскат де що излезе от тях.Миналата година хванах една платерина към кило в Созопол и така вонеше на лайна/извинете/ като я пържихме след това в къмпинга, че усмърдяхме всичката останала риба.хич неща и да чуя повече за созополска платерина.

People have been eating frogs' legs for years. But what about frogs that don't have legs?
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Едва ли някой може да ти отговори точно,просто го приеми и си имай едно на ум когато ги ловиш и ядеш.
Ето и от днеска малко инфо:
Аз излязох по-скоро на разходка,да видя какво е положението,че отдавна не бях слизал към трета буна.
Морски червеи няма никъде/нормално/,торни червеи потърсих в 7магазина,но никъде нямаше,имаше единствено мариновани от 7.50лв,но аз си купих един изкуствен и помятках с него.Риба дори не очаквах да ми удари,глупава работа,ама поне си починах малко и потренирах.Времето днес беше идеално,морето спокойно,нямаше вълни.
В двата края на буната имаше по един мераклия за попчета,единия нямаше нищо,после се премести на камъните до стълбите на буната,ама и там нищо.Другия колегата Солено го познава,с една дълга къдрава коса,зиме-лете,дежурен на буната.Беше намятал на пясъка няколко волти за калкан и писия.Питах го има ли удар,каза ми,че не ги е проверявал.
След 3 минути ще кача в галерията които снимки успея.

Ето и от днеска малко инфо:
Аз излязох по-скоро на разходка,да видя какво е положението,че отдавна не бях слизал към трета буна.
Морски червеи няма никъде/нормално/,торни червеи потърсих в 7магазина,но никъде нямаше,имаше единствено мариновани от 7.50лв,но аз си купих един изкуствен и помятках с него.Риба дори не очаквах да ми удари,глупава работа,ама поне си починах малко и потренирах.Времето днес беше идеално,морето спокойно,нямаше вълни.
В двата края на буната имаше по един мераклия за попчета,единия нямаше нищо,после се премести на камъните до стълбите на буната,ама и там нищо.Другия колегата Солено го познава,с една дълга къдрава коса,зиме-лете,дежурен на буната.Беше намятал на пясъка няколко волти за калкан и писия.Питах го има ли удар,каза ми,че не ги е проверявал.
След 3 минути ще кача в галерията които снимки успея.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко

и сърца - а , след това ги хвърлих - купих пакет от кило но уви
и не бях единствен до мен имаще пакет и то доста вмирисан и даже с канела

миналата година ги и усолявах боядисвах - но , вяла работа
вадих си , копувах - а , гада , всеки ден различно
пресен , не- пресен ,черво ,усолен ,рибка,белена скарида,грозд бели червей ,силеконов ...
бомбарди - потъващи, плаващи,бързо потъващи,бавно потъващи
-бели, черни,жълти ,червени ,сини ,безцвени
може и да си сподходящата стъв- но бомбардата да не е или влакното
от 06до 10 -10 до14 -14до16 - 16до20 - 20до ... часа всичко е различно - колкото и риба да има
ако тука във форума някой му е хванал челъма му свалям шапка

Красимир от Балчик
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Никой не спомена за пилешки гърди и черва. Преди години се беше задържало лошо време за около седмица и бригадите не вадеха червеи. С един приятел решихме да използваме "бял ем" и умувахме какъв да е точно.Жена му като ни чу ,ни предложи да изреже малко пилешки гърди,а за червата ние се сетихме. Тогава взехме прилично количество риба,вероятно поради липса на по-добра "манджа". Пробвал съм и на пипалца от калмари /нарязани на тънки ленти/ , но си е умряла работа. Абе,морския червей си е класика в жанра.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
За каята са идеални.Все още имам малко солени,не ми остава време да си пробвам късмета.shelby написа:МИдите вършат ли работа за морски риболов ?
Наистина морския червей си е класически за морски риболов.Но защо ви мързи сами да си го набавяте? Тази година един колега на буната на Ной,беше си го извадил от там.На северната страна,на плиткото и то с голи ръце.Човека май беше от Търново,не съм много сигурен,но не от Варна.Е имаше към 20-тина броя,но си работеше колегата,и то доста сполучливо.Доста илария извади,и то от вътре в буната.
Сега / посред зима / няма да го намерите,но преди пред Родопа в канала го имаше в изобилие.Тогава практикувах нощен риболов на Златните,пред х-л Морско око на моста / вече го няма /,по средата на моста имаше и барче,и сафрида беше луд по червея.А ние по коняка.Понеже повече ме влече каята,лефера,карагьоза и тем подобни,и не ми трябва черав,но търсете го на места където водата е топла и винаги спокойна / да няма прибои,вълнения и т.н. / По цялото езеро ще го намерите.А който иска,нека си го маринова за зимата,но и да пише как става.Така ще е по-честно спрямо колегите от форума.
Айде късмет през новата риболовна година.
-----------------------------------------------------
И стига сте ходили за риба,че изядохте на децата салама от хладилника.
-
- учете се от него
Колеги , зарганаджии , що не опитате на изкуствените червени чврвеи на Berkley , в комбинация с естествен червей или с морски червей Аз на такива само че вердевас в комбинация с бял и пинки имам добри резултати на язовири Положителен момент е че разправиите с падане на стръвта и подмяна са много по-малко , а и имитациите са перфектни:Камбата написа:
ЗАРГАНАТА иска фино поднесена стръв,която да виси.Това се постига с морски червей,закачен през главата и оставен да виси,но най-добрата алтернатива си е тънкия торен,или грозд от торни червеи.Колегата Солено е скептичен,относно ловенето само на торен,той казва,че торния червей се добавя на куката за дължина на ема,ама не е прав,защото тая есен лових заргани само на тея гадини и се убедих в противното лично.
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1345
п.п. за изкуствените вердеваси :
http://forum.nariba.com/viewtopic11978.html
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз пробвах днеска на изкуствен червей,стига ми толкова,ще обезрибя морето! 

Последно промяна от Камбата на Нед Яну 13, 2008 1:59 am, променено общо 1 път.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- учете се от него
То днеска и на "контрафиле" да си ги пробвал-все тая!Камбата написа:Аз пробвах днеска на изкуствен,стига ми толкова,ще обезрибя морето!

- Моряка
- кандидат преподавател
Въпроса беше,колко ще струва червея.Пък то си е ясно ,че ще е до и около 3лв.в силния сезон
1.Щото все повече хора с добри доходи се отдават на това хоби.
2.Щот и мангалите искат да ядат и не са глупави а и имат усет.
3.Щот някой ще каже- Ми то хляба вече е 1лв.
Тъй,че който няма средства като мен ще си ги рови,а който има манги и няма време ще ги купува.

1.Щото все повече хора с добри доходи се отдават на това хоби.
2.Щот и мангалите искат да ядат и не са глупави а и имат усет.
3.Щот някой ще каже- Ми то хляба вече е 1лв.
Тъй,че който няма средства като мен ще си ги рови,а който има манги и няма време ще ги купува.

-
- ще става разбирач
Re: Морския червей във Варна
има начин да се гледа морския червей, но си иска хамалуване,но пък живее до 4 седмици.
ако някой иска да разбере как ще пиша.
казват че ше внасят чевей от ?????китай????,
който ще разкаже играта на холандския компот,
но не го вярвам...
морския силиконов на беркли върши работа, но само комбиниран с истински... на две куки по метода на стюард
а за цената може да удари 3 лв,или 3.50.
но щ смятам да си отделя три дни за улов на червеи, и като си наскубя 500 броя,
все ще стигнат за 1 месец.
а някой замислял ли се е защо не пипат торния и земния червей?
заради миризмата според мен.,но приемам мнения за да избистрим темата.
казват че ше внасят чевей от ?????китай????,

но не го вярвам...
морския силиконов на беркли върши работа, но само комбиниран с истински... на две куки по метода на стюард

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
- Моряка
- кандидат преподавател
Я кажиgrizmin написа:има начин да се гледа морския червей, но си иска хамалуване,но пък живее до 4 седмици.

А сега де? 

На мен също ще ми е интересно как може да бъде съхранен морския червей до 4 седмици, а относно това, че заргана не пипа торния и земен червей можем да поспорим. Ноември месец миналата година хващах заргани изключително на земен червей и останах много доволен, дори твърдя, че е по-добър като стръв от консервирания си морски събрат.grizmin написа:има начин да се гледа морския червей, но си иска хамалуване,но пък живее до 4 седмици.
казват че ше внасят чевей от ?????китай????,![]()
![]()
който ще разкаже играта на холандския компот,
но не го вярвам...
Това е улов на земен и тънък торен червей.
- Моряка
- кандидат преподавател
Сега ми дойде идея,че начина може да е като в някакъв съд се напълни пясък и тиня от вида на обикновенното им местообитание ,слага се в хладилника и през ден се сменя морската вода ,която е добавена.Този съд може да е отрязана 20 литрова туба.Оцеждането на старата вода -в един от долните ъгли се прави дупка с някакъв дренаж и после се затапва.Налива се прясна морска вода и би трябвало да стане.Колегата ще каже дали е така и ако не ,неговия начин.А за земния червей бих се съгласил ,ако се проведе такъв експеримент:
3 риболовни излета за зарган,по 5 часа примерно.
5-те часа да са разделени на по половин час и да се редуват земен и морски червеи през половин час,като се използва една и съща бомбарда от един и същ колега.Рибата се разпределя на две места и след третия такъв излед да се направи равносметка.
Нямам за цел да доказвам прехвалените вече качества на морския червей,щото да си го извадя ми коства много повече усилия и време,а и пари ,отколкото земния.Същия мога да си го доставя за съвсем кратко време и то безплатно
п.с.не мога да разбера,що тез емотиконки,някой път мога да ги сложа,някой път не.Става въпрос за там където пише Виж всички...
3 риболовни излета за зарган,по 5 часа примерно.
5-те часа да са разделени на по половин час и да се редуват земен и морски червеи през половин час,като се използва една и съща бомбарда от един и същ колега.Рибата се разпределя на две места и след третия такъв излед да се направи равносметка.
Нямам за цел да доказвам прехвалените вече качества на морския червей,щото да си го извадя ми коства много повече усилия и време,а и пари ,отколкото земния.Същия мога да си го доставя за съвсем кратко време и то безплатно
п.с.не мога да разбера,що тез емотиконки,някой път мога да ги сложа,някой път не.Става въпрос за там където пише Виж всички...
А сега де?