Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Пикер?
Модератор: Paublo_Eskobar
- stridata
- ще става разбирач
Re: Пикер?
Дам и аз към карповите на Garbolino съм се насочил!dunavski написа:Кръстили са го така щото по принцип се ползват за pick-ване (взимане, хващане, а не бране и събиране за това си има друга дума) на леки кълванета на малки риби така че много уместно са я кръстили пръчката. За река пикера не не много удачен защото там по принцип ти трябва по-дълга пръчка освен ако е някакво много бавно течение. За големи язовори също не е много удачен защото неможе да направиш дистанция ако се налага.shekira написа:Ами по принцип picker е съществително,също така и термин и означава берач,сортировач,събирач.А що някой пиян англичанин е кръстил тояжката така само той си знае.английска му работа.
Но за бърз риболов на дребна риба на къса дистанция е перфектен става и за шарани но в рибарник и риби до 2-3кг
Garbolino имат точно такъв пикер.
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

- Калин–Стоянов
- разбира нещата
На този пикер на Гарболино сам името му е карпово !
Има ги в магазина на Аква спорт Н , на бул."България" до Била
Има ги в магазина на Аква спорт Н , на бул."България" до Била

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Код за потвърждение: Избери целия код
За река пикера не е много удачен защото там по принцип ти трябва по-дълга пръчка освен ако е някакво много бавно течение. За големи язовори също не е много удачен защото неможе да направиш дистанция ако се налага.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Това е доста голяма дистанция , за справка на последното световно са ловили с 3,9 / 4,2 м. пръчки именно на такива дистанции ....майсторчето страхил написа:С кошничка от 30 гр. на Жребчево се покрива дистанция от около приблизително 50-60 метра (става дума за моята пръчка)
Според мен колега се заблуждаваш с дистанцията

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Калин–Стоянов написа:Това е доста голяма дистанция , за справка на последното световно са ловили с 3,9 / 4,2 м. пръчки именно на такива дистанции ....майсторчето страхил написа:С кошничка от 30 гр. на Жребчево се покрива дистанция от около приблизително 50-60 метра (става дума за моята пръчка)
Според мен колега се заблуждаваш с дистанцията

.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- stridata
- ще става разбирач
А тези две тояжки:
Matrix Carpmaster 9ft Feeder Rod
Preston Carbonactive Mini 9ft Carp Feeder Rod

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това не са точно пикери а къси фидер пръчки специално разработени за англйиските рибарници. Понеже тези водоеми малки по резмер и често се налага точно замятане до отсрещния храст например и тези пръчки са разработе с тази цел.stridata написа:А тези две тояжки:
Кажи за какво искаш да ползваш пръчката.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Калин–Стоянов
- разбира нещата
За Матрикса питай Божката , той е много доволен до колкото съм запознат ...stridata написа:А тези две тояжки:
Аз съм го държал , но само до там ...
Друго е да си ловил с дадената пръчка

- stridata
- ще става разбирач
Точно с такава цел, бързи шарани от по 1.5-2! А и за по дребна риба.dunavski написа:Това не са точно пикери а къси фидер пръчки специално разработени за англйиските рибарници. Понеже тези водоеми малки по резмер и често се налага точно замятане до отсрещния храст например и тези пръчки са разработе с тази цел.stridata написа:А тези две тояжки:
Кажи за какво искаш да ползваш пръчката.
Общо взето като Английските водоеми има доста вече в България, макар, че са доста по големи. Примерно за Агов Дол. Дистанция 30 метра, място с ограничена площ, е такива работи.

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
От питане за пикер стана питане за къс фидер и от стръв минахме на шарани до 2-3кг ?!?!?!? Казваш за какво ще ползваш пръчката и капацитетите да ти кажат какво да си вземеш след , което си избираш и си готов
п.п. Колко вида пикери има ?

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- stridata
- ще става разбирач
Матрикса на 9ft с тези връхчета, акция и кастинг си е Light Feeder-че което за мене си е чист пикер. Или сички пикери са леки фидери или пълна тъпотия. Знаеш, че си ми тичър и чакам тежката ти дума!С.Върбанов написа:От питане за пикер стана питане за къс фидер и от стръв минахме на шарани до 2-3кг ?!?!?!? Казваш за какво ще ползваш пръчката и капацитетите да ти кажат какво да си вземеш след , което си избираш и си готов![]()
П.п.
Програмата ми е 2016 да оберем златото в джеди-лигата /ако я има, че и там има разкол като в наща православна църква и гей скандалите/, 2017 злато на някое балканско състезание и живи и здрави 2018 на световно

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
stridata написа:
П.п.
Програмата ми е 2016 да оберем златото в джеди-лигата /ако я има, че и там има разкол като в наща православна църква и гей скандалите/![]()
![]()

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Зарко, може да се смееш като организираш поне едно състезание, дотогава само може да ловиш Шарани и да продаваш риболовни пособияС.Върбанов написа:stridata написа:
П.п.
Програмата ми е 2016 да оберем златото в джеди-лигата /ако я има, че и там има разкол като в наща православна църква и гей скандалите/![]()
![]()

Ако искаш да постигнеш нещо в "Джеди лигата" ще трябва да наблегнеш и на други риби, защото осен Агов дол , няма друг водоем дето може да има фидер състезание по риболов на Шарани ....stridata написа:Единствения проблем който може да възникне е, че освен шаран и любимия ми лин, друга риба не ме вълнува![]()
![]()
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нямам никакви намерения да правя подобни прояви докато водоемите не станат това , което бяха за да може да се лови риба , а не само остатъчна стръв
А мога да се смея когато , на когото и на каквото си поискам нали се сещаш
Гледай си сектата и не ме мисли мен , че кога станахте цигани кога ви почерня задника 
п.п. И избягвай да даваш определения кой на кого ти прилича

п.п. И избягвай да даваш определения кой на кого ти прилича

- stridata
- ще става разбирач
Момчета, тука говориме за пикери!