Пикер?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Re: Пикер?

Мнение от Антон Тонев »

stridata написа:Момчета, тука говориме за пикери!
Те, след втора страница, станаха като на кръчма след втората бутилка-ти мене уважаваш ли ме бе.
ПП. Басии зимата :D :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

:D

Колега, купи си какво ти хареса на теб, всеки си има различни виждания в риболова!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Сега пикера пак е фидер пръчка само че по къса и с по-малка акция така че не спорете кое какво е.
Според мен си купи една медиум фидер пръчка 3,60-3,90м и си свиркаи пикера няма да ти върши работа защото тези пръчки са за по-тясно приложение.
По принцип зада се извърша фидер риболов както трябва ти трябват 3 пръчки: един лаит (пикер) един медиум и един хеви така че дори да си купиш пикер сега няма да згрешиш понеже е идеална за зимни условия.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

dunavski написа:Сега пикера пак е фидер пръчка само че по къса и с по-малка акция така че не спорете кое какво е.
Според мен си купи една медиум фидер пръчка 3,60-3,90м и си свиркаи пикера няма да ти върши работа защото тези пръчки са за по-тясно приложение.
По принцип зада се извърша фидер риболов както трябва ти трябват 3 пръчки: един лаит (пикер) един медиум и един хеви така че дори да си купиш пикер сега няма да згрешиш понеже е идеална за зимни условия.
Малка,малка,колко да е малка таз акция бре.Един английски 11f карп фидер има акция 40гр.Пикера колко е?10гр.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

shekira написа:.Пикера колко е?10гр.
Ем чи да :D :D :D , че даже и 5гр.
За тебе 40гр малка акция ли е?
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

dunavski написа:Сега пикера пак е фидер пръчка само че по къса и с по-малка акция така че не спорете кое какво е.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

dunavski написа:
shekira написа:.Пикера колко е?10гр.
Ем чи да :D :D :D , че даже и 5гр.
За тебе 40гр малка акция ли е?
Не мислех да се меся в темата, но не издържах.
Та пикера е условно понятие въведено от производителите с дължини до 3 м. Но съществуват леки, средни и тежки пикери.
Леките и свръх леките работят с хранилки в диапазона 3-20 гр.
Средните позволяват монтажи с тегло 30-40 гр.
Тежките пикери са къси мощни пръчки позволяващи да се изхвърлят тежести с тегло 100-110 гр. на дистанция 20-30 метра. Аз лично не съм виждал такива, но това е информацията от литературата. За риболов на големи риби в силни течения и обрасли с дървета брегове непозволяващи използването на дълги пръчки.
От какъв пикер се нуждае риболовеца е въпрос на лична преценка според местата, които посещава.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

dantho.mihov написа: Тежките пикери са къси мощни пръчки позволяващи да се изхвърлят тежести с тегло 100-110 гр. на дистанция 20-30 метра. Аз лично не съм виждал такива, но това е информацията от литературата. За риболов на големи риби в силни течения и обрасли с дървета брегове непозволяващи използването на дълги пръчки.
От какъв пикер се нуждае риболовеца е въпрос на лична преценка според местата, които посещава.
Ти нещо да не си настинал, я си виж една температура!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Миналата седмица на р.ИСКЪР бях на ОРЕХОВИЦА на тръбата / тясно местенце, отзад почти отвесен склон, отгоре клони /фидера ми е 3.90 и определено се чудех, как да го паркирам. Завъртя ми се веднага в главата нещо късо с по яки връхчета. Минавайки през едно магазинче питах продавача за нещо късо телескопично и с връхчета . За мое учудване имаше точно такова чудо, телескоп алба стар 2.70м с 3 върха: 20-40; 50-80; 80-120 с широки водачи. Не знам как се води, пикер ли, фидер ли, прост телескоп ли, но за местата, на които ходя по Искъра е идеален. Да се надявам да е уловист, тъй че въдицата според случая.
Последно промяна от niko_tod на Нед Дек 01, 2013 10:32 pm, променено общо 2 пъти.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

dunavski написа:
dantho.mihov написа: Тежките пикери са къси мощни пръчки позволяващи да се изхвърлят тежести с тегло 100-110 гр. на дистанция 20-30 метра. Аз лично не съм виждал такива, но това е информацията от литературата. За риболов на големи риби в силни течения и обрасли с дървета брегове непозволяващи използването на дълги пръчки.
Ти нещо да не си настинал, я си виж една температура!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Затова се въздържах дълго да се включа в темата - защото ще започнат излишни спорове и обиди.
Прочети поста на Зарко в темата "фидер въдици" и ще намериш потвърждение.
А и колегата в горния пост тук е попаднал на сходен фидер. Нищо, че е телескопичен вариант.
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stridata »

Това телескопичното и фидер са ми две несъвместими неща!
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
Изображение
Аватар
bojkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bojkata »

По молба на колегата "stridata" ще копирам едно късо мое представяне във Фидер форума на две пръчки от любимата ми марка!
Божката написа:Както знаете, станах фен на една Английска марка за риболов- Matrix fresh thinking!
Доколкото съм запознат а и от разговорите ми с Влади Барболов, Matrix са придобили правата за производството на фидери от FOX дори в повечето случаи в Англия марката се изписва FOX MATRIX! Не искам да обидя феновете на FOX но според мен MATRIX се справят по-добре и пръчките седят по-качествено!
В последствие от колега във Франция научих: "Матрикс правят състезателните пръчки на ФОКС"

Fox Matrix Carpmaster Feeder Rod
Започвам с цената! Малко е солена за Българския риболовец, но е приемлива за качеството което получавате 120 паунда!
Пръчките са БОМБ вариант(според Влади) с една основна средна част, дръжка с минимално количество бланка и връхче!
За 9ft е както следва:
Дръжка-65см. с бланката и тегло 90гр.
Средна част-162см. и тегло 37гр.
Връхче-58см. и тегло 3гр.
Връхчетата са 0,5oz и 0,75oz и двете са глас

За 10ft е:
Дръжка-79см. с бланката и тегло 110гр.
Средна част-178см. и тегло 45гр.
Връхче-58см. и тегло 3гр.
Връхчетата са 1oz глас и 1,5oz карбон
Тук искам да допълня, че дръжките на двата фидера са с еднаква дължина, а разликата идва от бланката към тях!
Също така връхчетата са взаимнозаменяеми!

Окомплектовах въдиците с макари Shimano Twin Power Ci4 както следва:
9ft с размер 3000 и общо тегло 410гр.
10ft с размер 4000 и общо тегло 441гр.

Впечатленията ми от 9ft(с 10ft още не съм ловил-пристигна днес) са страхотни!
Изумително е как(явно заради устройството си) променя строя си според рибата която се е закачила! Ако се ловят бабки и скимери пръчката седи мека и удоволствието е пълно, ако пък се закачи шаран(вадил съм 3-4кг.) въдицата някак странно се стяга и става друга пръчка!

Ето и малко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

[flash(425,350)]http://www.youtube.com/v/PE00PNBgRvE[/flash]
И за 10ft
Божката написа: Fox Matrix Carpmaster Feeder Rod
10ft
Надявам се да не ви досаждам, но искам да ви споделя и първите си впечатления от пръчката!
НЕВЕРОЯТНА Е :heart:
Сменил съм доста пръчки за фидер, някой за по-дълго, други за по-кратко
Abu Garcia Enticer Pro feeder
Garbolino няколко модела
Shimano няколко модела
Shakespeare
MAP
Tubertini
Смея да твърдя, че нито една от тези 15-тина пръчки не е била толкова "близо до мен", нито една не е била така направена като за мен и от нито една не съм изпитвал такова удоволствие- при хвърляне, вадене на хранилка и вадене на риба!!!
Днес с лекота и с клипсирано влакно, като всеки път без проблем си чукваше клипса, ловях на дистанция 45м. с кошничка от 20гр. а при тестове с метод на корум от 45гр. прехвърлях 50м.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

П.п. Днес забелязах нещо което вчера в еуфорията от новата придобивка съм пропуснал! Водачите на 10ft пръчка са по големи и с по къси крачета за разлика от водачите на 9ft които са с много дълги крачета и са с по-малък диаметър![/quote]

Тук ловя с Банджо на Престън и Матрикса на 2,7м.

Тук всичко с изключение на 9-ката е на Матрикса 2,7м.

Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html
Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

Ето пикер на добра цена - http://megafishing.bg/product/3676/pike ... -2-7m.html" onclick="window.open(this.href);return false; :drinkers: :D :drinkers:
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stridata »

Port_Royal написа:Ето пикер на добра цена - http://megafishing.bg/product/3676/pike ... -2-7m.html" onclick="window.open(this.href);return false; :drinkers: :D :drinkers:
Даммм. Интересното е, че тая цени си заслужава да го вземеш и от БГ!
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
Изображение
smit
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от smit »

Да не отварям нова тема! Харесал съм Daiwa Windcast Picker,но не мога да разбера с каква акция е и дали ще мога да хвърлям метод хранилки.

http://www.masterfishing.bg/product/153 ... icker.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”