Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Стръв
Искам да попитам опитните рибари за стръвта ВЕРДЕВАС кажете ми какво кълве на нея и каква риба
Мерси Предварително :о :Д
Мерси Предварително :о :Д
-
- новобранец
-
- сериозен играч
Аз не съм от най-опитнито
но..
Ако не се лъжа ,това е ларвата на комара( или така наречения хирономус) и е една от естествените храни на почти всички видове риби ,дори и на хищните( докато "поодхвръкнат")
Аз лично не съм ползвал.
Каня се да пробвам на изкуствен вердевас и ще споделя мнение.
Айде наслука

Ако не се лъжа ,това е ларвата на комара( или така наречения хирономус) и е една от естествените храни на почти всички видове риби ,дори и на хищните( докато "поодхвръкнат")

Аз лично не съм ползвал.

Айде наслука

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- новобранец
Вардеваса верно са личинките на комара,имат рубинено червен цвят и се използват предимно на зимен риболов с мормишка,много са резултатни.За друг риболов поне аз не сам чувал да се ползват,но според мен със същия ефект ще могат да се ползват и ако се лови на плувка. Вардевасите или хирономусите са основната храна на рибите през студения период и за това са най- ефективни през зимата.Могат да се наерят в тинята покраи водоемите като тя трябва да се промие и ред други операцие за да останат само хирономусите,а по-лесния вариант е от рибарските магазини 1.5лв на кутийка.Аз толкова знам по въпроса,може да има някой с по компетентно мнение.
НА СЛУКА!
Бобсане, по писанието ти разбирам, че използваш изкуствения хирономус и имаш опит с него. Разкажи малко повече за ефективността му, какви риби хваща и пр. В една друга тема бях попитал, но така и не се намери колега с достатъчно опит с тази стръв, а на мен ми е интересно да знам дали си струва въобще човек да купува от нея и дали има същата резултатност като естествения.И аз да кажа, че изкуствения хирономус не излиза никак скъп. Лятото кълват на него много риби вкл. шаран. С едно парченце се хващат по 10-20 риби!!!

-
- сериозен играч
Не казва доктора
Значи е доста резултатна стръв.
От много време и се каня ама все като тръгна на юруш за риба и се сещам чак на водоема за нея:)
Айде наслука
Значи е доста резултатна стръв.
От много време и се каня ама все като тръгна на юруш за риба и се сещам чак на водоема за нея:)
Айде наслука
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
стръв
Бреееееееееее.Кажете откъде да си я купим тая стръв в Пловдив.
Аз пък миналата седмица видях, че тук в Козлодуй са почнали да продават изкуствен хирономус, само че на бройка
Цената е 20 ст. за едно парченце, което е около 1 см. Не знам колко излиза цялата кутийка и дали си струва да ги купува наливно човек, но аз взех 5 парченца за проба. В края на крайщата е по-добре, отколкото да дадеш 12-13 лв. за цяла кутия, а после да се окаже, че не ти вършат работа.
Ако не ми мине котка път, в събота ще ги изпробвам...

Ако не ми мине котка път, в събота ще ги изпробвам...