Стръв

Модератор: Paublo_Eskobar

Malkiq_Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Стръв

Мнение от Malkiq_Ribar »

Искам да попитам опитните рибари за стръвта ВЕРДЕВАС кажете ми какво кълве на нея и каква риба

Мерси Предварително :о :Д
петьр власев
новобранец
новобранец

Мнение от петьр власев »

айде бре колеги никой нищо ли незнае за тази стръв ако някой нешто знае нека сподели заштото аз ништо незнам и ште ми бъде от полза да науча нешто
бери берачо скуби скубачо
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Аз не съм от най-опитнито :oops: но..
Ако не се лъжа ,това е ларвата на комара( или така наречения хирономус) и е една от естествените храни на почти всички видове риби ,дори и на хищните( докато "поодхвръкнат") :D :D :D
Аз лично не съм ползвал.:( Каня се да пробвам на изкуствен вердевас и ще споделя мнение.
Айде наслука :D :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
emil petkov
новобранец
новобранец

Мнение от emil petkov »

Вардеваса верно са личинките на комара,имат рубинено червен цвят и се използват предимно на зимен риболов с мормишка,много са резултатни.За друг риболов поне аз не сам чувал да се ползват,но според мен със същия ефект ще могат да се ползват и ако се лови на плувка. Вардевасите или хирономусите са основната храна на рибите през студения период и за това са най- ефективни през зимата.Могат да се наерят в тинята покраи водоемите като тя трябва да се промие и ред други операцие за да останат само хирономусите,а по-лесния вариант е от рибарските магазини 1.5лв на кутийка.Аз толкова знам по въпроса,може да има някой с по компетентно мнение.
НА СЛУКА!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Искам да попитам опитните рибари за стръвта ВЕРДЕВАС кажете ми какво кълве на нея и каква риба
Разгледай форум "Риболовна захранка" :idea: :!:
Аватар
bobsana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bobsana »

И аз да кажа, че изкуствения хирономус не излиза никак скъп. Лятото кълват на него много риби вкл. шаран. С едно парченце се хващат по 10-20 риби!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

И аз да кажа, че изкуствения хирономус не излиза никак скъп. Лятото кълват на него много риби вкл. шаран. С едно парченце се хващат по 10-20 риби!!!
Бобсане, по писанието ти разбирам, че използваш изкуствения хирономус и имаш опит с него. Разкажи малко повече за ефективността му, какви риби хваща и пр. В една друга тема бях попитал, но така и не се намери колега с достатъчно опит с тази стръв, а на мен ми е интересно да знам дали си струва въобще човек да купува от нея и дали има същата резултатност като естествения. :roll:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Не казва доктора
Значи е доста резултатна стръв.
От много време и се каня ама все като тръгна на юруш за риба и се сещам чак на водоема за нея:)

Айде наслука
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

От миналата година използвам икуствен вердевас като наи добри резултати ми е давало при платиката , основно го ползвам на щеката или 8- та в комбинация с бял.
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

стръв

Мнение от lz1igr »

Бреееееееееее.Кажете откъде да си я купим тая стръв в Пловдив.
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Вероятно , ще я има в всеки магазин струва около 12-13лв :P
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Аз пък миналата седмица видях, че тук в Козлодуй са почнали да продават изкуствен хирономус, само че на бройка :shock: :? Цената е 20 ст. за едно парченце, което е около 1 см. Не знам колко излиза цялата кутийка и дали си струва да ги купува наливно човек, но аз взех 5 парченца за проба. В края на крайщата е по-добре, отколкото да дадеш 12-13 лв. за цяла кутия, а после да се окаже, че не ти вършат работа.
Ако не ми мине котка път, в събота ще ги изпробвам... :wink:
Аватар
perka
новобранец
новобранец

Мнение от perka »

Искуствения вердевас важи при гъста риба,но при труден риболов не може да замести истинския.
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

perka написа:Искуствения вердевас важи при гъста риба,но при труден риболов не може да замести истинския.
Много съм съгласен Изображение

Добре дошъл във форума.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”