Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Добре бе не мое да е избистрила толко бързо,ако мътилката е от дъжда и снега.Освен да е от джерман и рилска та нагоре въобще ли не е била мътна.Аз бех на лов в района на земен и цел
ден не спре да вали.
ден не спре да вали.

И понеже се коментираше и стръв и в петък са ловили много добре на троха и племеника в неделя пак на троха.И добавка говорим за железница.За косачите че питам утре.
Не е имало троикаджий.
Понеже все още не съм се сблъскал с въпросните " тройкаджии ", искам да ви попитам как толкова големи проблеми създават. Аз разбрах от познати, че риболова на тройка е същия като обикновения на стръв, но по необяснима причина скобара кълве стръвно на малка тройка. А тези които хвърлят и засичат като обезумели във вира, по ваши думи, ми е странно, че може да имат повече от 2 - 3 закачени риби. 

- prodigy666
- разбира нещата
както казваш още не си се блъскал с тех мини към средата на месеца през бело поле погледаи 30 мин и гледаи как пълнат чанти от кауфланд с дребни скобарета и морунажи .. п.с там са малко месните ... но идват от перник кн и благоев .....
Некои бил ли е на покровнишкия в събота е било панаир там
- jasonsmith
- разбира нещата
Аз съм свидетел как на вир, пълен с риба, на стръв за цял ден една - две риби, а на отсрещния бряг един местен мангал за 1 час напълни плик от Била със скобар!vbakalov написа:А тези които хвърлят и засичат като обезумели във вира, по ваши думи, ми е странно, че може да имат повече от 2 - 3 закачени риби.

- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Колега миналата събота имаше само 2-3 ма човека.Ще намина др събота да вида как еprodigy666 написа:както казваш още не си се блъскал с тех мини към средата на месеца през бело поле погледаи 30 мин и гледаи как пълнат чанти от кауфланд с дребни скобарета и морунажи .. п.с там са малко месните ... но идват от перник кн и благоев .....
Ами значи този месец само през седмицата ще атакувам 

-
- разбира нещата
Колега да ти обясня, първо скобара не кълве на тройките. Закача се за устата защо седи срещу течението, това ти го гарантирам. Второ тия дето засичат яко са 95% при наличието на риба се лови по 15 20кг риба на ден само на драскане ти сам си направи сметка за какви 2 3 риби става въпрос.vbakalov написа:Понеже все още не съм се сблъскал с въпросните " тройкаджии ", искам да ви попитам как толкова големи проблеми създават. Аз разбрах от познати, че риболова на тройка е същия като обикновения на стръв, но по необяснима причина скобара кълве стръвно на малка тройка. А тези които хвърлят и засичат като обезумели във вира, по ваши думи, ми е странно, че може да имат повече от 2 - 3 закачени риби.

-
- разбира нещата
А и днес минах през покровнишкия мост един човек нямаше.metoo написа:Колега да ти обясня, първо скобара не кълве на тройките. Закача се за устата защо седи срещу течението, това ти го гарантирам. Второ тия дето засичат яко са 95% при наличието на риба се лови по 15 20кг риба на ден само на драскане ти сам си направи сметка за какви 2 3 риби става въпрос.vbakalov написа:Понеже все още не съм се сблъскал с въпросните " тройкаджии ", искам да ви попитам как толкова големи проблеми създават. Аз разбрах от познати, че риболова на тройка е същия като обикновения на стръв, но по необяснима причина скобара кълве стръвно на малка тройка. А тези които хвърлят и засичат като обезумели във вира, по ваши думи, ми е странно, че може да имат повече от 2 - 3 закачени риби.
[quote="metooКолега да ти обясня, първо скобара не кълве на тройките. Закача се за устата защо седи срещу течението:[/quote]
Meто, това сме го спорили много пъти, застраховам се че никога не съм ловил на тройка,с две ръце съм за забраната, но съм виждал малка червена тройка вътре в устата на скобар.А кажи ми как е влезла
Тя и щуката не кълве на ламарина и пластмаса, но на блесна и воблер се лови 
Според мен нещо се побърква тая риба през зимата
Meто, това сме го спорили много пъти, застраховам се че никога не съм ловил на тройка,с две ръце съм за забраната, но съм виждал малка червена тройка вътре в устата на скобар.А кажи ми как е влезла

Според мен нещо се побърква тая риба през зимата

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- разбира нещата
Еми колега сигурно няма какво да яде в реката затова ги лапа.

-
- фен клуб-скобар
НЯМА СМИСЪЛ ДА ГОВОРИМЕ-МОЛЯ НИКАКВИ ТРОЙКИ!!!!! Малки или червени-НИКАКВИ!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
те повечето ги е страх и минаха на други системи ... просто нема закон който да пази рибите в БГ ... от 10 годишен съм по реката за 14 години съм виждал горски на местата които ловя само 2 пъти а не са некви незнайниDJONI RINGO написа:НЯМА СМИСЪЛ ДА ГОВОРИМЕ-МОЛЯ НИКАКВИ ТРОЙКИ!!!!! Малки или червени-НИКАКВИ!
За кълването нема да спорим,ама не си ходил зимата явно на вир с мнооо скобар.Миналата зима и то февруари /след като м.11,12,01 вече са извадени тонове/ от 10 извадени риби 7 бяха закосени с единична кука номер 16,още колко откачих незнам.Говорим за риби размер 100-150гр.Сметай че на тройка един опитен в тоя занаят че напрай 40-50 броя.Та вервай ми проблем са щото това е ежедневие по реката.vbakalov написа:Понеже все още не съм се сблъскал с въпросните " тройкаджии ", искам да ви попитам как толкова големи проблеми създават. Аз разбрах от познати, че риболова на тройка е същия като обикновения на стръв, но по необяснима причина скобара кълве стръвно на малка тройка. А тези които хвърлят и засичат като обезумели във вира, по ваши думи, ми е странно, че може да имат повече от 2 - 3 закачени риби.