Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
chokoboy
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от chokoboy »

Добре бе не мое да е избистрила толко бързо,ако мътилката е от дъжда и снега.Освен да е от джерман и рилска та нагоре въобще ли не е била мътна.Аз бех на лов в района на земен и цел
ден не спре да вали. :shock:
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

И понеже се коментираше и стръв и в петък са ловили много добре на троха и племеника в неделя пак на троха.И добавка говорим за железница.За косачите че питам утре.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Не е имало троикаджий.
Аватар
vbakalov
новобранец
новобранец

Мнение от vbakalov »

Понеже все още не съм се сблъскал с въпросните " тройкаджии ", искам да ви попитам как толкова големи проблеми създават. Аз разбрах от познати, че риболова на тройка е същия като обикновения на стръв, но по необяснима причина скобара кълве стръвно на малка тройка. А тези които хвърлят и засичат като обезумели във вира, по ваши думи, ми е странно, че може да имат повече от 2 - 3 закачени риби. :)
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

както казваш още не си се блъскал с тех мини към средата на месеца през бело поле погледаи 30 мин и гледаи как пълнат чанти от кауфланд с дребни скобарета и морунажи .. п.с там са малко месните ... но идват от перник кн и благоев .....
Некои бил ли е на покровнишкия в събота е било панаир там
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

vbakalov написа:А тези които хвърлят и засичат като обезумели във вира, по ваши думи, ми е странно, че може да имат повече от 2 - 3 закачени риби. :)
Аз съм свидетел как на вир, пълен с риба, на стръв за цял ден една - две риби, а на отсрещния бряг един местен мангал за 1 час напълни плик от Била със скобар! :axe:
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

prodigy666 написа:както казваш още не си се блъскал с тех мини към средата на месеца през бело поле погледаи 30 мин и гледаи как пълнат чанти от кауфланд с дребни скобарета и морунажи .. п.с там са малко месните ... но идват от перник кн и благоев .....
Некои бил ли е на покровнишкия в събота е било панаир там
Колега миналата събота имаше само 2-3 ма човека.Ще намина др събота да вида как е
Аватар
vbakalov
новобранец
новобранец

Мнение от vbakalov »

Ами значи този месец само през седмицата ще атакувам :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

vbakalov написа:Понеже все още не съм се сблъскал с въпросните " тройкаджии ", искам да ви попитам как толкова големи проблеми създават. Аз разбрах от познати, че риболова на тройка е същия като обикновения на стръв, но по необяснима причина скобара кълве стръвно на малка тройка. А тези които хвърлят и засичат като обезумели във вира, по ваши думи, ми е странно, че може да имат повече от 2 - 3 закачени риби. :)
Колега да ти обясня, първо скобара не кълве на тройките. Закача се за устата защо седи срещу течението, това ти го гарантирам. Второ тия дето засичат яко са 95% при наличието на риба се лови по 15 20кг риба на ден само на драскане ти сам си направи сметка за какви 2 3 риби става въпрос. :wink:
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

metoo написа:
vbakalov написа:Понеже все още не съм се сблъскал с въпросните " тройкаджии ", искам да ви попитам как толкова големи проблеми създават. Аз разбрах от познати, че риболова на тройка е същия като обикновения на стръв, но по необяснима причина скобара кълве стръвно на малка тройка. А тези които хвърлят и засичат като обезумели във вира, по ваши думи, ми е странно, че може да имат повече от 2 - 3 закачени риби. :)
Колега да ти обясня, първо скобара не кълве на тройките. Закача се за устата защо седи срещу течението, това ти го гарантирам. Второ тия дето засичат яко са 95% при наличието на риба се лови по 15 20кг риба на ден само на драскане ти сам си направи сметка за какви 2 3 риби става въпрос. :wink:
А и днес минах през покровнишкия мост един човек нямаше.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

[quote="metooКолега да ти обясня, първо скобара не кълве на тройките. Закача се за устата защо седи срещу течението:[/quote]
Meто, това сме го спорили много пъти, застраховам се че никога не съм ловил на тройка,с две ръце съм за забраната, но съм виждал малка червена тройка вътре в устата на скобар.А кажи ми как е влезла :?: Тя и щуката не кълве на ламарина и пластмаса, но на блесна и воблер се лови :idea:
Според мен нещо се побърква тая риба през зимата :rolleyes:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Еми колега сигурно няма какво да яде в реката затова ги лапа.:D
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

НЯМА СМИСЪЛ ДА ГОВОРИМЕ-МОЛЯ НИКАКВИ ТРОЙКИ!!!!! Малки или червени-НИКАКВИ!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

DJONI RINGO написа:НЯМА СМИСЪЛ ДА ГОВОРИМЕ-МОЛЯ НИКАКВИ ТРОЙКИ!!!!! Малки или червени-НИКАКВИ!
те повечето ги е страх и минаха на други системи ... просто нема закон който да пази рибите в БГ ... от 10 годишен съм по реката за 14 години съм виждал горски на местата които ловя само 2 пъти а не са некви незнайни
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

За кълването нема да спорим,ама не си ходил зимата явно на вир с мнооо скобар.Миналата зима и то февруари /след като м.11,12,01 вече са извадени тонове/ от 10 извадени риби 7 бяха закосени с единична кука номер 16,още колко откачих незнам.Говорим за риби размер 100-150гр.Сметай че на тройка един опитен в тоя занаят че напрай 40-50 броя.Та вервай ми проблем са щото това е ежедневие по реката.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”