5 кила норма за улов в Гърция

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

BiG-Yav
новобранец
новобранец

5 кила норма за улов в Гърция

Мнение от BiG-Yav »

http://bigfish.bg/news/novini/5-kila-no ... mment-form" onclick="window.open(this.href);return false;

Понеже Един Много печен модератор! след пускането ми и на двете теми вместо просто да ги премести в правилния раздел реши да ги изтрие !!!!Ще му кажа браво баце ти си Дъ Бест
Вършиш си работата невероятно добре.... и тоя форум заприлича на баш нашенски.....
ПС: На които не му харесва стила ми на писане .....да не чете .... дреме ми на кирилица е !!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: 5 кила норма за улов в Гърция

Мнение от naskobo »

Това ми харесА :lol: :lol:
Колега, в Бигфиш са те оценили, тук не можеш да се задържиш и час на екран :?: Следващият път добави, че нямаш предвид македонското месарче и няма да те трият :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Я виж ти, можело значи :D
От това-
" 5 кг е допустимото количество риба от гърция към Бг."
"Време беше ваща м....а ненаяла се бракониерска!!!! Даже и това им е много ама......"

Стигнахме до сегашната тема. Има напредък, само арогантността си е все същата, ама то май ни е национална черта :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
super_snake
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от super_snake »

chirusa_bg написа:Я виж ти, можело значи :D
От това-
"Време беше ваща м....а ненаяла се бракониерска!!!! Даже и това им е много ама......"

Стигнахме до сегашната тема. Има напредък, само арогантността си е все същата, ама то май ни е национална черта :drinkers:
Много точно казано !
Всеки ден без риболов , е като ден в пустинята без капка вода !!!
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

chirusa_bg написа:Я виж ти, можело значи :D
От това-

Ама наистина ли само ти не виждаш общото м/у заглавието на моята тема и квотата за улов в гърция??? Вазирам тъпите месарски македоно български изпълнения ..... да приемем че съм пояснил е точно на такива боклуци колко е квотата за улов.... които съм сигурен че се подвизават и в този форум!!! И минаваики граница с пълен багажник варви им обесни ма знаете ли квотата важи за брега а не за граница!! И какво има да ме насочваш а не си свършиш работата която беше да преместиш темата в правилния раздел???
Почвам да се дразня наи откровено .... то се е видяло че с управници на глава не можеш да излезеш!! Те "винаги" са прави!!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

BiG-Yav написа: Почвам да се дразня наи откровено .... то се е видяло че с управници на глава не можеш да излезеш!! Те "винаги" са прави!!
Споко, Чируза не е управник, а един от нас и то с право много уважаван човек!
Друг е въпроса, че на балканите да предираме за неадресирана псувня с точки е пресилено, на това дължим идентичноста си :mrgreen:
Тук спора не е дали разрешеното количество риба е 2, 3 или 5 кг., а че не е 50 ... :axe:
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

Здравей непознати колега .От известно време и аз ходя към Гърция с надежда за морски риби на спининг. За всичко което си се опитал да напишеш в многото си теми си напълно прав -{месари, прекомерен улов ,зарязан боклук}. НО- моля прочети преди да скачаш ,от скоро си регистриран и не вярвам да си изчел форума- има такива теми. И даже да ползваме остър език ,така пред компютъра няма да решим проблема. Иначе добре дошъл и ще се радвам да споделиш опит!
mesta
новобранец
новобранец

Мнение от mesta »

За други места не знам,но за Кавала тези 5 кг са от както разбраха,че сме пекани и в морския риболов :lol:
Идваха еко полицаите им преди да ги удари кризата и да ги съкратят,искаха да видят живарниците
и предупреждаваха ,че от 5кг повече нямаме право.Е нямахме,багажника не проверяват там,а кой
ви е казал,че на митницата е проблем,си е преувеличено. :roll: Засега през седмицата гонят и не дават,
но събота и неделя не работи кметството и явно са малко еко полицаите им и няма кой да гони. :axe:
Забранена е крайбрежната алея,за нея няма делник,няма празник.Така,че тези крамоли са глупави.
Много октоподи вадят тая година местните,иначе на дъно са пълна скръб,мятат за лаврак и само по някой
кефал вадят.Налазвайте си смело,миналата неделя за сефте тръгна хубаво платерината,тая не сме ходили.
Gutierez
новобранец
новобранец

Мнение от Gutierez »

mesta написа:....,багажника не проверяват там,а кой
ви е казал,че на митницата е проблем,си е преувеличено. :roll:

Колега, нещо не ти хванах мисълта... Искаш да кажеш, да си пълниме спокойно багажниците ли?!?

В Гърция отдавна назря момента да се забрани риболова за тъмни балкански субекти!
mesta
новобранец
новобранец

Мнение от mesta »

Gutierez написа:
mesta написа:....,багажника не проверяват там,а кой
ви е казал,че на митницата е проблем,си е преувеличено. :roll:

Колега, нещо не ти хванах мисълта... Искаш да кажеш, да си пълниме спокойно багажниците ли?!?

В Гърция отдавна назря момента да се забрани риболова за тъмни балкански субекти!
Колега,никога не съм пълнил багажник,по простата причина,че не съм хващал толкоз много.
От това което съм прочел из форума,аз съм сигурно един от най често ходещите на морето в
Гърция.От наблюдението които имам категорично мога да заявя,че не съм виждал така наречените
касапници,или колеги да са злоупотребявали с количества риба.До 7,8 или 10 кил. се е хващало но
това са 6 кефала по кило и половина,но това се случва рядко.Малко преекспонирате темата с касапите и количествата.

Изображение

Изображение

Изображение

На излет обиновено е така, а ето и речен:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И като сме трима колеги в колата изобщо няма проблем за килограмите.
Спазили сме разпоредбите на гръцкото законодателство.
А кой ви говори приказки за багажници и касапски истории,откровено се гъбарка с вас,знаете как е на кея,
вижда се кой колко вади. :D
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

mesta написа:...кой ви говори приказки за багажници и касапски истории,откровено се гъбарка с вас,знаете как е на кея,
вижда се кой колко вади. :D

само пример:
Изображение

"юнаците" обикновенно се и фукат...
niki_volley
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от niki_volley »

здр колеги. заяждате се по форумите и се излагате че някой взел 10кг риба на някой риболов,ами другите 10 пъти които е отишъл на риба и е бил капо или с по 1-2 рибки
не се излагайте а помислете малко ,че не е проблема в нас рибарите със въдиците колкото и риба да хванем не можем да е изловим,а и ако знаем че винаги като отидем примерно ще си хванем по едно шаранче 2-3 килца съм сигорен че 90% ще си пускат останалите риби
проблема е в промишления риболов и бракониерите,на времето когато нямаше толкова бракониери по нашите язовири всички рибари си тръгваха с колкото риба хванат да си спомняте да е имало таки заяждания между рибарите за килограмите и пак имаше толкова много риба че кефали,разпери,скобари ,каракуди и др ги давахме на прасетата или комшиите с извинение ,че от тези риби не можеше да се вреди някой шаран да клъвне :D
проблема е че Трябва да се намери решение и закони за промишления риболов и бракониерите те масово унищожават рибата :axe:
не да ги хващат бракониерите и да им взимат мрежите и 500 лв глоба а директно в затвора дори и да е за 2,3 месеца другия път да се замисли малко като пуска мрежи а и ако почнат да ги вкарват един по един и на другите бракониери ще им се спече лайното :axe:
тея хубосници в езерото Мандра които ги хванах миналата седмица със сигорност вече са на свобода и даже вече са изкарали още някой тон риба от езерото :oops:

Малко се отклоних от темата амо то е горе долу едно и също :wink:

аз имам 10 риболова в Гърция тази година като може би само на два да хванах около 6-7кг риба на другите по 2-3кг
като ги разделим риболовоте идва средно около 3кг на риболов -предполагам че поне при 50% от рибари е така даже може би и при по голям процент,единствено ми прави грозно впечатление че се взимат маломерни риби. :wink:

Другото което мога да потвърдя е че Гърците са много по големи мизерници от нас виждал съм много Българи да си прибират боклуците но не видях един грък да стори същото всичко хвърлят в морето

Лек ден и наслука
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

заяждате се по форумите и се излагате че някой взел 10кг риба на някой риболов,ами другите 10 пъти които е отишъл на риба и е бил капо или с по 1-2 рибки
не е проблема в нас рибарите със въдиците колкото и риба да хванем не можем да е изловим,а и ако знаем че винаги като отидем примерно ще си хванем по едно шаранче 2-3 килца
Глупости, ! :wink:
Пич лови си по правилата, колкото е разрешено.Другото уловено го пускай.
Когато на излет си капо ,си капо! :lol:
Това го има в риболова,не е задължително да се върнеш с риба! :wink:
Остава удоволствието прекарано на водоема! :D
Не намесвай тук бракониерите ,колко били ловя ли!
За това има органи да контролират и ловят нарушителите.
И един последен съвет от мен!
Гледай си волейбола , а не риболова , че нещо АРДА пресъхна от такива като теб! :wink: :lol: :lol: :lol:
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

И без това тая тема е обречена да се превърне във всичкология, а ние скучаем..:

Изображение
niki_volley написа:,на времето когато нямаше толкова бракониери по нашите язовири всички рибари си тръгваха с колкото риба хванат да си спомняте да е имало таки заяждания между рибарите за килограмите и пак имаше толкова много риба че кефали,разпери,скобари ,каракуди и др ги давахме на прасетата или комшиите с извинение ,че от тези риби не можеше да се вреди някой шаран да клъвне ..:D
Колега, в онова време почти не съм виждал възрастен човек за риба, бяхме само деца с колелета и бамбукови( в най-добрия случай) въдици, дънарки на шишета...
Сега място не можем да си намерим по водоемите, по нощите ставаме, всеки има кола и пердаши по 100 км. за риба. Дори и средния клас въдици не дават шанс на рибата, така че според мен въдичарското месарство не е проблем за подценяване
RADKOV
новобранец
новобранец

Мнение от RADKOV »

Колеги ,лятото до септември ходих в Керамоти и боклука не е от рибарите а от почиващите наши сънародници през събота и неделя .Това са живеещи около границата след тях е потоп на плажа и в гората.Покрай тях си патим рибарите,а относно МЕСАРИТЕ нито веднъж не видях някой да си е напълнил багажника .
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”