Вкусотии в чинии

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5903
Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
Местоположение: Stockholm

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Красимир Атанасов »

Тарааааааааааааааааааааа ето я и нея.
Утре запаси от брашно,ядки,ала-бала и разни други магийки и тест-драйв :mrgreen:

Изображение
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5903
Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
Местоположение: Stockholm

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Красимир Атанасов »

GODzillata написа:Вариант е да врътне и някоя баница... :roll:
Това и си остана като вариант.Утре ще представя България с това :mrgreen:

Изображение
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Супер е станала баницата! :smt023 Ще ги удариш в земята! :D :drinkers:

А при мен е суша да го еба, няма ни дъжд, ни сняг - значи е време за суши! :D

Зимаме едно филе сьомга:
Изображение

Па и дарове от морето:
Изображение

Праим манджа с грозге, демек тургаме сичко плюс гъби и сосове: :lol:
Изображение

После гнетиме водораслите: :mrgreen:
Изображение

И яла те: :drinkers:
Изображение
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5903
Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
Местоположение: Stockholm

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Красимир Атанасов »

Мина и замина партито,който ял и пил до следващата година пак.
Към баницата ми имаше изненадващ за мен интерес :!:
Имаше и още,но снимах само масата с баницата.
Изображение

Шведската маса и тя беше на ниво :!: Нямаше "топла" маса но мезетата бяха на ниво.
Изображение
Трапезата.
Изображение
Имаше Live music Отначало бях малко предубеден към въпросните певици.......Но това се промени до като не запяха.Добре забиваха,минаха през всички евъргрийни към диското от 80-те и накрая малко Pulp-Function.
Изображение
Едно кубче бетонно обречено никога да не види морето зад гърба си :(
Изображение

Добре мина,следващият път повече. :drinkers:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Красимир Атанасов написа:
Шведската маса и тя беше на ниво...
Ти дай снимки от шведската тройка, мани я масата! :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Липсата на KFC и Mcdonalds в малките градове си е чиста проба дискриманация към населението и това кара човек да импровизира, опитвайки се да внесе малко хамерикански вкус на домашната трапеза.

Обаче....това е така до някъде само, защото ето, че и на този младеж му е хрумнало да си прави сам брандирани ястия и напитки, което е супер, защото човек дори и да има достъп до всички вериги - защо пък да не си го направиш сам - хем ще е по-евтино, хем по-готино.

Ето как става домашен KFC бъргър:

Подправките:
1 ч. л. суха салвия /градински чай/
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. суха майорана
1ч. л. черен пипер
2 ч. л. сол
2 с. л. червен пипер
1 с. л. мащерка
1 с. л. магданоз
1 с. л. целина
1 с. л. лук на прах onion salt
1 ч. л. чесън на прах
1 пилешки бульон
1 пакетче доматена сума Маги

Приготвяне:
За да направите подправката, смесете всички продукти в блендера и пулсирайте няколко пъти, докато се получи това:
Изображение

За пилето:
1 кг. пилешки гърди без кожа, или пилешки бутчета
1 ч. ч. пресято брашно
2 яйца
олио за пържене

В малка купа разбийте яйцата.
В плоска чиния смесете 1 ч. ч. брашно и 1 ч. ч. от подправката.

Измийте месото и го подсушете. Ако не е на парчета, нарежете го
Потапяйте всяко парче в яйце, а след това ги оваляйте добре в брашното. “Изтупайте“ излишното и ги подредете в тавичка:
Изображение

Загрейте дебел тиган с олио и капак на среден огън.
Подредете филенцата и пържете по 15 мин от всяка страна, като не забравяте похлупака.
Подредете ги в чиния постлана с хартия за да се попие излишната мазнина.

Сосче - 1:
1 кофичка майонеза
1 кофичка заквасена сметана
1 – 2 с. л. сушен магданоз
1 – 2 ч. л. чесън на прах
сол и черен пипер
Разърквате и става това:
Изображение

Сосче - 2:
Гуакамоле
На пръв поглед не се връза с идеята KFC, но пък е кеф голям да топнеш мръвката в него......на рецептата няма да се спирам, в общи линии - всичко се хвърля в съд:
Изображение

...след което се пасира докато придобие вид на повръщано:
Изображение

Сосче 3 - готов къри сос, а сосче 4 - BBQ сос, направен от кетчуп и малко течен пушек.
Изображение

Изпържваме и картофки, след което мацваме със сосчета двете половинки на хлебчето, завираме по средата мръвка и яла те:
Изображение

Хапваме с кеф и поливаме с Coca Cola. :drinkers: :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5903
Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
Местоположение: Stockholm

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Красимир Атанасов »

Уникален си заклевам се!!!
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Благодаря, Краско! :D

Няма невъзможни неща, човек само трябва да има въображение. :wink:

Не знам дали си ми виждал картофките ала МакДоналдс...? :roll: Трябваше с тях да направя бъргъра, но пък и така стана на 95% истинско KFC. :drinkers:

Виж линка, който пуснах. :idea:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5903
Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
Местоположение: Stockholm

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Красимир Атанасов »

Ако се върнеш на страницата,когато пусна снимки със картошките от МД ще видиш там мой пост.Където писах,че крада рецептата мдааааааа.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Гурме - пържено и печено свинско

Взимаме един вратняк около 2 кила и 1/2:
Изображение

Клъцваме го по средата и наклепваме едната половина с подправки и сосове, като предварително сме шпиковали, т.е. наболи сме ожесточено месото с нож: :mrgreen:
Изображение

Другата половина нарязваме на парчета и мариноваме с вино, соев сос и подправки:
Изображение

Подготвяме изсушена манатарка:
Изображение

...и карамелизираме лук:
Изображение

Смесваме ги:
Изображение

Изпържваме мръвката и омешваме всичко:
Изображение

********

Другата част я изпичаме във фолио:
Изображение
Изображение

*********

Сега - защо е гурме?

Ами защото има вложено старание и творчество :D , защото само за карамелизирането на лука съм отделил 2 часа.

Как става?
Лука се нарязва на полумесци, посолява се и се претрива с ръка.
Слага се заедно с маслото и олиото в тиган или тенджера (с капак) на котлона, и се задушава на слаб котлон, под капак, докато се изпари водата, която си е пуснал лука при осоляването.
Когато остане на мазнина се прибавя оцета; малко по малко се прибавя от виното, докато го поеме всичкото и остане пак на мазнина. Поръсва се захарта и ригана и когато лука е вече карамелизиран - съвсем леко покафенял, се изважда.

След това се запържват леко гъбите.

След това се поставят отцедените от марината хапки месо и олиото и се задушават, пак под капак, докато се изпари течността. Пак както при лука, се прибавя малко по малко от виното и соевия сос и всеки път се изчаква да се изпарят (целта е да не се допусне месото да се вари)!
На последното прибавяне в тенджерата, върху месото се разпределя лука, затваря се отново с капак и оставя да се задуши така за 5-6 мин.
Маха се капака и се запържва се, докато се зачерви. Поръсва се с подправките и отстранява от котлона.

********

Печеното месо - завито с фолио и изпечено във фурната - 20 мин. на 200 градуса, след което още 2 часа на 150. Накрая го развивам от фолиото и пускам само отгоре до зачервяване.
Става супер крехко и се топи в устата!

Поливаме с червено вино. :D
Изображение

Наздраве! :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5903
Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
Местоположение: Stockholm

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Красимир Атанасов »

Перфектно изглежда а и съм убеден,че така ще и е на вкус.
Аз започнах да правя "агнешки стек с терияки марината".
Сега го оставих да се маринова за 12 часа и утре ще споделя какво е станало.
Аз не обичам агнешко но ме принудиха да им направя.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Красимир Атанасов написа:Аз не обичам агнешко но ме принудиха да им направя.
Аз пък не бих могъл да сготвя хубаво нещо, което не обичам... :roll:

Въобще ли не ядеш агнешко?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5903
Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
Местоположение: Stockholm

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Красимир Атанасов »

Аз съм малко странна птица.
Агнешко месо или там каквото е на курбан малко мога да го ям.
Смляно на кайма и изпържено на кюфтаци пак го ям :smt017
Така печено.......бляк,смърди ми да го ева.
Сега ще видя с тази марина и толкова помия за нея,ако не смърди много,може и да вкусам.
От доста години вече ми правят "курбан"за здраве и на гергьовден ми пекът едно агънце,хорат плющят печено агне а аз яйца по-панагюрски.
Издухана работа.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от GODzillata »

Хангличаните мноо маат агнешко с ментов сос ....аз бях пробвал веднъж, но не ми допадна много, защото не се усещаше вкуса на агнешкото, та пробвай едни Lamb Cutlets with Mint Sauce.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5903
Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
Местоположение: Stockholm

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от Красимир Атанасов »

Нцъ,не пробвам агнешко доброволно въобще.
Аз си тача свинята и т'ва си е.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”