Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Тарааааааааааааааааааааа ето я и нея.
Утре запаси от брашно,ядки,ала-бала и разни други магийки и тест-драйв

Утре запаси от брашно,ядки,ала-бала и разни други магийки и тест-драйв


- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Това и си остана като вариант.Утре ще представя България с товаGODzillata написа:Вариант е да врътне и някоя баница...


- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Супер е станала баницата!
Ще ги удариш в земята!
А при мен е суша да го еба, няма ни дъжд, ни сняг - значи е време за суши!
Зимаме едно филе сьомга:

Па и дарове от морето:

Праим манджа с грозге, демек тургаме сичко плюс гъби и сосове:

После гнетиме водораслите:

И яла те:




А при мен е суша да го еба, няма ни дъжд, ни сняг - значи е време за суши!

Зимаме едно филе сьомга:

Па и дарове от морето:

Праим манджа с грозге, демек тургаме сичко плюс гъби и сосове:


После гнетиме водораслите:


И яла те:


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Мина и замина партито,който ял и пил до следващата година пак.
Към баницата ми имаше изненадващ за мен интерес
Имаше и още,но снимах само масата с баницата.

Шведската маса и тя беше на ниво
Нямаше "топла" маса но мезетата бяха на ниво.

Трапезата.

Имаше Live music Отначало бях малко предубеден към въпросните певици.......Но това се промени до като не запяха.Добре забиваха,минаха през всички евъргрийни към диското от 80-те и накрая малко Pulp-Function.

Едно кубче бетонно обречено никога да не види морето зад гърба си

Добре мина,следващият път повече.
Към баницата ми имаше изненадващ за мен интерес

Имаше и още,но снимах само масата с баницата.

Шведската маса и тя беше на ниво


Трапезата.

Имаше Live music Отначало бях малко предубеден към въпросните певици.......Но това се промени до като не запяха.Добре забиваха,минаха през всички евъргрийни към диското от 80-те и накрая малко Pulp-Function.

Едно кубче бетонно обречено никога да не види морето зад гърба си


Добре мина,следващият път повече.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ти дай снимки от шведската тройка, мани я масата!Красимир Атанасов написа:
Шведската маса и тя беше на ниво...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Липсата на KFC и Mcdonalds в малките градове си е чиста проба дискриманация към населението и това кара човек да импровизира, опитвайки се да внесе малко хамерикански вкус на домашната трапеза.
Обаче....това е така до някъде само, защото ето, че и на този младеж му е хрумнало да си прави сам брандирани ястия и напитки, което е супер, защото човек дори и да има достъп до всички вериги - защо пък да не си го направиш сам - хем ще е по-евтино, хем по-готино.
Ето как става домашен KFC бъргър:
Подправките:
1 ч. л. суха салвия /градински чай/
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. суха майорана
1ч. л. черен пипер
2 ч. л. сол
2 с. л. червен пипер
1 с. л. мащерка
1 с. л. магданоз
1 с. л. целина
1 с. л. лук на прах onion salt
1 ч. л. чесън на прах
1 пилешки бульон
1 пакетче доматена сума Маги
Приготвяне:
За да направите подправката, смесете всички продукти в блендера и пулсирайте няколко пъти, докато се получи това:

За пилето:
1 кг. пилешки гърди без кожа, или пилешки бутчета
1 ч. ч. пресято брашно
2 яйца
олио за пържене
В малка купа разбийте яйцата.
В плоска чиния смесете 1 ч. ч. брашно и 1 ч. ч. от подправката.
Измийте месото и го подсушете. Ако не е на парчета, нарежете го
Потапяйте всяко парче в яйце, а след това ги оваляйте добре в брашното. “Изтупайте“ излишното и ги подредете в тавичка:

Загрейте дебел тиган с олио и капак на среден огън.
Подредете филенцата и пържете по 15 мин от всяка страна, като не забравяте похлупака.
Подредете ги в чиния постлана с хартия за да се попие излишната мазнина.
Сосче - 1:
1 кофичка майонеза
1 кофичка заквасена сметана
1 – 2 с. л. сушен магданоз
1 – 2 ч. л. чесън на прах
сол и черен пипер
Разърквате и става това:

Сосче - 2:
Гуакамоле
На пръв поглед не се връза с идеята KFC, но пък е кеф голям да топнеш мръвката в него......на рецептата няма да се спирам, в общи линии - всичко се хвърля в съд:

...след което се пасира докато придобие вид на повръщано:

Сосче 3 - готов къри сос, а сосче 4 - BBQ сос, направен от кетчуп и малко течен пушек.

Изпържваме и картофки, след което мацваме със сосчета двете половинки на хлебчето, завираме по средата мръвка и яла те:

Хапваме с кеф и поливаме с Coca Cola.

Обаче....това е така до някъде само, защото ето, че и на този младеж му е хрумнало да си прави сам брандирани ястия и напитки, което е супер, защото човек дори и да има достъп до всички вериги - защо пък да не си го направиш сам - хем ще е по-евтино, хем по-готино.
Ето как става домашен KFC бъргър:
Подправките:
1 ч. л. суха салвия /градински чай/
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. суха майорана
1ч. л. черен пипер
2 ч. л. сол
2 с. л. червен пипер
1 с. л. мащерка
1 с. л. магданоз
1 с. л. целина
1 с. л. лук на прах onion salt
1 ч. л. чесън на прах
1 пилешки бульон
1 пакетче доматена сума Маги
Приготвяне:
За да направите подправката, смесете всички продукти в блендера и пулсирайте няколко пъти, докато се получи това:

За пилето:
1 кг. пилешки гърди без кожа, или пилешки бутчета
1 ч. ч. пресято брашно
2 яйца
олио за пържене
В малка купа разбийте яйцата.
В плоска чиния смесете 1 ч. ч. брашно и 1 ч. ч. от подправката.
Измийте месото и го подсушете. Ако не е на парчета, нарежете го
Потапяйте всяко парче в яйце, а след това ги оваляйте добре в брашното. “Изтупайте“ излишното и ги подредете в тавичка:

Загрейте дебел тиган с олио и капак на среден огън.
Подредете филенцата и пържете по 15 мин от всяка страна, като не забравяте похлупака.
Подредете ги в чиния постлана с хартия за да се попие излишната мазнина.
Сосче - 1:
1 кофичка майонеза
1 кофичка заквасена сметана
1 – 2 с. л. сушен магданоз
1 – 2 ч. л. чесън на прах
сол и черен пипер
Разърквате и става това:

Сосче - 2:
Гуакамоле
На пръв поглед не се връза с идеята KFC, но пък е кеф голям да топнеш мръвката в него......на рецептата няма да се спирам, в общи линии - всичко се хвърля в съд:

...след което се пасира докато придобие вид на повръщано:

Сосче 3 - готов къри сос, а сосче 4 - BBQ сос, направен от кетчуп и малко течен пушек.

Изпържваме и картофки, след което мацваме със сосчета двете половинки на хлебчето, завираме по средата мръвка и яла те:

Хапваме с кеф и поливаме с Coca Cola.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Благодаря, Краско!
Няма невъзможни неща, човек само трябва да има въображение.
Не знам дали си ми виждал картофките ала МакДоналдс...?
Трябваше с тях да направя бъргъра, но пък и така стана на 95% истинско KFC.
Виж линка, който пуснах.

Няма невъзможни неща, човек само трябва да има въображение.

Не знам дали си ми виждал картофките ала МакДоналдс...?


Виж линка, който пуснах.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Ако се върнеш на страницата,когато пусна снимки със картошките от МД ще видиш там мой пост.Където писах,че крада рецептата мдааааааа.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Гурме - пържено и печено свинско
Взимаме един вратняк около 2 кила и 1/2:

Клъцваме го по средата и наклепваме едната половина с подправки и сосове, като предварително сме шпиковали, т.е. наболи сме ожесточено месото с нож:

Другата половина нарязваме на парчета и мариноваме с вино, соев сос и подправки:

Подготвяме изсушена манатарка:

...и карамелизираме лук:

Смесваме ги:

Изпържваме мръвката и омешваме всичко:

********
Другата част я изпичаме във фолио:


*********
Сега - защо е гурме?
Ами защото има вложено старание и творчество
, защото само за карамелизирането на лука съм отделил 2 часа.
Как става?
Лука се нарязва на полумесци, посолява се и се претрива с ръка.
Слага се заедно с маслото и олиото в тиган или тенджера (с капак) на котлона, и се задушава на слаб котлон, под капак, докато се изпари водата, която си е пуснал лука при осоляването.
Когато остане на мазнина се прибавя оцета; малко по малко се прибавя от виното, докато го поеме всичкото и остане пак на мазнина. Поръсва се захарта и ригана и когато лука е вече карамелизиран - съвсем леко покафенял, се изважда.
След това се запържват леко гъбите.
След това се поставят отцедените от марината хапки месо и олиото и се задушават, пак под капак, докато се изпари течността. Пак както при лука, се прибавя малко по малко от виното и соевия сос и всеки път се изчаква да се изпарят (целта е да не се допусне месото да се вари)!
На последното прибавяне в тенджерата, върху месото се разпределя лука, затваря се отново с капак и оставя да се задуши така за 5-6 мин.
Маха се капака и се запържва се, докато се зачерви. Поръсва се с подправките и отстранява от котлона.
********
Печеното месо - завито с фолио и изпечено във фурната - 20 мин. на 200 градуса, след което още 2 часа на 150. Накрая го развивам от фолиото и пускам само отгоре до зачервяване.
Става супер крехко и се топи в устата!
Поливаме с червено вино.

Наздраве!
Взимаме един вратняк около 2 кила и 1/2:

Клъцваме го по средата и наклепваме едната половина с подправки и сосове, като предварително сме шпиковали, т.е. наболи сме ожесточено месото с нож:


Другата половина нарязваме на парчета и мариноваме с вино, соев сос и подправки:

Подготвяме изсушена манатарка:

...и карамелизираме лук:

Смесваме ги:

Изпържваме мръвката и омешваме всичко:

********
Другата част я изпичаме във фолио:


*********
Сега - защо е гурме?
Ами защото има вложено старание и творчество

Как става?
Лука се нарязва на полумесци, посолява се и се претрива с ръка.
Слага се заедно с маслото и олиото в тиган или тенджера (с капак) на котлона, и се задушава на слаб котлон, под капак, докато се изпари водата, която си е пуснал лука при осоляването.
Когато остане на мазнина се прибавя оцета; малко по малко се прибавя от виното, докато го поеме всичкото и остане пак на мазнина. Поръсва се захарта и ригана и когато лука е вече карамелизиран - съвсем леко покафенял, се изважда.
След това се запържват леко гъбите.
След това се поставят отцедените от марината хапки месо и олиото и се задушават, пак под капак, докато се изпари течността. Пак както при лука, се прибавя малко по малко от виното и соевия сос и всеки път се изчаква да се изпарят (целта е да не се допусне месото да се вари)!
На последното прибавяне в тенджерата, върху месото се разпределя лука, затваря се отново с капак и оставя да се задуши така за 5-6 мин.
Маха се капака и се запържва се, докато се зачерви. Поръсва се с подправките и отстранява от котлона.
********
Печеното месо - завито с фолио и изпечено във фурната - 20 мин. на 200 градуса, след което още 2 часа на 150. Накрая го развивам от фолиото и пускам само отгоре до зачервяване.
Става супер крехко и се топи в устата!
Поливаме с червено вино.


Наздраве!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Перфектно изглежда а и съм убеден,че така ще и е на вкус.
Аз започнах да правя "агнешки стек с терияки марината".
Сега го оставих да се маринова за 12 часа и утре ще споделя какво е станало.
Аз не обичам агнешко но ме принудиха да им направя.
Аз започнах да правя "агнешки стек с терияки марината".
Сега го оставих да се маринова за 12 часа и утре ще споделя какво е станало.
Аз не обичам агнешко но ме принудиха да им направя.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Аз пък не бих могъл да сготвя хубаво нещо, което не обичам...Красимир Атанасов написа:Аз не обичам агнешко но ме принудиха да им направя.

Въобще ли не ядеш агнешко?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Аз съм малко странна птица.
Агнешко месо или там каквото е на курбан малко мога да го ям.
Смляно на кайма и изпържено на кюфтаци пак го ям
Така печено.......бляк,смърди ми да го ева.
Сега ще видя с тази марина и толкова помия за нея,ако не смърди много,може и да вкусам.
От доста години вече ми правят "курбан"за здраве и на гергьовден ми пекът едно агънце,хорат плющят печено агне а аз яйца по-панагюрски.
Издухана работа.
Агнешко месо или там каквото е на курбан малко мога да го ям.
Смляно на кайма и изпържено на кюфтаци пак го ям

Така печено.......бляк,смърди ми да го ева.
Сега ще видя с тази марина и толкова помия за нея,ако не смърди много,може и да вкусам.
От доста години вече ми правят "курбан"за здраве и на гергьовден ми пекът едно агънце,хорат плющят печено агне а аз яйца по-панагюрски.
Издухана работа.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Хангличаните мноо маат агнешко с ментов сос ....аз бях пробвал веднъж, но не ми допадна много, защото не се усещаше вкуса на агнешкото, та пробвай едни Lamb Cutlets with Mint Sauce.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm