Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Tica Scepter GTX 9000 срещу shimano beastmaster xt-a
Модератор: sapuna
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Re: Tica Scepter GTX 9000 срещу shimano beastmaster xt-a
Ми то на там вървят работите, като никой не може да даде свестен отговор. То човек да го е страх да попита щото все ще се намери някой да му каже колко е прост, вместо да обясни както трябва.batefaio написа:Взимай си тика колега, не ти трябва Шимано!Efimov написа:Именно материалите ме интересуват колега и точно такива отговори търся. Въртял съм и двете макари, но само съм ги въртял, а не съм хващал. С какво материалите които са заложени в Шимано са по-добри от Тика. Ако има някой, който е отварял и двете макари, нека си даде мнението.batefaio написа:Не се излагайте, нито материалите, нито лагерите нито аванса имат нещо общо при Тика и Шимано, глас за Тика може да даде само човек, който никога не е пипал Шимано! Тиката си е средностатистически кенеф с калпава изработка и евтини материали.
Темата е за коша.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не съм отварял GTX и наистина не мога да кажа със сигурност!GX няма ,а мисля че и GTX.Въпросът е дискутиран многократно - http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... 4&start=20" onclick="window.open(this.href);return false; !За GE гарантирам че е с червяк,защото лично съм отварял моите!Efimov написа:Какво имаш предвид и GTX има червяек- в това съм убеден, ама колко е качествен това не мога да кажа.
Относно Шимано - не коментирам нещо ,което не съм имал!И все пак е евтин вариант и лично аз бих го подминал!Всяка една Дайва за тези пари също би се представила блестящо!
Питането е конкретно за GTX обаче и аз пак казвам ,ако е Тика се поогледай за GE!Няма да съжаляваш!
Темата не е за коша ,нека стои!Така след време няма подобни дискусии да се започват от начало!
Колега коя от двете избра???
Жаден съм а вода не ми се пие
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
След като Митака ми даде интересно поле за размисъл, за което му благодаря реших да направя едно сравнение между GE И GTX. Разликата е само в по-голямата ръкохватка и кухия бигел при GTX.
Ето едно тунинговане на GE http://www.youtube.com/watch?v=ehWNyEExBJc" onclick="window.open(this.href);return false; и една разглобена GTX

Разглобената GTX е на брат ми. Ползвана е един сезон, като е разпъвано над 300 метра и след това сами се досещате какво навиване е падало- дали с риба или без все пак си имаме прибиране със 150гр тежест от над 300метра. Износването по чарковете беше нулево, все едно отварях нова макара. Най-вероятно отговор на въпроса който съм задал ще мога да дам самия аз, но най-малко след година. Мисля да си взема Tica Scepter GTX 9000 за шаранджийски риболов, а Shimano Beasmaster За сърфов морски риболов. Само дето ще сменя модела с XS-A-Разликата по каталог мисля че е само в аванса, но и именно там дават XS-A за морски, a XT-A Шаранджийски. Все пак някой ако има въпросното шимано нека постне една снимка на чарковете и да сподели впечатление.
Ето едно тунинговане на GE http://www.youtube.com/watch?v=ehWNyEExBJc" onclick="window.open(this.href);return false; и една разглобена GTX
Разглобената GTX е на брат ми. Ползвана е един сезон, като е разпъвано над 300 метра и след това сами се досещате какво навиване е падало- дали с риба или без все пак си имаме прибиране със 150гр тежест от над 300метра. Износването по чарковете беше нулево, все едно отварях нова макара. Най-вероятно отговор на въпроса който съм задал ще мога да дам самия аз, но най-малко след година. Мисля да си взема Tica Scepter GTX 9000 за шаранджийски риболов, а Shimano Beasmaster За сърфов морски риболов. Само дето ще сменя модела с XS-A-Разликата по каталог мисля че е само в аванса, но и именно там дават XS-A за морски, a XT-A Шаранджийски. Все пак някой ако има въпросното шимано нека постне една снимка на чарковете и да сподели впечатление.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ето защо не трябва да се заключват подобни теми!Те винаги търпят развитие!В случая аз благодаря ,защото научих нещо конкретно!
п.п. Мисля,че има още една разлика - шпулите не са съвместими!

п.п. Мисля,че има още една разлика - шпулите не са съвместими!
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
И това го проверихме- напълно съвместими са,но на GTX-са са по красиви поне според мен.