Tica Scepter GTX 9000 срещу shimano beastmaster xt-a

Модератор: sapuna

Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Tica Scepter GTX 9000 срещу shimano beastmaster xt-a

Мнение от Efimov »

batefaio написа:
Efimov написа:
batefaio написа:Не се излагайте, нито материалите, нито лагерите нито аванса имат нещо общо при Тика и Шимано, глас за Тика може да даде само човек, който никога не е пипал Шимано! Тиката си е средностатистически кенеф с калпава изработка и евтини материали.
Именно материалите ме интересуват колега и точно такива отговори търся. Въртял съм и двете макари, но само съм ги въртял, а не съм хващал. С какво материалите които са заложени в Шимано са по-добри от Тика. Ако има някой, който е отварял и двете макари, нека си даде мнението.
Взимай си тика колега, не ти трябва Шимано!
Ми то на там вървят работите, като никой не може да даде свестен отговор. То човек да го е страх да попита щото все ще се намери някой да му каже колко е прост, вместо да обясни както трябва.

Темата е за коша.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Efimov написа:Какво имаш предвид и GTX има червяек- в това съм убеден, ама колко е качествен това не мога да кажа.
Не съм отварял GTX и наистина не мога да кажа със сигурност!GX няма ,а мисля че и GTX.Въпросът е дискутиран многократно - http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... 4&start=20" onclick="window.open(this.href);return false; !За GE гарантирам че е с червяк,защото лично съм отварял моите!
Относно Шимано - не коментирам нещо ,което не съм имал!И все пак е евтин вариант и лично аз бих го подминал!Всяка една Дайва за тези пари също би се представила блестящо!
Питането е конкретно за GTX обаче и аз пак казвам ,ако е Тика се поогледай за GE!Няма да съжаляваш!

Темата не е за коша ,нека стои!Така след време няма подобни дискусии да се започват от начало!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

Колега коя от двете избра???
Жаден съм а вода не ми се пие
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

След като Митака ми даде интересно поле за размисъл, за което му благодаря реших да направя едно сравнение между GE И GTX. Разликата е само в по-голямата ръкохватка и кухия бигел при GTX.
Ето едно тунинговане на GE http://www.youtube.com/watch?v=ehWNyEExBJc" onclick="window.open(this.href);return false; и една разглобена GTX
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Разглобената GTX е на брат ми. Ползвана е един сезон, като е разпъвано над 300 метра и след това сами се досещате какво навиване е падало- дали с риба или без все пак си имаме прибиране със 150гр тежест от над 300метра. Износването по чарковете беше нулево, все едно отварях нова макара. Най-вероятно отговор на въпроса който съм задал ще мога да дам самия аз, но най-малко след година. Мисля да си взема Tica Scepter GTX 9000 за шаранджийски риболов, а Shimano Beasmaster За сърфов морски риболов. Само дето ще сменя модела с XS-A-Разликата по каталог мисля че е само в аванса, но и именно там дават XS-A за морски, a XT-A Шаранджийски. Все пак някой ако има въпросното шимано нека постне една снимка на чарковете и да сподели впечатление.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ето защо не трябва да се заключват подобни теми!Те винаги търпят развитие!В случая аз благодаря ,защото научих нещо конкретно! :smt023

п.п. Мисля,че има още една разлика - шпулите не са съвместими!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

И това го проверихме- напълно съвместими са,но на GTX-са са по красиви поне според мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”