Риби и бракониери

Модератори: bobopeli, sapuna

dragon1ce
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Риби и бракониери

Мнение от dragon1ce »

Тази година беше първата в която аз декември отивам да се насладя на хобито си.Гласи се всичко и 4:30 тръгваме от Габрово към Жребчево.Има няма 6 часа и сме на "Римсия мост''.От далече се виждат огньове и фарове на коли всичко свети в мрака запълнен с мъгла.Намираме 1 място и оставяме баща ми с една полвинка кока кола градусова домашна а с другия колега решихме да погледнем на острова как е.Отиваме там вадиме по 1 блесничка и почвха върляне,но неуспешно.Ръцете студени ахатите замръзнали,картинката красива,но ледена.
Изображение
След час мръзнене осъзнаваме че нищо няма да върви и се връщаме при татко.Докато излезем от нашето возило
Изображение
се чува дрън-дрън,следва засичане и хоп един каракуд около полвин кило.
Тва беше то замря положението.
Извадихме и нащи пръчки и чакаме Изображение
Почнаха леко по леко да излизат мъничките каракудки на дъно та викам ще извадя и плувката и ей я и нея
Изображение
Тя па ми подарък и е доста уловиста.Като ги зачетках онея уклейчета и червеноперки,то много нещо ма само тва върви.
Колегите и те такола ловят
Изображение
Отляво от нас ужас касапницаИзображение
Деня минаваше приятно, гадните ци**ни разваляха всичко.Още преди да се беше съмнало те тармъчеха с огромните тройки.По обяд се сабра махлата 20 човека и отидоха да търмъчат.Чуваме викове гледаме вадят едни такива големи амури по 5-10 кила и хоп в чувала,чувала в колата и 4-5 чоека се махат.Фанат пак същата история.До нас дойдоха с една каруца с рачилото и опа напълника 4 кофи с уклей и червеноперка за 10 мин и заминаха.
Един от зверовете беха го изпуснали.И колегата до нас вика"гледайте кав амур се мята ранен по средата''.И веднага почнаха да мятат хората да го фанат ма не става.По едно време едната ни пръчка чешка стара 1,80 мекат кат локум са сгъва и цък кордата са скъсва - 0.18 фалшиф монофил кво да се очаква.Но ци**ганите чуха и дойдоха и хоп тройке се замятаха един гази да я хваща ма тя бяга общо зето това:
http://www.youtube.com/watch?v=n29hdan2 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Получи се един хубав риболов с краен улов Изображение
dimito80
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риби и бракониери

Мнение от dimito80 »

браво момчета добър риболов
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

Поздравления,добьр излет :) А там винаги е имало бракониери,сигурно и пост на някогашната Народна Милиция да сложат пак няма се стреснат :D
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Добре де,как от толкова народ един не отиде да го удави тоя педал бе? :smt068
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Браво, супер излет се е получил.
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stridata »

Риболова на свободен водоем в България започва все повече да ме отвращава!!! Как може подяволите края на Декември да е пак фрашкано с хора с по 10 въдици?!!! Плати си някъде таксата, пък ти направено местенце, пък около тебе грамотни хора, пък риба знаеш, че има, кво ше се занимавам със прост народ!
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
Изображение
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
valentin22m
новобранец
новобранец

Мнение от valentin22m »

Ами направете груба сметка колко ,,кинти,,се събират от риболовни билети в България ,да се ,,гушат,,с тлъсти заплати дебели чиновници....Ако си размърдат трътките поне малко,а не да стоят на топло под климатиците,,,няма да е така...Да ,ама на тях не им пука......
Аватар
Apolloborgir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Apolloborgir »

Поздрави, колега, за приятният излет.Макар и в тази изнервяща обстановка. :smt023
Там винаги е било така. Аз от дете ходя там и още преди да го построят тоя бент беше същата касапница. А сега е непоносимо. Най-мразя като дойдат с по 8-10 въдици и опънат пружините с по 5-6 куки и става касапница. Лично аз съм давал сигнал на горските, а той ми вика: "Той комшито не прай така" и ми се хили насреща нагло. БЕСЕН бях.
Съгласен съм изцяло с мненията на колегите stridata и valentin22m.Все повече съм на мнение, че ако идеш на свободен водоем, само ядове те очакват.
Поздрави на всички и искрено пожелавам на всички нас в най-скоро време да станем по-отговорни и по-загрижени за водоемите ни!
Always "CATCH and RELEASE''
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Весели празници. :drinkers:
Изображение
a4kata_88
новобранец
новобранец

Мнение от a4kata_88 »

До кога ли ще продължава тази касапница :@ :@ :@ ??? Защо не дойдат ,, качулките " , както на Мандрата и малко от малко ПОНЕЕЕЕ , да въдедат ред , сред тезе мангали :@ :@ :@
vells
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vells »

ПРОСТ НАРОД ,СЛАБА ДЪРЖАВА!
Аватар
Apolloborgir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Apolloborgir »

vells написа:ПРОСТ НАРОД ,СЛАБА ДЪРЖАВА!
:smt023
Always "CATCH and RELEASE''
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Защо най-накрая не го взривят,източат,изтепат с ток и ми е....т майката на тоя римски мист,та да се свършва с тая сага.От години наблюдавам дойде ли Декември и се почва!Няма по-изгладнял и изстрадал народ от нашия,ама кой е нашия вече май това е дилема!Позрави.
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Al_Bundi »

Да направят риболова платен навсякъде и всичко ще си дойде на мястото. На един колега му писаха акт, че е ловил в тъмната част на денонощието а за бай мангал може всичко.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”