Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риби и бракониери
Риби и бракониери
Тази година беше първата в която аз декември отивам да се насладя на хобито си.Гласи се всичко и 4:30 тръгваме от Габрово към Жребчево.Има няма 6 часа и сме на "Римсия мост''.От далече се виждат огньове и фарове на коли всичко свети в мрака запълнен с мъгла.Намираме 1 място и оставяме баща ми с една полвинка кока кола градусова домашна а с другия колега решихме да погледнем на острова как е.Отиваме там вадиме по 1 блесничка и почвха върляне,но неуспешно.Ръцете студени ахатите замръзнали,картинката красива,но ледена.

След час мръзнене осъзнаваме че нищо няма да върви и се връщаме при татко.Докато излезем от нашето возило

се чува дрън-дрън,следва засичане и хоп един каракуд около полвин кило.
Тва беше то замря положението.
Извадихме и нащи пръчки и чакаме
Почнаха леко по леко да излизат мъничките каракудки на дъно та викам ще извадя и плувката и ей я и нея

Тя па ми подарък и е доста уловиста.Като ги зачетках онея уклейчета и червеноперки,то много нещо ма само тва върви.
Колегите и те такола ловят

Отляво от нас ужас касапница
Деня минаваше приятно, гадните ци**ни разваляха всичко.Още преди да се беше съмнало те тармъчеха с огромните тройки.По обяд се сабра махлата 20 човека и отидоха да търмъчат.Чуваме викове гледаме вадят едни такива големи амури по 5-10 кила и хоп в чувала,чувала в колата и 4-5 чоека се махат.Фанат пак същата история.До нас дойдоха с една каруца с рачилото и опа напълника 4 кофи с уклей и червеноперка за 10 мин и заминаха.
Един от зверовете беха го изпуснали.И колегата до нас вика"гледайте кав амур се мята ранен по средата''.И веднага почнаха да мятат хората да го фанат ма не става.По едно време едната ни пръчка чешка стара 1,80 мекат кат локум са сгъва и цък кордата са скъсва - 0.18 фалшиф монофил кво да се очаква.Но ци**ганите чуха и дойдоха и хоп тройке се замятаха един гази да я хваща ма тя бяга общо зето това:
http://www.youtube.com/watch?v=n29hdan2 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Получи се един хубав риболов с краен улов

След час мръзнене осъзнаваме че нищо няма да върви и се връщаме при татко.Докато излезем от нашето возило

се чува дрън-дрън,следва засичане и хоп един каракуд около полвин кило.
Тва беше то замря положението.
Извадихме и нащи пръчки и чакаме

Почнаха леко по леко да излизат мъничките каракудки на дъно та викам ще извадя и плувката и ей я и нея

Тя па ми подарък и е доста уловиста.Като ги зачетках онея уклейчета и червеноперки,то много нещо ма само тва върви.
Колегите и те такола ловят

Отляво от нас ужас касапница

Деня минаваше приятно, гадните ци**ни разваляха всичко.Още преди да се беше съмнало те тармъчеха с огромните тройки.По обяд се сабра махлата 20 човека и отидоха да търмъчат.Чуваме викове гледаме вадят едни такива големи амури по 5-10 кила и хоп в чувала,чувала в колата и 4-5 чоека се махат.Фанат пак същата история.До нас дойдоха с една каруца с рачилото и опа напълника 4 кофи с уклей и червеноперка за 10 мин и заминаха.
Един от зверовете беха го изпуснали.И колегата до нас вика"гледайте кав амур се мята ранен по средата''.И веднага почнаха да мятат хората да го фанат ма не става.По едно време едната ни пръчка чешка стара 1,80 мекат кат локум са сгъва и цък кордата са скъсва - 0.18 фалшиф монофил кво да се очаква.Но ци**ганите чуха и дойдоха и хоп тройке се замятаха един гази да я хваща ма тя бяга общо зето това:
http://www.youtube.com/watch?v=n29hdan2 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Получи се един хубав риболов с краен улов

-
- ще става разбирач
Re: Риби и бракониери
браво момчета добър риболов
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Поздравления,добьр излет
А там винаги е имало бракониери,сигурно и пост на някогашната Народна Милиция да сложат пак няма се стреснат 

ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
- stefan4etoo
- сериозен играч
Добре де,как от толкова народ един не отиде да го удави тоя педал бе? 

- stridata
- ще става разбирач
Риболова на свободен водоем в България започва все повече да ме отвращава!!! Как може подяволите края на Декември да е пак фрашкано с хора с по 10 въдици?!!! Плати си някъде таксата, пък ти направено местенце, пък около тебе грамотни хора, пък риба знаеш, че има, кво ше се занимавам със прост народ!
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

-
- новобранец
Ами направете груба сметка колко ,,кинти,,се събират от риболовни билети в България ,да се ,,гушат,,с тлъсти заплати дебели чиновници....Ако си размърдат трътките поне малко,а не да стоят на топло под климатиците,,,няма да е така...Да ,ама на тях не им пука......
- Apolloborgir
- ще става разбирач
Поздрави, колега, за приятният излет.Макар и в тази изнервяща обстановка.
Там винаги е било така. Аз от дете ходя там и още преди да го построят тоя бент беше същата касапница. А сега е непоносимо. Най-мразя като дойдат с по 8-10 въдици и опънат пружините с по 5-6 куки и става касапница. Лично аз съм давал сигнал на горските, а той ми вика: "Той комшито не прай така" и ми се хили насреща нагло. БЕСЕН бях.
Съгласен съм изцяло с мненията на колегите stridata и valentin22m.Все повече съм на мнение, че ако идеш на свободен водоем, само ядове те очакват.
Поздрави на всички и искрено пожелавам на всички нас в най-скоро време да станем по-отговорни и по-загрижени за водоемите ни!

Там винаги е било така. Аз от дете ходя там и още преди да го построят тоя бент беше същата касапница. А сега е непоносимо. Най-мразя като дойдат с по 8-10 въдици и опънат пружините с по 5-6 куки и става касапница. Лично аз съм давал сигнал на горските, а той ми вика: "Той комшито не прай така" и ми се хили насреща нагло. БЕСЕН бях.
Съгласен съм изцяло с мненията на колегите stridata и valentin22m.Все повече съм на мнение, че ако идеш на свободен водоем, само ядове те очакват.
Поздрави на всички и искрено пожелавам на всички нас в най-скоро време да станем по-отговорни и по-загрижени за водоемите ни!
Always "CATCH and RELEASE''
До кога ли ще продължава тази касапница :@ :@ :@ ??? Защо не дойдат ,, качулките " , както на Мандрата и малко от малко ПОНЕЕЕЕ , да въдедат ред , сред тезе мангали :@ :@ :@
ПРОСТ НАРОД ,СЛАБА ДЪРЖАВА!
- Apolloborgir
- ще става разбирач
- dedeff
- разбира нещата
Защо най-накрая не го взривят,източат,изтепат с ток и ми е....т майката на тоя римски мист,та да се свършва с тая сага.От години наблюдавам дойде ли Декември и се почва!Няма по-изгладнял и изстрадал народ от нашия,ама кой е нашия вече май това е дилема!Позрави.
Без жени можем,без риболов не можем!
Да направят риболова платен навсякъде и всичко ще си дойде на мястото. На един колега му писаха акт, че е ловил в тъмната част на денонощието а за бай мангал може всичко.