Риболов на щека с фидър ?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Благодаря, Йоско. Най- после нещо качествено по темата, точно това е, което исках да се получи в споделянето на мнения и наблюдения от хора, практикували този начин и постигали успехи с него. Знам, че хибридния метод е уловист и качествен, а относно страховете на колегата за щеката.. е, който го е страх от мечки, да не ходи в гората.
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В течение на което не можеш да задържиш торпедо 30 грама а нямаш под ръка по-голямо спокойно можеш да ползваш 15-20 грамова хранилка.
Подходящ ластик е около 1,4 а за основно влакно 0,14 за да работиш по-смело и повод според рибата.
Кълването се отчита по върха на щеката като понякога когато са активни рибите се самозасичат а при капризни трябва да се засича в момента на кълването.
Подходящ ластик е около 1,4 а за основно влакно 0,14 за да работиш по-смело и повод според рибата.
Кълването се отчита по върха на щеката като понякога когато са активни рибите се самозасичат а при капризни трябва да се засича в момента на кълването.
http://www.nisafeeders.co.uk/pole_feede ... eders.html И после кликваш в/у rig diagram,Наистина ли никои от вас не е чувал за този метод?????
Благодаря, колега Грийн. Ако си прочел внимателно постовете, трябва да си видял, че съм чувал за този начин на риболов, но просто никога не съм ловил така и ме интересуваха чисто практични съвети, относно размера на ластика, основно влакно и т.н. Йоско, мисля че си доста изчерпателен и конкретен, за което ти благадаря още веднъж.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И аз съм чул
Ами като сте чували що не обяснихте на човека,бе.Едно е да чуеш друго е да можеш,а всеки който лови с щека би се досетил какъв да му е ластика и основното влакно.Аз се опитах да подскажа негативните му страни,къде да се внимава при такива тежести по линиите.Айде успех с храниклките на всички чули!

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Какъв е проблема според теб?
Ако искаш да поднесеш по-рехава захранка ползваш затворена хранилка а с отворена збиваш храната повече и нямаш проблеми с отмиването от водата при нанасяне.
Храната в една средна 20 грамова хранилка е не повече от 10 грама.
При инлайн монтаж на хранилката нямаш никакви оплитания.
Убеден съм че и с други монтажи няма да имаш оплитания защото самото течение ти дистанцира куката със стръвта от хранилката.
Ако искаш да поднесеш по-рехава захранка ползваш затворена хранилка а с отворена збиваш храната повече и нямаш проблеми с отмиването от водата при нанасяне.
Храната в една средна 20 грамова хранилка е не повече от 10 грама.
При инлайн монтаж на хранилката нямаш никакви оплитания.
Убеден съм че и с други монтажи няма да имаш оплитания защото самото течение ти дистанцира куката със стръвта от хранилката.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Има една голяма подробност,трудно може да събереш пълен набор грамажи.На Марица ,по местата където ловя 30гр.течението я отнася като слънчак вердевас,сигурен съм,че и на щеката ще бъде така.Така,че първо си набави подходящи хранилки,направи проба и ако не намериш грамаж започваш да побългаряваш,като добавяш олово.В статията пише още,че най-подходящи са изправените,т.е. на които оловото е отдолу,при тях закачанията са по-малко и по-лесно се откачат.При такъв проблем трябва да се внимава с напъването,по-добре щеката да се върне назад на ролера и с ръка да издърпате ластика,за да избегнете удар по някое коляно.При първа възможност ще пробвам и този метод при капризни взимания ще сменя топ-сета с монтирана хранилка да видя резултата.
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги,аз съм лови на Дунава с този метод,представи се чудесно мойте приятели с които бяхме се смяха първия един час.След два часа почнаха да си скубят косите,след четери часа риболов си тръгнаха разплакани.Само да кажа,че лових с щека КОЛМИК АСТРА с2мм ластик,за индикатор ползвах плувка 0.5гр и то на място където не можеш да задържиш близалка 60гр.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А как разбра,че не можеш да я задържиш,имам предвид 60гр. близалка.А и си представям какво значи 40гр и какво течение трябва,а бе вие да не сте ловили на някой водопад.Браво!И досега само да четете и да не споделите с нас простосмъртните рибари купили по една еФтина щека,че може да се лови така.А с пружина пробвахте ли с повечко куки.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Според мен този метод ще е подходящ на места където се лови с плувки 4-5гр,за да задържиш линия с монтирана близалка на такова място,то тя трябва да е минимум 15гр,това са лични наблюдения.Ще пробвам на същото място каква ще бъде тежеста и на фидера.Тогава ще споделя дали за мен е удачен и първите ми наблюдения.Обичам предизвикателствата.