Риболов на щека с фидър ?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
Дамянов
новобранец
новобранец

Мнение от Дамянов »

Благодаря, Йоско. Най- после нещо качествено по темата, точно това е, което исках да се получи в споделянето на мнения и наблюдения от хора, практикували този начин и постигали успехи с него. Знам, че хибридния метод е уловист и качествен, а относно страховете на колегата за щеката.. е, който го е страх от мечки, да не ходи в гората.
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

В течение на което не можеш да задържиш торпедо 30 грама а нямаш под ръка по-голямо спокойно можеш да ползваш 15-20 грамова хранилка.
Подходящ ластик е около 1,4 а за основно влакно 0,14 за да работиш по-смело и повод според рибата.
Кълването се отчита по върха на щеката като понякога когато са активни рибите се самозасичат а при капризни трябва да се засича в момента на кълването.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Прочетох по-късно статията от където се базирате с данни.Ще направя опити да се уверя дали ще има по-големият ефект.Можеше да пишете последният брой на Плувка и дъно.Както и да е.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
green
новобранец
новобранец

Мнение от green »

http://www.nisafeeders.co.uk/pole_feede ... eders.html И после кликваш в/у rig diagram,Наистина ли никои от вас не е чувал за този метод?????
Аватар
Дамянов
новобранец
новобранец

Мнение от Дамянов »

Благодаря, колега Грийн. Ако си прочел внимателно постовете, трябва да си видял, че съм чувал за този начин на риболов, но просто никога не съм ловил така и ме интересуваха чисто практични съвети, относно размера на ластика, основно влакно и т.н. Йоско, мисля че си доста изчерпателен и конкретен, за което ти благадаря още веднъж.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

И аз съм чул :D Ами като сте чували що не обяснихте на човека,бе.Едно е да чуеш друго е да можеш,а всеки който лови с щека би се досетил какъв да му е ластика и основното влакно.Аз се опитах да подскажа негативните му страни,къде да се внимава при такива тежести по линиите.Айде успех с храниклките на всички чули!
green
новобранец
новобранец

Мнение от green »

А някои от по компетентните би ли ми обяснил на 13м щека и примерно 4,5м дьлбочина как става поднасянето на такьма до мястото на риболов,без да те хване течението , да заплетеш или да закачиш и да разпиляваш храна по целия пьт?Все пак говорим за хранилка+подхранка=20-30грама или повече
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Какъв е проблема според теб?
Ако искаш да поднесеш по-рехава захранка ползваш затворена хранилка а с отворена збиваш храната повече и нямаш проблеми с отмиването от водата при нанасяне.
Храната в една средна 20 грамова хранилка е не повече от 10 грама.
При инлайн монтаж на хранилката нямаш никакви оплитания.
Убеден съм че и с други монтажи няма да имаш оплитания защото самото течение ти дистанцира куката със стръвта от хранилката.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Има една голяма подробност,трудно може да събереш пълен набор грамажи.На Марица ,по местата където ловя 30гр.течението я отнася като слънчак вердевас,сигурен съм,че и на щеката ще бъде така.Така,че първо си набави подходящи хранилки,направи проба и ако не намериш грамаж започваш да побългаряваш,като добавяш олово.В статията пише още,че най-подходящи са изправените,т.е. на които оловото е отдолу,при тях закачанията са по-малко и по-лесно се откачат.При такъв проблем трябва да се внимава с напъването,по-добре щеката да се върне назад на ролера и с ръка да издърпате ластика,за да избегнете удар по някое коляно.При първа възможност ще пробвам и този метод при капризни взимания ще сменя топ-сета с монтирана хранилка да видя резултата.
djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

Колеги,аз съм лови на Дунава с този метод,представи се чудесно мойте приятели с които бяхме се смяха първия един час.След два часа почнаха да си скубят косите,след четери часа риболов си тръгнаха разплакани.Само да кажа,че лових с щека КОЛМИК АСТРА с2мм ластик,за индикатор ползвах плувка 0.5гр и то на място където не можеш да задържиш близалка 60гр.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

А как разбра,че не можеш да я задържиш,имам предвид 60гр. близалка.А и си представям какво значи 40гр и какво течение трябва,а бе вие да не сте ловили на някой водопад.Браво!И досега само да четете и да не споделите с нас простосмъртните рибари купили по една еФтина щека,че може да се лови така.А с пружина пробвахте ли с повечко куки.
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

djidjo написа: и то на място където не можеш да задържиш близалка 60гр.
:shock: :shock: :shock:

Ми то тва място си е било за тежко, и то с 200гр. олово, колега :roll:
aide nasluka
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Според мен този метод ще е подходящ на места където се лови с плувки 4-5гр,за да задържиш линия с монтирана близалка на такова място,то тя трябва да е минимум 15гр,това са лични наблюдения.Ще пробвам на същото място каква ще бъде тежеста и на фидера.Тогава ще споделя дали за мен е удачен и първите ми наблюдения.Обичам предизвикателствата.
green
новобранец
новобранец

Мнение от green »

Явно нещо не сме се разбрали.Как бихте вкарали тази линия вьв водата?Както линията на плувка ли?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Пускаш под върха,ако при пускането течението ти хване фидера,не си с подходящия грамаж.Друго не мога да пиша ,след проба- да.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”