Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от pojara28 »

Айде и аз да споделя за пасажите . Според мен големите са наопределено място от целия пасаж обикнавенно това е по в средата на вира и почти винаги в началото на пасажа. Големите обаче са предпазливи и шанса да се открият и накарат да кълват е малък. Другое че ако има преса от към рибари тупалките сменят мястото. Определящо лятно време е и тъчението в което се държат големите скобари и то по точно дебелината на бързея. Примера ми е следния годината след големите дъждове лових огромни скобари малко след откриването на моста на бело поле. Но тогава там бързината на водата и дълбочината нямат нищо общо с моментното състояние. След това почти цяло лято същите тупалки се ловяха на бързея вначалото навира като от там ми е рекорда около 2,5 кг скобар, с червениперки, но за перките ще кажа после. След като това място стана мноого популярно рибите издребняваха със всеки излет и сега не стига че ги няма ми и са дребни. Има и друго за мен е най лесно да намеряпасаж с големи риби лятото като видя че лъскат вбързея. Там най добресе вижда как са подредени рибите по големина. Другото е като отида на тихата дълбока вода след бързея ако има голям пасаж задължително се вижда как се обръщат като дулфини. Тогава успешния риболов ми е в кърпа вързан. От доста в.еме обаче не съм намирал големи рибоци. Относно перките не от вида на скобарите а от съдържанието на кислород диетата и бистротата на водата. А за малките скобари че не се ловят не съм сагласен ловят се и то доста. Проблема е друг че нещо малките го няма това е показно за популацията абе горе долу като държавата ни. Като ги нема младите нищо не става.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

pojara28 написа:След това почти цяло лято същите тупалки се ловяха на бързея вначалото навира като от там ми е рекорда около 2,5 кг скобар, с червениперки, но за перките ще кажа после.
Евалата брат, ти си подобрил световния рекорд за уловен скобар, трябвало е да извикаш медиите!
:lol: :lol: :lol:

"Световният рекорд е 2,49 кг и е поставен през 2010 година в река Рейн, Германия.[1]"

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B0%D1%80" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Ако тава е рекорда то явно даста хора по струма го подобряват. Пак нещо не си разбрал. Аз мислех че джони ти го обясни ама ти не та не искаш пак да ти се обяснява.
ПС Забрави обаче с мен няма смисъл да правиш и състезание кой повече . Аз показвам по веднъж ;-). И я прочети още че май рекрда е повече от четири килограма
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

jasonsmith написа:
pojara28 написа:След това почти цяло лято същите тупалки се ловяха на бързея вначалото навира като от там ми е рекорда около 2,5 кг скобар, с червениперки, но за перките ще кажа после.
Евалата брат, ти си подобрил световния рекорд за уловен скобар, трябвало е да извикаш медиите!
:lol: :lol: :lol:

"Световният рекорд е 2,49 кг и е поставен през 2010 година в река Рейн, Германия.[1]"

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B0%D1%80" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ribibg.com/index.php?p=world_rec ... e_group=11" onclick="window.open(this.href);return false;
Бързай бавно.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

jasonsmith написа:l:

....
Аз лично съм виждал скобар мнооого близо до 3 кг. на р. Дрина-Босна, нещо швабите не са в час :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

http://www.fishing-worldrecords.com/sci ... nasus/show" onclick="window.open(this.href);return false;

As it is said . Go in bed. Или бегай легай.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

pojara28 написа:Ако тава е рекорда то явно даста хора по струма го подобряват. Пак нещо не си разбрал. Аз мислех че джони ти го обясни ама ти не та не искаш пак да ти се обяснява.
ПС Забрави обаче с мен няма смисъл да правиш и състезание кой повече . Аз показвам по веднъж ;-). И я прочети още че май рекрда е повече от четири килограма
Вземи си оправи правописа, че ми е трудно да ти чета мисълта.
Лично съм те виждал на реката, и знам какво представляваш. Така че не е необходимо да ми показваш каквото и да било. :wink:
А дали ще си лягам, аре да не ми даваш тон в живота, ако обичаш.
Със сигурност 2.5 кг скобар би бил национален рекорд, а ти не приличаш на човек, който може да направи рекорт, еле па по риболов.
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

jasonsmith написа:
pojara28 написа:Ако тава е рекорда то явно даста хора по струма го подобряват. Пак нещо не си разбрал. Аз мислех че джони ти го обясни ама ти не та не искаш пак да ти се обяснява.
Лично съм те виждал на реката, и знам какво представляваш. Така че не е необходимо да ми показваш каквото и да било. :wink:
Със сигурност 2.5 кг скобар би бил национален рекорд, а ти не приличаш на човек, който може да направи рекорт, еле па по риболов.
Боже колко мъка има по тоя свят.
скобара е риба проклета
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Ебаго и рекорда ;)Васил Маринков Даскала от Кюстендил има скобар 2.565-преди няколко години-то всичко си пише тук
http://www.ribibg.com/index.php?p=top_f ... es&fID=192" onclick="window.open(this.href);return false;
Естествено лично съм видял рибата- преди 2010 е-просто снимката и статията са сложени в различна дата !Аз нямам такава имам доста риби но са все около двете кила или малко над тях :)
Прикачени файлове
image.jpg
image.jpg (60.73 KiB) Преглеждано 673 пъти
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

pojara28 написа:
jasonsmith написа:
Боже колко мъка има по тоя свят.
:D :D :D :D :finga: :finga: :finga: :finga: "jasonsmith още едни на тежки шамоци :D :lol:
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

Този е към кило не повече според мен
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Вецев написа:Този е към кило не повече според мен
:D :D 700 грама е Вецев-требва да се учите младите още много да четете и по снимките мойто момче-рибата е мерена на ел .кантар в рибарския магазин пред бая свидетели-Да те науча на нещо -тумбестите риби са най тежките-може да хванеш риба 1.400
хубава с дължина и след това да хванеш същата дължина риба по тумбеста и тя да тежи 2.100 ;)А тая риба да ти изглежда кило е несериозно:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

:D :D
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

prodigy666 написа: :D :D :D :D :finga: :finga: :finga: :finga: "jasonsmith още едни на тежки шамоци :D :lol:
Това не го разбрах, освен че показваш среден пръст??
Е значи съм прав - Имаме си рекордьор на улов на скобар - небеизвестния Pojara28 бил хванал 2.5кг скобар миналата година (ама само той си го знае). Ако е бил с 0.7 грама повече, е трябвало да вика BTV новините за да го заснемат и да му връчат награда
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

батка фани се гръмни тъкмо се разбрахме с колегите и ти почна да спориш за глупави неща .... ловиш скобари зимата и си стана вече разбирач ... пожара не съм го виждал на живо но сме си писали няколко пъти и що да нее фанал човеко ги знае рибите по благоевград и особено по бело поле .... само искам него да го питам че ме съмнява да нее киро от бело поле
П.с къде виде средни пръсти ? искараи шмаизера и се гръмни :) аз прекратявам спора с теб ...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”