Кормораните За и Против!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

В района но Бургаските езера има три защитени местности ЗМ "Пода", ЗМ "Вая", ЗМ "Ченгене скеле" и резерват Атанасовско езеро, които изолирани от останалите влажни зони и сами по себе си не могат да гарантират пълното опазване и оцеляване на вида.

Може и да си прав колега, не трябва да пипаме Кормораните, нека се радват на рибата докато не дойде НЕФТОПРОВОДА Бургас - Александрополис...и тръбите ще минат точно през тези защитени зони описани по-горе. :wink: Недай си Боже и малко нефт да се излее - ще събираме горките птици по брега в чували :evil:

По-добре да ги опукат авджийте, че да не се мъчат!

p.s. каква е тази "плевелна риба"? :twisted: :cry: :cry:
Последно промяна от batmilen на Нед Яну 20, 2008 10:55 pm, променено общо 1 път.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Един корморан пуюска от 3 до 7 кг роба на ден, направете си сметка за какво става на въпрос. Според мен трябва да ги има но популацията трябва да се контрулира. А и не падат толкова лесно със съчми за хвъркат дивеч. Трябва със съчми за зайци поне да се пукат, иначе само се изстръскват и да ги няма :)
Те почти нямат природни врагове, а и месото не става за консумиране от хората и наистина са напаст.
Природо защитници много , но тези които разбират от защита на природата знаят, че полулациите на всеки един вид трябва да се потдържат в граници. В противен сличай може да се намали популацията и дори да изчезнат видове, както локално така и глобално.
Последно промяна от VGS на Нед Яну 20, 2008 8:43 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Ако става въпрос за тези корморанки

Изображение

Аз съм ЗА! :P
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Ееххеее .. , тези и аз бих ги пошляпкал одобрително :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

КОРМОРАНИ

Мнение от Бачо Илия »

В далечната 1996 г с един приятел от Пловдив бяхме на тец Гълъбово , където излиза топлата вода от централата. Тогава видях на живо корморанска атака и лапане на корем на платики по 700-800гр , включително там където ни бяха плувките на директите телескопи. Като пародия аз бях с "КОРМОРАН" 5.40 м. Видях и "низша форма" на форма на садизъм- едни пловдивчани вече бяха хванали един "на плувка" и го бяха утрепали , хванаха и втори- единия колега го държеше за краката , а другия го стискаше за гушата да крещял , да плаши останалите :wink: Развикахме се някоко човека та му се размина-утрепаха ги без да го мъчат :wink: Тогава за пръв и последен път в живота си лових на малка тройка риби на гъсто :oops: До тогава не го знаех номера- колегата ме обучи за 5 минути , за 4 часа хванахме 120 кг. платики от 700гр до 1.5кг :oops: БЕТЕР КОРМОРАНИТЕ :oops: :oops: :oops: Интересното беше , много години след това съм си анализирал действията , че от 10 платики , 8 бяха налапали. После една седмица имах мускулна треска от силово вадене на "тави" по кило и половина от четери метра дълбочина. И другия куриоз , тогава имаще пазач и такса с билетче , задължително условие беше -на тройката да има поне един бял или червен червей и пазача обикаляше рибар по рибар да гледа :roll: Повече не повторих такъв риболов :oops:
Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

най лесно е да взееме сега да се изпокараме за кормораните,както за тройките,както за "пускам/не пускам" и пр.корморана и видрата не са ви проблема-вервайте ми-всички ги знаеме проблемите кои СА :wink: лудост е да се затрива от лицето на земята продукт сьздаден за дестки хиляди или може би милиони години :idea: попитайте некой австралиец :lol: ние тука ако шаран хванем-ехееей,ще се разчуе,то снимки,то гордост..там ГЛОБАТА за ПУСНАТ ОБРАТНО ШАРАН е 100$австралийски :wink: всичко опира до морал,вьзпитание и кво ти е казал(или НЕ казал) големия татко или чичко,кога си бил пишпилдек метьр и десет :wink: остайте животните да се шляят на воля-и без това,повтарям НИЩО ЖИВО НЕ ОСТАНА :!:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
ivkata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivkata »

мойто мнение (макар и да съм все още дребен да се изказвам по такива въпроси)е че трябва да са обект на ловните дружини, като вреден дивеч
КОЛЕГИ НАСЛУКА !!! (И ПО 2 НА КУКА)
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Моето скромно мнение е , че за всички животински видове има място под слънцето и не ние определяме кои да съществуват и кои не ! Друго е с предрешения вече въпрос за енергетиката . Ако има разливи , тогава кормораните просто ще си заминат , защото няма да имат храна , а те са хитри животинки ; предпочитам да има много корморани , това означава и много риба за нашето хоби ! :wink:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

учудва ме колко злобни изказвания прочетох за някаква си птичка :shock:а за на ИДА крещенето за гушата просто неам думи :smt078 вадете си извода КОЙ е за изтребване :wink: секаш ви е ЛИЧЕН враг..неква си птичка..както и да е-имам един основен вьпрос:кьде да ида,че да ОТСТРЕЛЯМ НА СМОКИ КОРМОРАНА :lol: :lol: :lol:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

5-ца,може би на околовръстното.Проба/грешка,докато намериш.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

5кила написа:както и да е-имам един основен вьпрос:кьде да ида,че да ОТСТРЕЛЯМ НА СМОКИ КОРМОРАНА :lol: :lol: :lol:
To си пише бре: Велико Търново ;)
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

КИРО написа:5-ца,може би на околовръстното.Проба/грешка,докато намериш.
един,даже два пьти ми се струва,че нещо се заяждаш :cry: що така,бе пич?кво сьм ти направил? :oops: относно ОКОЛОВРЬСТНОТО ,вервай ми-мноо сьм на ТИ :wink: еша си нямаш колко сьм на ТИ :lol: че аз 30 години близо до него сьм живял :lol: живот и здраве,некой ден мога да ти разкажа разни работи за там..ти са страдаш,че по варненското нямате ли?има бе-на участька м/у оброчище и каварна :lol: :lol: не са лоши!пьтя варна-бургас-сьщо е пьлно :idea: аз за други корморани питах,ама смоки си трае-точно са му сигурно :wink: пьк и тоя ивкопивко ме ядоса-с 3-4 щел да идва,ама нямало...гати алчнотията :lol: :lol: :lol: :lol: корморанска му работа:)
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Хей, момчета,Вие ме наведохте до мисълта ,че проблемът е триизмерен:КОРМОРАНИ/лошите/-РИБОЛОВЦИ/ДОБРИТЕ-без съмнение/ -БРАКОНИЕРИ/"най-добрите"/.Кой къде е :?: :idea: :shock: Кой с повече в кратуната е :?: :idea:
Ми кой трябва да изтребем за да останат другите "видове" .........А :?:
Я си припомнете басните на ЛаФонтен :idea: :?
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Не са само кормораните. Преди години редовно риболовствах на р.Огоста клен и мряна . Една сутрин ,пристигайки на мястото , ми стана ясно , че риба няма да ловя..... във водата на отсрещния бряг видях нещо , което винаги съм мислил , че може да се види само в Канада :shock: Семейство видри - две големи и три мaлки . Ей приятели , гледката , която видях ме накара да забравя и за риба , и за въдици :D Бяха невероятно красиви ! След като се наиграха изчезнаха из върбалаците . Измина около час и кленчетата и беловарите започнаха да кълват, сякаш нищо не се бе случило .... :? Е мина се година , отидох пак там с надеждата да си хвана някоя и друга рибка и естествено въоръжен с камера , за да си снимам видрите за спомен :D ........ Ни видри , ни кефали само дребни беловари . В природата нещата са в равновесие . Не може да очакваш да има риба , а да няма водни змии,костенурки,корморани,комари и раци !
Последно промяна от Trias на Пон Яну 21, 2008 12:55 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Според мен популациите на кормораните,както и онея големите с кривите гуши по Дунава,трябва да се намалят под контрол на орнитолози и да се вкарат в рамките на нормалното,но не и да се изтребят напълно.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”