Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!х
izzyone написа: И да ти кажа честно неприятното усещане остана много по -дълго отколкото удовлетворението че си направил нещо правилно. И за какво следващия път да се разправям пак ?
Не се гордея с това, но съм от тези, които избягвам конфликта, когато съм за риба- все пак това ми е трудно заработената почивка, имам право да я използвам за удоволствие..
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- jasonsmith
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Са се чуг с приятелчето, днес е бил на Покровнил и Бело поле- реката е вдигнала поне 20 см. от неделята, което потвърждава думите на Венци..venci72 написа:пичове ,реката си е с нормално ниво ,особено по бл град ,си е екстра реката ,просто обичайните места се затлачиха ,а и е ного бистра ,за какво маловодие говорите...ако ги нема рибарите кормораните че унищожат ного повече риби ...
От всичките ми поне 7 излета от началото на 2014 година, ходя на едно и също место и виждам почти едни и същи "местни". Как па един път не се сетиха да пуснат уловената риба, или да си "почистат" след себе си?? Даже единия път един ми се скара що съм бил пуснал улова, вместо да си "избия" поне горивото..Айде стига с това "местните " а. Като сме местни да би да сме някакъв подвид на хомо сапиенс, който не може да разбере кога нещо е правилно или не? Или това е привилегия само на "не-местните "?
Не искам да ги поставям под общ знаменател, но засега не съм видял нито един риболовец от БГ да си връща обратно рибата, или да си почисти след себе си! А имам поне 7-8 излета от началото на 2014г...
Наскобо по нагоре го беше писал, ама аре и аз да повторя- в СФ живеят около 1.5 - 2 млн. жители. Познавам поне 10 човека, които карат коли с С или СА регистрация, но са от 1 година в столицата, а родом са селата от района на Видин, Враца, Монтана, Перник, и т.н.venci72 написа:значи месари
1 место софянци
Това отговаря на наблюденията на Венци според мен.
-
- сериозен играч
не бе ,друго исках да кажем ...сички са еднакви ,и некой талибан с ватенка и некой с скъпи такъми независимо от кой град е ,1към едно е ,само че тия с ватенките по бият на очи..а иначе и двата вида се разтреперат ...
E kak бе Гена?! Ако почна да изреждам, ще изпусна някой, но с който от форума се запознах- всичките си пускат рибата или по-голямата част, почистват си, коректни, да ти е кеф че ги познаваш! Вярно е, че сме малцинство, но разрастващо се малцинство -има надежда!jasonsmith написа: Не искам да ги поставям под общ знаменател, но засега не съм видял нито един риболовец от БГ да си връща обратно рибата, или да си почисти след себе си! .
А,че има простотия до шия, това всички го виждаме, но тя няма региониране-хората по света в радиус от 100 км се имат за комшии...
- prodigy666
- разбира нещата
епа щом че пишем за местни и не местни да кажем и аз
значи тва по нагло племе от перничанино и софианецо нема ... че се бута до тебе докато не фане риба .... от Кн съм видел само добро пичаги са ..... ( са не сички С И ПК са еднакви ама ко да се праи ) иначе благоевградските са същите капути .... всички са стари месари нема да се променят .... п.с масово рибарите на тунела и железница не са от благоевград ! окупацията от тия на 100 200 10000 км е още от 3 часа така че нема що да спорим кои повече риби е изял .... местните повечето да зле оборудвани и вадат по 2-3 5 10 риби ... има хора с въдици за по 200 + който прибират по 10 20 кила ! всичко е пари ....

-
- фен клуб-скобар
Тука е ебаси купона-изпомпих се 

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Венци, софянци сичко зимат и у Пънчарево я пускат, да знаеш! 

- jasonsmith
- разбира нещата
Не знам, но повечето "софянце" де познавам не могат и да хванат 10 риби обикновеноprodigy666 написа:епа щом че пишем за местни и не местни да кажем и аззначи тва по нагло племе от перничанино и софианецо нема ... че се бута до тебе докато не фане риба .... от Кн съм видел само добро пичаги са ..... ( са не сички С И ПК са еднакви ама ко да се праи ) иначе благоевградските са същите капути .... всички са стари месари нема да се променят .... п.с масово рибарите на тунела и железница не са от благоевград ! окупацията от тия на 100 200 10000 км е още от 3 часа така че нема що да спорим кои повече риби е изял .... местните повечето да зле оборудвани и вадат по 2-3 5 10 риби ... има хора с въдици за по 200 + който прибират по 10 20 кила ! всичко е пари ....

Са да ви кажа една случка, заставам у 7ч на вира, разпъвам кеп, живарници, води, храни как си трябва.Фащам 5 риби, става 2 ч.. Премествам се за малко 5 метра на дясно да видя там как е, като не си взимам нищо от багажа. Веднага на старото ми място застана един около 55 годишен дядка, и вика: да не си се местил..

Все пак е зима, трябва да си запълваме времето с нещо забавноDJONI RINGO написа:Тука е ебаси купона-изпомпих се

-
- ще става разбирач
Колеги не забрайте какво беше през 90-те:
Тогава драскането не беше срамно, някои рибари си мажеха ръцете с мас , чупеха леда на шафарите и вадиха морунажи. След това не можеха да си свият пръстите и се топлеха на огъня.
Глад
По реката имаше много рибари , защото е по-евтино да си палиш огън на реката , отколкото да плащаш ток.
Хората помнят и се връщат към старите си навици.
Ако видите пенсионер да връща рибата, прекръсте се - най-вероятно е призрак.
Действително се случва , човек да поиска да разбие някоя пенсионерска физиономия, не е по- добре да погледне със съжаленеи и да отмине.
Тогава драскането не беше срамно, някои рибари си мажеха ръцете с мас , чупеха леда на шафарите и вадиха морунажи. След това не можеха да си свият пръстите и се топлеха на огъня.
Глад

По реката имаше много рибари , защото е по-евтино да си палиш огън на реката , отколкото да плащаш ток.
Хората помнят и се връщат към старите си навици.
Ако видите пенсионер да връща рибата, прекръсте се - най-вероятно е призрак.
Действително се случва , човек да поиска да разбие някоя пенсионерска физиономия, не е по- добре да погледне със съжаленеи и да отмине.
- prodigy666
- разбира нещата
случки колко искаш с ''не местни '' ама нема кой да пише ..... иначе си прав аз лично познавам само един чичка от сф дето ги лови и то много другите що познавам са само туристи ... а и обикновенно тва наблюдавам и от непознатите
Марти с кво се испомпи бе нийга ахах

-
- разбира нещата
Стига спорите, едно 98% от рибарите прибират всичко, и това няма да се промени никога.
-
- фен клуб-скобар
prodigy666 написа:случки колко искаш с ''не местни '' ама нема кой да пише ..... иначе си прав аз лично познавам само един чичка от сф дето ги лови и то много другите що познавам са само туристи ... а и обикновенно тва наблюдавам и от непознатите

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
ахахах абе нема що ... бай гошо от кн и он с пружинката ги вади като с кран напрао е най - лудия ама поне ми е партия и като ме види че идвам вика аз ги знам и по нагоре седи си ти тука
пичага е са имам едно 10 алуминиеви пружини от него мога да стана шаранджиия 

Гена , а помниш ли кога на Червен бряг циганите и местния бабаит взеха да ни тропат с тенекиите на метър зад насjasonsmith написа: Са да ви кажа една случка,...:

Мето, я по оптимистично!metoo написа:Стига спорите, едно 98% от рибарите прибират всичко, и това няма да се промени никога.
Не са чак са толкова малко "цивилизованите", а и колко от нас са пускали риба преди интернет, форумите и рибарските ТВ програми?? Има надежда!
От всичките 10-тина приятели с които ходя за риба, само един е на 100% месо и не е от форума, към 60 годишен -гледам да го залъжа и да поизпразня живарника без да ме види, че и моята риба завлича

Всички други все по-рядко прибираме и то под нормата. а понякога хващаме добре

Нещата лека полека ще се оправят нека бъдем оптимисти .. Прохождащите риболовци( като мен) имат достъп до форуми, филми и т.н., от които се учат да практикуват риболова като спорт за удоволствие и ги интересува само и единствено тръпката, която се изпитва от това да излъжеш рибата и следователно да я извадиш. Само при мисълта, че ще прибера 20 30 40 риби ми става лошо .... Мисля че след време по-голямата част от поколението ми ще риболовства по този начин. Проблема е, че просто преди време се е е ходело на риба за да се хване вечеря или да се прави зимнина, но с всяка изминала година пазара се засипва с все повече храни и колкото и да са ниски заплати, пенсии и т.н. трудно ще останеш гладен. Пък и вече има достъп до всякакви видове риби по магазините, и не е проблем се хапне дори по- вкусна рибка за не голяма сума пари. Искам да изкажа мнение и за промените в мантлитета на хората, които всички искат да се осъществят. Според мен единствения шанс за промяна е времето... За пример : Съвсем скоро имах случай да ловя рамо до рамо с един дядо( на реката), който беше много свестен и компанията му беше приятна, тааа човека си ловеше на стръв личеше му ,че знае какво прави( в последствие се оказа от Мурсалево), хвана си няколко рибки, изчисти ги, събра и каза че за толкова е дошъл. Разказа ми че цял живот е по реката и обича си похапва рибка. Идеята ми е, че такъв човек няма как да го отучиш от това когато си хване някоя риба и я върне обратно.. камоли да ну забраниш нещо, което прави цял живот. Знам че има всякакви случай и не всичко е така, но това е моето мнение
не го налагам на никой, за себе си съм прав