Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

2 или 3
Модератор: sapuna
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: 2 или 3
И ако има течение как трябва да е.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ако е легнала пръчката,по-голяма част от кордата е във водата и така течението оказва повече напор. Макар,че имам повече удари на легнала отколкото на натопорчена. 

В тоз гьол,риба няма!
- Антон Тонев
- сериозен играч
На затворен водоем течението не е толкова силно.Не ловим на самата "нула" все пак.Като се притеснявате от течение- 120 грипа + евентуално задни тежести и сте готови.Това дали е в хоризонтално положение, или вертикално, според мен е ако пред нас има водорасли.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ако ловиш с фидер да,но с карп въдици бих поспорил не от друго ,а от краткия опит ,който придобих в Испания.90% от риболовите ми там бяха на река-Тахо,която не е много широка,но за сметка на това дълбока с яко течение.След замятане закачахме едно олово с клипс много бързо под върха на въдицата за да свали линията на дъното и така се избягват корема на влакното и водораслите,които течението носеше.сирака написа:Ако е легнала пръчката,по-голяма част от кордата е във водата и така течението оказва повече напор. Макар,че имам повече удари на легнала отколкото на натопорчена.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Те тия наперените не се наперват туку така щот така му е скимнало на някойbutnik написа:Не е проблема в броя на въдиците,а в начина по който са поставени на род пода,стойките,....Като видя наперени въдици и ми се наперва дедовия![]()
![]()

С фидер не ловя...
Ловя предимно на река,а местата на които ходя,реката влачи водорасли и затова хвърлям до брега.Има много закачки и аванса е стегнат. Пръчките ги вдигам за да мога да ги виждам,защото никога не стоя до тях,някога ми се налага доста да бягам до тях. 

В тоз гьол,риба няма!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Открихте топлата вода и back lead !!!
И сега какво .... да чистя ли ,да ключа ли ... ?
- Антон Тонев
- сериозен играч
Митак, зима е!sapuna написа:Открихте топлата вода и back lead !!!

Поразчисти малко ама не търкай цялата тема.
Как обичам да си блажа със сланина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Щом ТИ казваш,добре,че подсказа ,че не знаех.stefan4etoo написа:Те тия наперените не се наперват туку така щот така му е скимнало на някойbutnik написа:Не е проблема в броя на въдиците,а в начина по който са поставени на род пода,стойките,....Като видя наперени въдици и ми се наперва дедовия![]()
![]()
-
- разбира нещата
а случайно да ти се намират от тия откачащите се с въженце 3 броя , така да си имам , не е спешно ?sapuna написа:Открихте топлата вода и back lead !!!
- asenfisherman
- ще става разбирач
Това е истината ,ако имам възможност пускам и 4-та при условие че винаги работи основно 1 пръчка /визираме свободни водоеми/.С намаляване броя на пръчките си намалявате шанса за удар,вместо това си променете тактиката на риболов.Неудобства от броя на пръчките даже не се сещам от къде ще дойдат,а това за оплитането при удар е несериозно.dantho.mihov написа: Когато заложим три въдици си мислим, че увеличаваме шанса за удар, но е свързано с ред неудобства.
Това е моята позиция. Но все пак ловим на различни водоеми, които по нищо не си приличат.
Поздрави!
-
- разбира нещата
и с 4 "дядо попе"-(на платени),особенно ,ако шараните са в намален състав.повече въдици във водата -по-голям % успеваемост.никога не можеш да бъдеш сигорен на 100% ,че с монтажат ти ,всичко е наред,особено ако хвърляш от "ръка".
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аз пък ще дам едно мнение, па макар и да ви се стори много радиклално. Та на въпроса
- За какво служи втората пръчка на рибаря? (забележете втората, не третата или както казаха някой колеги даже и четвърта )
- Да му пречи
Това беше шега, а сега по темата, макс 2 геги + един директен или един мач да си цъкам докато чакам удар.
- За какво служи втората пръчка на рибаря? (забележете втората, не третата или както казаха някой колеги даже и четвърта )
- Да му пречи

Това беше шега, а сега по темата, макс 2 геги + един директен или един мач да си цъкам докато чакам удар.

-
- разбира нещата
има една приказка -"колкото повече ,толкова повече",а докато си цъкаш с мача или директния и през това време ти удари ,оставяш го в работещо положение и после станало .......мармалад,ако си самILEGAL написа:Аз пък ще дам едно мнение, па макар и да ви се стори много радиклално. Та на въпроса
- Да му пречи![]()

зверски оплитания съм правил или при кръстосване при хвърляне, или ако ме е хванал саклета и съм понаобиколил някой колега

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Не бих си позволил да плацикам плувки,докато съм хвърлил за едро...особенно на река.

В тоз гьол,риба няма!