колеги моля за мнение

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

колеги моля за мнение

Мнение от valeri »

тези придобивки ги купих занова година. колеги даите малко мнения за тях.инфоhttp://www.picvalley.net/u/335/83535_206.JPG[/img][/url]
Изображение
Изображение
Изображение
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
cani
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cani »

според мен горните силикони са подходящи за щука
блесните незнам със сигурност
а воблерите бих ги ползвал за щука но зависи :D
Аватар
Джамбазов
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Джамбазов »

На мен блесните на Crystal ми харесват! Имам подобни и сам доволен от тях! За воблерите само ти можеш да разбереш дали стават като им пробваш играта в водата!
Изображение
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Преди да почнеш да ги ползваш силиконките то задължително им махни тройката ! Ако не хванеш риба на тях то поне ще ги ползваш по-дълго време :wink:

Никога не са ми допадали блесни на които тройката им се сменя по този начин !

Воблерите - първият има добра игра но недей да се пробваш с него за пъстърва ако и да е с такава окраска :wink: За вторият съм ти казал и в другата ти тема - най-доброто попадение от целият комплект ! Третият няма никаква самостоятелна игра и ще трябва да го туичваш малце . Ратлина си е уловиста примамка при определени условия !

пп - нали знаеше за какво са примамките и как да ги ползваш ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
cani
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cani »

съгласен съм със Павел че трябва да им махнеш тройките,а за воблерите вече писах дано хванеш с тях пожелавам ти успех
:D
Аватар
cani
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cani »

искам да попитам може ли да хвана щука с подобен на последния воблер само че е лилав с черни точки.тогава си го купих и аз незнам защо май само защото се ловеше щука само с воблери но това е друга тема :D
Аватар
Джамбазов
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Джамбазов »

cani написа:искам да попитам може ли да хвана щука с подобен на последния воблер само че е лилав с черни точки.тогава си го купих и аз незнам защо май само защото се ловеше щука само с воблери но това е друга тема :D

Еми върви повърти за щука и ще разбереш! Според мен имаш възможност да имаш слука с него! И не пиши по 15 коментара,а ги събирай в един! Успех! :)
Изображение
Изображение
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

благодарност

Мнение от valeri »

Благодаря Ви колеги за изчерпателните отговори.Но не разбрам смо защо да махна троиките на силиконките ,ако е с хуманна цел ги махам задалжително.За воблерите като се размразят водоемите се надявам да ги пробвам.Обещавам да дам инфо. :supz:
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: благодарност

Мнение от Stefko »

Благодаря Ви колеги за изчерпателните отговори.Но не разбрам смо защо да махна троиките на силиконките ,ако е с хуманна цел ги махам задалжително. :supz:
Вальо, махането на тройките е именно с "хуманна" цел - да спести на хуманоидите ядове по засяване и губене на иначе скъпите играчки :D :lol: :lol:
Единичната кука в общия случай е напълно достатъчна за успешно засичане и изваждане на (евентуалния) улов. Тройката увеличава по-скоро процента на зацепи в камъни, дървета и прагове, отколкото да намалява броя на гелетата ;)

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

valeri написа:Благодаря Ви колеги за изчерпателните отговори.Но не разбрам смо защо да махна троиките на силиконките ,ако е с хуманна цел ги махам задалжително.За воблерите като се размразят водоемите се надявам да ги пробвам.Обещавам да дам инфо. :supz:
Защото горната единичка е напълно достатъчна.С тройката ще имаш много закачания , което ще ти пречи при воденето , а и ще ги ползваш по-дълго - както ти каза Певел.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

tetko написа:
valeri написа:Благодаря Ви колеги за изчерпателните отговори.Но не разбрам смо защо да махна троиките на силиконките ,ако е с хуманна цел ги махам задалжително.За воблерите като се размразят водоемите се надявам да ги пробвам.Обещавам да дам инфо. :supz:
Защото горната единичка е напълно достатъчна.С тройката ще имаш много закачания , което ще ти пречи при воденето , а и ще ги ползваш по-дълго - както ти каза Певел.
Хич недей да махаш тройките на силиконите!!!!!!
Че съществува по-голям риск от закачане е така, но поне половината щуки които съм хванал с тях са били закачени за тройката.
Много сполучлива примамка!
Пробвай вариантите имитация на костурче и слънчева рибка.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Може и без да се маха тройката, но не тряба да се допуска падане на дъното, т.е. трябва да се води като воблер, а не като джиг.
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

трябва да се води като воблер, а не като джиг.
То като джиг трудно може да се води!
Резултатите ми са с водене като воблер.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

iogo написа: То като джиг трудно може да се води!
Помислих малко, но не мога да разбера на какво се базира подобно твърдение :roll: Най-малкото защото джиговите проводки могат да са най-разнообразни и не е задължително да включват контакт с дъното. Но дори да говорим за типична дънна проводка, пак не виждам пречка тя да бъде извършена именно с подобна примамка (ако разбира се изключим факта, че има тройка на стомаха...) Нещо повече - струва ми се че точно тя трябва да даде най-добри резултати.
И въобще, ще ми е интересно да споделиш какво именно имаш предвид с горното ;)

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Стефко, имам в предвид че дава резултат и играе добре при монотонно водене което е характерно за воблери и блесни.
И туистери могат да се водят така и дават резултати но по-ефективно е когато включиш и пръчката и макарата в играта.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”