Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Бравос пичуи темата е супел.Аз лично си направих изводи от последните неколко страници и ще треа малко да разчупиме стереотипа.Досега за скоби не съм слагал по-голема кука от 11-ка/макар и едн модел на мустад доста дебел и голем в сравнение с други/ и по-дълъг повод от 40см.И аз редко слагам вирбел /само ако лова на бел/,а олово по повода не съм турал никога и не сметам.Другото че се проба още тая неделя вече съм изтръпнал от очакване!
- daanndo
- фен клуб-скобар
Днес на Железница,до обяд ветрец по течението,след обяд силен срещу течението-абе се кофти.Нивото ниско и бистро,след обяд май позамъти малко.Плувка 2гр.прогресивно утежнение тип верижка
повод 30см 0,12,кука фуна 14.Хора малко 7-8 човека

Хубав риболов, това на кафето ли, че обмислям дестинации за уикенда 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- daanndo
- фен клуб-скобар
Да колега,ама от другата странаtopsoft написа:Хубав риболов, това на кафето ли, че обмислям дестинации за уикенда
Браво колега! А храна ползва ли?
- daanndo
- фен клуб-скобар
Хляб и едни замръзнали червеиGeorgi777 написа:Браво колега! А храна ползва ли?

- Бисо
- сериозен играч
DJONI RINGO написа:колмиците които използвам нямат никакъв шанс да бъдат изправени от скобар:)DK800 но и са 7 лева

Ако е верно,искам да го видим......Перфектни куки са,но са за "малко" по-различни риби..........

pojara28 написа:..... Дропер на повода ще сложа ако съм много закъсал и ме боли глава от препиване на предния ден, че то какъв му е смисъла на дропера на повода ако трябва просто ще скъся повода......
Дропера на повода работи оптимално при риболов с щека,но става както с директен,така е с боло.Проблема,най-вече при болото,са честите уплитания при хвърляне / не и за който може,да лови на мач....!!! /.
Идеята му е ,да се лови в "Крачка"...........
.....За която нищо не прочетох ...........

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Кажи за крачката какво е?Бисо написа: Идеята му е ,да се лови в "Крачка"...........
.....За която нищо не прочетох ...........![]()
![]()
Здържаш леко и пускаш или?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Евала за резултатния риболов и едно голямо БРАВО за релийза!!!daanndo написа:Днес на Железница,до обяд ветрец по течението,след обяд силен срещу течението-абе се кофти.Нивото ниско и бистро,след обяд май позамъти малко.Плувка 2гр.прогресивно утежнение тип верижкаповод 30см 0,12,кука фуна 14.Хора малко 7-8 човека
pojara28 написа:..... Дропер на повода ще сложа ако съм много закъсал и ме боли глава от препиване на предния ден, че то какъв му е смисъла на дропера на повода ако трябва просто ще скъся повода......
Дропера на повода работи оптимално при риболов с щека,но става както с директен,така е с боло.Проблема,най-вече при болото,са честите уплитания при хвърляне / не и за който може,да лови на мач....!!! /.
.....За която нищо не прочетох ...........

Включвам се да изразя мнение относно риболова в "крачка"/както го терминува колегата Бисо/, но с условието, че може да е недостоверно.
Много рядко поставям дропер на 7-8 см. от куката, но само на повод от монофил в средно бързи течения и леко мътна вода. В работно положение линията се построява така, че дроперът поставен на повода да подскача от камък на камък, като по този начин повдига постоянно стръвта от дъното. Така утежнена линията при риболова на плувка ми даде много добри резултати на река Места - по-точно на пресевната на Хаджидимово. В момента, в който реката избистри друго освен флуорокарбон за повод не слагам. Пропуснах да уточня, че става въпрос за риболов с болонезе.
Така утежнена линията при риболова на плувка ми даде много добри резултати на река Места - по-точно на пресевната на Хаджидимово. В момента, в който реката избистри друго освен флуорокарбон за повод не слагам. Пропуснах да уточня, че става въпрос за риболов с болонезе.[/quote]
Колега заинтригува ме с пресевната на Хаджи Димово тъй като имам доста общо с този край и ходя всяко лято на пресевната и интересното това лято беше че,скобара се ловеше само на троха а,близо до мен двама ги разбиха на тесто скобитата а,и яки мряни извадиха.Родата ми е от Копривлен,явно и ти имаш нещо общо от този район.
Колега заинтригува ме с пресевната на Хаджи Димово тъй като имам доста общо с този край и ходя всяко лято на пресевната и интересното това лято беше че,скобара се ловеше само на троха а,близо до мен двама ги разбиха на тесто скобитата а,и яки мряни извадиха.Родата ми е от Копривлен,явно и ти имаш нещо общо от този район.

Колега заинтригува ме с пресевната на Хаджи Димово тъй като имам доста общо с този край и ходя всяко лято на пресевната и интересното това лято беше че,скобара се ловеше само на троха а,близо до мен двама ги разбиха на тесто скобитата а,и яки мряни извадиха.Родата ми е от Копривлен,явно и ти имаш нещо общо от този район.pano64 написа:Така утежнена линията при риболова на плувка ми даде много добри резултати на река Места - по-точно на пресевната на Хаджидимово. В момента, в който реката избистри друго освен флуорокарбон за повод не слагам. Пропуснах да уточня, че става въпрос за риболов с болонезе.

Темата е за река Струма и не е редно да занимаваме колегите с други дестинации. Нямам нищо общо с този район. Съседът ми по апартамент е от с. Огняново и той ми отвори очите за риболова на река Места. Ако нещо те интересува пиши на личен.
И аз се нареждам за "крачката". За първи път чувам.
...
Последно промяна от Коце © на Сря Фев 05, 2014 11:12 am, променено общо 1 път.
-
- фен клуб-скобар
Заповядай юли месец-и други неща ще видиш!Куките знам много добре за какво са! Ще ти разкажа като дойдеш как стигнах до тяхната употреба-да се доуточня-на червеи не ловя;)Бисо аз не съм шматка;) ПоздравиБисо написа:DJONI RINGO написа:колмиците които използвам нямат никакъв шанс да бъдат изправени от скобар:)DK800 но и са 7 леваКажи чесно.....
![]()
![]()
![]()
Ако е верно,искам да го видим......Перфектни куки са,но са за "малко" по-различни риби..........![]()
.....За която нищо не прочетох ...........![]()
![]()
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите