Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
chokoboy
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от chokoboy »

Бравос пичуи темата е супел.Аз лично си направих изводи от последните неколко страници и ще треа малко да разчупиме стереотипа.Досега за скоби не съм слагал по-голема кука от 11-ка/макар и едн модел на мустад доста дебел и голем в сравнение с други/ и по-дълъг повод от 40см.И аз редко слагам вирбел /само ако лова на бел/,а олово по повода не съм турал никога и не сметам.Другото че се проба още тая неделя вече съм изтръпнал от очакване!
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Днес на Железница,до обяд ветрец по течението,след обяд силен срещу течението-абе се кофти.Нивото ниско и бистро,след обяд май позамъти малко.Плувка 2гр.прогресивно утежнение тип верижка :) повод 30см 0,12,кука фуна 14.Хора малко 7-8 човека
Объединенные элементы изображения_3_1(2).jpg
Объединенные элементы изображения_3_1(2).jpg (163.17 KiB) Преглеждано 1116 пъти
Объединенные элементы изображения_2_1(2).jpg
Объединенные элементы изображения_2_1(2).jpg (86.87 KiB) Преглеждано 1116 пъти
Объединенные элементы изображения_1_1(3).jpg
Объединенные элементы изображения_1_1(3).jpg (101.59 KiB) Преглеждано 1116 пъти
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Хубав риболов, това на кафето ли, че обмислям дестинации за уикенда :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

topsoft написа:Хубав риболов, това на кафето ли, че обмислям дестинации за уикенда :)
Да колега,ама от другата страна
Georgi777
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi777 »

Браво колега! А храна ползва ли?
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Georgi777 написа:Браво колега! А храна ползва ли?
Хляб и едни замръзнали червеи :D
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

DJONI RINGO написа:колмиците които използвам нямат никакъв шанс да бъдат изправени от скобар:)DK800 но и са 7 лева :)
:shock: Кажи чесно..... :!: :!: :!:
Ако е верно,искам да го видим......Перфектни куки са,но са за "малко" по-различни риби.......... :roll:

pojara28 написа:..... Дропер на повода ще сложа ако съм много закъсал и ме боли глава от препиване на предния ден, че то какъв му е смисъла на дропера на повода ако трябва просто ще скъся повода......

Дропера на повода работи оптимално при риболов с щека,но става както с директен,така е с боло.Проблема,най-вече при болото,са честите уплитания при хвърляне / не и за който може,да лови на мач....!!! /.
Идеята му е ,да се лови в "Крачка"...........
.....За която нищо не прочетох ........... :!: :!: :?:
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Бисо написа: Идеята му е ,да се лови в "Крачка"...........
Кажи за крачката какво е?

Здържаш леко и пускаш или?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

daanndo написа:Днес на Железница,до обяд ветрец по течението,след обяд силен срещу течението-абе се кофти.Нивото ниско и бистро,след обяд май позамъти малко.Плувка 2гр.прогресивно утежнение тип верижка :) повод 30см 0,12,кука фуна 14.Хора малко 7-8 човека
Объединенные элементы изображения_3_1(2).jpg
Объединенные элементы изображения_2_1(2).jpg
Объединенные элементы изображения_1_1(3).jpg
Евала за резултатния риболов и едно голямо БРАВО за релийза!!!
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

pojara28 написа:..... Дропер на повода ще сложа ако съм много закъсал и ме боли глава от препиване на предния ден, че то какъв му е смисъла на дропера на повода ако трябва просто ще скъся повода......

Дропера на повода работи оптимално при риболов с щека,но става както с директен,така е с боло.Проблема,най-вече при болото,са честите уплитания при хвърляне / не и за който може,да лови на мач....!!! /.
.....За която нищо не прочетох ........... :!: :!: :?:[/quote]

Включвам се да изразя мнение относно риболова в "крачка"/както го терминува колегата Бисо/, но с условието, че може да е недостоверно.
Много рядко поставям дропер на 7-8 см. от куката, но само на повод от монофил в средно бързи течения и леко мътна вода. В работно положение линията се построява така, че дроперът поставен на повода да подскача от камък на камък, като по този начин повдига постоянно стръвта от дъното. Така утежнена линията при риболова на плувка ми даде много добри резултати на река Места - по-точно на пресевната на Хаджидимово. В момента, в който реката избистри друго освен флуорокарбон за повод не слагам. Пропуснах да уточня, че става въпрос за риболов с болонезе.
45324
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Така утежнена линията при риболова на плувка ми даде много добри резултати на река Места - по-точно на пресевната на Хаджидимово. В момента, в който реката избистри друго освен флуорокарбон за повод не слагам. Пропуснах да уточня, че става въпрос за риболов с болонезе.[/quote]
Колега заинтригува ме с пресевната на Хаджи Димово тъй като имам доста общо с този край и ходя всяко лято на пресевната и интересното това лято беше че,скобара се ловеше само на троха а,близо до мен двама ги разбиха на тесто скобитата а,и яки мряни извадиха.Родата ми е от Копривлен,явно и ти имаш нещо общо от този район. :drinkers:
Изображение
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

pano64 написа:Така утежнена линията при риболова на плувка ми даде много добри резултати на река Места - по-точно на пресевната на Хаджидимово. В момента, в който реката избистри друго освен флуорокарбон за повод не слагам. Пропуснах да уточня, че става въпрос за риболов с болонезе.
Колега заинтригува ме с пресевната на Хаджи Димово тъй като имам доста общо с този край и ходя всяко лято на пресевната и интересното това лято беше че,скобара се ловеше само на троха а,близо до мен двама ги разбиха на тесто скобитата а,и яки мряни извадиха.Родата ми е от Копривлен,явно и ти имаш нещо общо от този район. :drinkers:[/quote]

Темата е за река Струма и не е редно да занимаваме колегите с други дестинации. Нямам нищо общо с този район. Съседът ми по апартамент е от с. Огняново и той ми отвори очите за риболова на река Места. Ако нещо те интересува пиши на личен.
45324
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

И аз се нареждам за "крачката". За първи път чувам.
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

...
Последно промяна от Коце © на Сря Фев 05, 2014 11:12 am, променено общо 1 път.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Бисо написа:
DJONI RINGO написа:колмиците които използвам нямат никакъв шанс да бъдат изправени от скобар:)DK800 но и са 7 лева :)
:shock: Кажи чесно..... :!: :!: :!:
Ако е верно,искам да го видим......Перфектни куки са,но са за "малко" по-различни риби.......... :roll:

Заповядай юли месец-и други неща ще видиш!Куките знам много добре за какво са! Ще ти разкажа като дойдеш как стигнах до тяхната употреба-да се доуточня-на червеи не ловя;)Бисо аз не съм шматка;) Поздрави
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”