Първите ми отливки

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Първите ми отливки

Мнение от carbolino »

Ето какво се полуЧи днес
60,70 и 90 грамови олова
Изображение
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Добре изглеждат,трябва им една боя и си готов за риболов.
Аватар
koko bau
новобранец
новобранец

Мнение от koko bau »

Станали са супер.Защо не заливаш самия вирбел до половината в оловото.Ще има по малко излишни движения и евентуални оплитания.Просто идея :wink:
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

Ще изядеш на "Korda" хляба! Браво!Не заливай вирбела -играе много важна роля!
П.П.Square Pear Swivel ли е модела?

Изображение
Последно промяна от diletant на Пет Яну 25, 2008 9:17 pm, променено общо 1 път.
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

Незнам кой е модела но са същите като на Korda 6
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

Имат и in-line модел.Можеш да го почваш и него :D !
Изображение
Аватар
koko bau
новобранец
новобранец

Мнение от koko bau »

Колега fromhell,защо си мислиш че като е на Корда е велико.Точно с твоята снимка доказваш моята теза.Щото то първо се гледа а после се пише.Както става видно от твоята снимка ухото на тежеста и вирбела са облечени в шлаух който предотвратява свободното мандахерцане на оловото :idea: :idea: :idea: И никой не е казвал да се маха вирбела/пак не си гледал/,а да се направи по следния начин.По обикновенно,по просто,абсолютно еднакво ефикасно и не е на Корда а на коко/бау/ :wink: [img][img]http://storage1.album.bg/3e7/dsci0338_c810c_1766505.jpg[/img][/img]
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

Аз мисля че първо се ходи за риба ,а после се пише!Може със залят вирбел да е по просто но не е по-ефективно!
Едва ли тия от "Korda" разбират от тежести зариболов по-малко от нас.
Ако тоя вирбел е залят много по-често тежеста ще чупи сейфти клипса/на всяко второ хвърлене/.Не робувам на марки но е наивно да мислим че англичанчетата са сложили тоя вирбел само щото имат цял чувал такива-ей така за красота!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колеги , според мен е грешка да се "вгражда" вирбел в оловото , особено пък в тези морските варианти с повишена трудност, от гледна точка на това , че вирбела при многократно замятане на тежеста се къса в тази си част която е непосредствено до оловото. В оловото трябва да се вгражда здрава неръждаема тел , огъната на 180 градуса така че отвън да остава ушенце 2-3мм. За него вече се закача здрав вирбел(може и троен) със здрава карабинка , който може периодично да се подменя с част от основната линия Вграденият в оловато вирбел е предпоставка за бърза загуба на тежеста!!!!
Надявам се да съм разбираем , ще потърся и картинка.
Аватар
koko bau
новобранец
новобранец

Мнение от koko bau »

Съгласен съм че е така ако искаш да изкараш целия сезон с една тежест.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

koko bau написа:Колега fromhell,защо си мислиш че като е на Корда е велико.Точно с твоята снимка доказваш моята теза.Щото то първо се гледа а после се пише.Както става видно от твоята снимка ухото на тежеста и вирбела са облечени в шлаух който предотвратява свободното мандахерцане на оловото :idea: :idea: :idea: И никой не е казвал да се маха вирбела/пак не си гледал/,а да се направи по следния начин.По обикновенно,по просто,абсолютно еднакво ефикасно и не е на Корда а на коко/бау/ :wink: [img][img]http://storage1.album.bg/3e7/dsci0338_c810c_1766505.jpg[/img][/img]
На тия тежести им давам не-повече от по 15-20 замятания , до скъсването на вирбела точно след оловото!!!!! 100% гаранция , и колкото тежеста и дистанциите са по-големи , толкова по-бързо!
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

Разбира се че е грешка.Единствените тежести без вирбел в един от най добрите шаранджиийски онлайн магазини:
http://www.carpfishing.de/kl/shop/catal ... cdsdj30eq3
са тези за ин лайн и за маркерите
Последно промяна от diletant на Пет Яну 25, 2008 9:57 pm, променено общо 1 път.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

koko bau написа:Съгласен съм че е така ако искаш да изкараш целия сезон с една тежест.

Бе , ти си отлей тежестите както му е реда и на един път , виж и ония морските варианти с контрите - това никак не е просто и никак не е евтино , ако се прави и термично покритие с глазура с кварцов пясък + оцветяване , тогава съвсем- бива ли заради един скапан и термично разкален вирбел да се зяноса за десетина замятания такова "произведение на изкуството" , отделно дето с телта "технологично" е много по-лесно. Аз не че оспорвам ,или да се заяждам-просто обяснявам за какво става въпрос; до сега сигурно съм посял стотици олова с вирбели по гьоловете (да не говорим пък за екология от тая гледна точка)
Аватар
Coldeye^
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Coldeye^ »

Тежестите са станали супер,муцка!
Според мен не е необходимо вирбела да е залят до половината с олово!!!Не че разбирам много от тежести но все пак....както казват колегите това дава предпоставка за по бързо износване и съответно губене на тежестта.
Нека запазим България чиста за нашите деца!
Изображение
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

Ето как изглеjда нераjдаемата тел която е в оловото и така както съм ги направил така е првилния метод инаЧе на 5-то замятане се Чупи kлипса.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”