Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Първите ми отливки
Модератор: emo vasilev
Първите ми отливки
Ето какво се полуЧи днес
60,70 и 90 грамови олова

60,70 и 90 грамови олова

Ще изядеш на "Korda" хляба! Браво!Не заливай вирбела -играе много важна роля!
П.П.Square Pear Swivel ли е модела?

П.П.Square Pear Swivel ли е модела?

Последно промяна от diletant на Пет Яну 25, 2008 9:17 pm, променено общо 1 път.
Колега fromhell,защо си мислиш че като е на Корда е велико.Точно с твоята снимка доказваш моята теза.Щото то първо се гледа а после се пише.Както става видно от твоята снимка ухото на тежеста и вирбела са облечени в шлаух който предотвратява свободното мандахерцане на оловото
И никой не е казвал да се маха вирбела/пак не си гледал/,а да се направи по следния начин.По обикновенно,по просто,абсолютно еднакво ефикасно и не е на Корда а на коко/бау/
[img][img]http://storage1.album.bg/3e7/dsci0338_c810c_1766505.jpg[/img][/img]

Аз мисля че първо се ходи за риба ,а после се пише!Може със залят вирбел да е по просто но не е по-ефективно!
Едва ли тия от "Korda" разбират от тежести зариболов по-малко от нас.
Ако тоя вирбел е залят много по-често тежеста ще чупи сейфти клипса/на всяко второ хвърлене/.Не робувам на марки но е наивно да мислим че англичанчетата са сложили тоя вирбел само щото имат цял чувал такива-ей така за красота!
Едва ли тия от "Korda" разбират от тежести зариболов по-малко от нас.
Ако тоя вирбел е залят много по-често тежеста ще чупи сейфти клипса/на всяко второ хвърлене/.Не робувам на марки но е наивно да мислим че англичанчетата са сложили тоя вирбел само щото имат цял чувал такива-ей така за красота!
-
- учете се от него
Колеги , според мен е грешка да се "вгражда" вирбел в оловото , особено пък в тези морските варианти с повишена трудност, от гледна точка на това , че вирбела при многократно замятане на тежеста се къса в тази си част която е непосредствено до оловото. В оловото трябва да се вгражда здрава неръждаема тел , огъната на 180 градуса така че отвън да остава ушенце 2-3мм. За него вече се закача здрав вирбел(може и троен) със здрава карабинка , който може периодично да се подменя с част от основната линия Вграденият в оловато вирбел е предпоставка за бърза загуба на тежеста!!!!
Надявам се да съм разбираем , ще потърся и картинка.
Надявам се да съм разбираем , ще потърся и картинка.
-
- учете се от него
На тия тежести им давам не-повече от по 15-20 замятания , до скъсването на вирбела точно след оловото!!!!! 100% гаранция , и колкото тежеста и дистанциите са по-големи , толкова по-бързо!koko bau написа:Колега fromhell,защо си мислиш че като е на Корда е велико.Точно с твоята снимка доказваш моята теза.Щото то първо се гледа а после се пише.Както става видно от твоята снимка ухото на тежеста и вирбела са облечени в шлаух който предотвратява свободното мандахерцане на оловото![]()
![]()
И никой не е казвал да се маха вирбела/пак не си гледал/,а да се направи по следния начин.По обикновенно,по просто,абсолютно еднакво ефикасно и не е на Корда а на коко/бау/
[img][img]http://storage1.album.bg/3e7/dsci0338_c810c_1766505.jpg[/img][/img]
Разбира се че е грешка.Единствените тежести без вирбел в един от най добрите шаранджиийски онлайн магазини:
http://www.carpfishing.de/kl/shop/catal ... cdsdj30eq3
са тези за ин лайн и за маркерите
http://www.carpfishing.de/kl/shop/catal ... cdsdj30eq3
са тези за ин лайн и за маркерите
Последно промяна от diletant на Пет Яну 25, 2008 9:57 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
koko bau написа:Съгласен съм че е така ако искаш да изкараш целия сезон с една тежест.
Бе , ти си отлей тежестите както му е реда и на един път , виж и ония морските варианти с контрите - това никак не е просто и никак не е евтино , ако се прави и термично покритие с глазура с кварцов пясък + оцветяване , тогава съвсем- бива ли заради един скапан и термично разкален вирбел да се зяноса за десетина замятания такова "произведение на изкуството" , отделно дето с телта "технологично" е много по-лесно. Аз не че оспорвам ,или да се заяждам-просто обяснявам за какво става въпрос; до сега сигурно съм посял стотици олова с вирбели по гьоловете (да не говорим пък за екология от тая гледна точка)