Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА САФРИД
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА САФРИД
Купих
си го на връщане от морето и ми се ще да го изглеза на скара или нещо по така, моля за вашите рецепти че мойте са ми омръзнали! 10x





- wohim
- научил се да хвърля
- Мнения: 194
- Регистриран на: Сря Май 05, 2004 10:16 am
- Местоположение: Варна
Здрасти,
На скара става, само ако е по-едричък.
Аз лично го предпочитам пържен. Та вземаш царевично брашно, внимавай, продават едно с пясък. Ако не искаш такова брашно стана и с пшенично. Добавяш към него шепа сурово сусамово семе, може и да начукаш малко чипс. С две думи слагаш неща които да са хрупкави след изпържване.
Овалваш си рибоците в тази смес и бух - във фритюрник , за препрочитане и пред тиган.
Пържиш си ги докато станат златисто кафеви и с хрупкава коричка.
От тук натакък може и в този вид, но лично аз предпочитам да си ги топвам в следната смес.
По севертото черноморие и казват САЛАМУРИЙКА и я сервират с рибена чорба. Аз обаче сместо оцет слагам лим. сок, копърче, чесънче, ако обичаш люто - слагай, девисил.
Има и друга разновидност - само, че вместо оцет или лим. сок слагаш кисело мляко и малко майонеза.
Процедурката е следната Рибка + сосче + умряла от студ ракийка или водчица
Хайде да ти е сладко!!!!
На скара става, само ако е по-едричък.
Аз лично го предпочитам пържен. Та вземаш царевично брашно, внимавай, продават едно с пясък. Ако не искаш такова брашно стана и с пшенично. Добавяш към него шепа сурово сусамово семе, може и да начукаш малко чипс. С две думи слагаш неща които да са хрупкави след изпържване.
Овалваш си рибоците в тази смес и бух - във фритюрник , за препрочитане и пред тиган.
Пържиш си ги докато станат златисто кафеви и с хрупкава коричка.
От тук натакък може и в този вид, но лично аз предпочитам да си ги топвам в следната смес.
По севертото черноморие и казват САЛАМУРИЙКА и я сервират с рибена чорба. Аз обаче сместо оцет слагам лим. сок, копърче, чесънче, ако обичаш люто - слагай, девисил.
Има и друга разновидност - само, че вместо оцет или лим. сок слагаш кисело мляко и малко майонеза.
Процедурката е следната Рибка + сосче + умряла от студ ракийка или водчица
Хайде да ти е сладко!!!!
-
- ще става разбирач
- Мнения: 410
- Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 6:45 am
- Местоположение: Бургас
- Обратна връзка:
Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА САФРИД
Не знам какви ти са рецептите, но ето една от вкусотиите на моя дядо.
Стар рибар и опитен беше, ама вече го няма, да ме научи натуй и онуй.
Рибарски гювеч:
Нарязва се лук на филийки, чесън на кубчета, целина, моркови и обелени домати също на кубчета. Смесва се с подправки - сол, черен пипер, дафинов лист и се слага в глинен гювеч. Отгоре се нареждат рибките или цели или на филенца, добавя се половин чаша -около 100 г. вино -бяло, и се пече във умерена фурна - на 200 градуса около 25 минути. Сервира се топла с резенче лимон в чинийката./ От един килограм правя 4 хубави порции/.
Приятен апетит!
Стар рибар и опитен беше, ама вече го няма, да ме научи натуй и онуй.
Рибарски гювеч:
Нарязва се лук на филийки, чесън на кубчета, целина, моркови и обелени домати също на кубчета. Смесва се с подправки - сол, черен пипер, дафинов лист и се слага в глинен гювеч. Отгоре се нареждат рибките или цели или на филенца, добавя се половин чаша -около 100 г. вино -бяло, и се пече във умерена фурна - на 200 градуса около 25 минути. Сервира се топла с резенче лимон в чинийката./ От един килограм правя 4 хубави порции/.
Приятен апетит!
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/