ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА САФРИД

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА САФРИД

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Купих :oops: си го на връщане от морето и ми се ще да го изглеза на скара или нещо по така, моля за вашите рецепти че мойте са ми омръзнали! 10x
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

Здрасти,
На скара става, само ако е по-едричък.
Аз лично го предпочитам пържен. Та вземаш царевично брашно, внимавай, продават едно с пясък. Ако не искаш такова брашно стана и с пшенично. Добавяш към него шепа сурово сусамово семе, може и да начукаш малко чипс. С две думи слагаш неща които да са хрупкави след изпържване.
Овалваш си рибоците в тази смес и бух - във фритюрник , за препрочитане и пред тиган.
Пържиш си ги докато станат златисто кафеви и с хрупкава коричка.
От тук натакък може и в този вид, но лично аз предпочитам да си ги топвам в следната смес.
По севертото черноморие и казват САЛАМУРИЙКА и я сервират с рибена чорба. Аз обаче сместо оцет слагам лим. сок, копърче, чесънче, ако обичаш люто - слагай, девисил.
Има и друга разновидност - само, че вместо оцет или лим. сок слагаш кисело мляко и малко майонеза.
Процедурката е следната Рибка + сосче + умряла от студ ракийка или водчица
Хайде да ти е сладко!!!!
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА САФРИД

Мнение от babushka »

Не знам какви ти са рецептите, но ето една от вкусотиите на моя дядо.

Стар рибар и опитен беше, ама вече го няма, да ме научи натуй и онуй.

Рибарски гювеч:
Нарязва се лук на филийки, чесън на кубчета, целина, моркови и обелени домати също на кубчета. Смесва се с подправки - сол, черен пипер, дафинов лист и се слага в глинен гювеч. Отгоре се нареждат рибките или цели или на филенца, добавя се половин чаша -около 100 г. вино -бяло, и се пече във умерена фурна - на 200 градуса около 25 минути. Сервира се топла с резенче лимон в чинийката./ От един килограм правя 4 хубави порции/.
Приятен апетит!
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”