Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Бинокъл за море
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Бинокъл за море
Първата е само с цифровото фото, втората с оптичното приближаване на фотото и третата е 3+20 на далекогледа.
Ееееее,с това увеличение можеш да броиш сафриди от километър два,ноооо
трябва да си позициониран на брега с тринога или по някакъв начин застопорен.
Между другото,често съм гледал лодките от брега с оптичен нивелир.
Нямам представа какво увеличение има,но наистина могат да се броят сафриди
от два три километра,ама да снимам през него на съм се сещал.
Бе вий пиратски филми не сте ли гледали? Е такива бинокли ви трябват!

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
mokanov написа:Първата е само с цифровото фото, втората с оптичното приближаване на фотото и третата е 3+20 на далекогледа.
Може би с нещо такова в лодката

http://www.aliexpress.com/item/New-8x-Z ... 13664.html
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
-
- ще става разбирач

Точно това искам и аз - да има някакъв бинокъл в лодката за всеки случай.SANTIMIR написа:аз имам бинокъл в лодката ,но не се сещам за параметрите или марката . Добре е големите лещи да са поне 50мм ,както каза един колега влиза повече светлина и се вижда по добре .Моя има и зум , но не очаквай чудеса ,ако си запознат с рибите това което можеш да видиш на километър -два е дали проблясва сафрида когато са вдигнати прътите. В морето има голямо клатене и зума не може да се ползва трябва статив
.Можеш евентуално да видиш ято чайки по рано от другите . Като цяло на мен ми върши работа - има и готини мацки по яхтите
ама очи пълни ръце празни
.Според мен инвестиция повече от 50 кинта не е оправдана -защото в лодката винаги може да се намокри , да се надраска или напълни с пясък и тогава трябва да се разглобява . Можеш да си вземеш и по скъп ,ама тогава -ТИ РИБАР ЛИ СИ ИЛИ ВОАЙОР?
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Като си представя моята черупка, където съм натоварил въдици, още един човек с мене и всичките изисквани за категория I-А – отдалечаване от брега до 500 метра оборудване, направо не го виждам този бинокъл. Пък и да го пазя, да не се намокри. За какво ми е? Не, излишна вещ. Това, може би е хубаво за големи лодки, с много място.
Помежду другото, ВИНАГИ в лодката сме двама. Сам не излизам. Море е, нищо не се знае.
Помежду другото, ВИНАГИ в лодката сме двама. Сам не излизам. Море е, нищо не се знае.
Първата цифра е ОПТИЧНОТО увеличение,втората-размера на лещата.Колкото по-голям размер на лещата,толковажпо-голямо(широко) зрително поле.Още нещо ,при по-евтините модели,точно по средата на образа между двете очи остава черно поле,което е неприятно разбира се.По-скъпите дават цялостна картина.Конкретно по корабите ползваме на една немска фирма ,специализирана в тази област-STEINER 7x50 да речем!
Колега погледни този линк от време на време излизат добри бинокли
http://forum.starrydreams.com/viewforum ... c7b4b1d5e0" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forum.starrydreams.com/viewforum ... c7b4b1d5e0" onclick="window.open(this.href);return false;