Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за Daiwa Luvias
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Въпрос за Daiwa Luvias
Здравейте колеги,имам възможност да взема ето този варианат на Daiwa Luvias:Доколкото се ориентирах от интернет това е по-стария вариант.Въпроса ми е за тези които са запознати има ли той някакви недостатъци в сравнение с новата Daiwa Luvias ?
Благодаря ви за вниманието !!!
Благодаря ви за вниманието !!!
- Прикачени файлове
-
- 2171-main-030111.jpg (75.78 KiB) Преглеждано 3091 пъти
- stancom
- ще става разбирач
Re: Въпрос за Daiwa Luvias
Вземай смело
-
- разбира нещата
Не се колебай! Имам Дайва Екселер 2500 на 7 години: работи без забележки.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Аз лично не съм фен на Лувиас `04 , респективно `01 , визуално не се различават особено та знам ли баш за коя питаш , ама ако е изгодно що да не я вземеш
Хубаво е да я занесеш на профилактика преди да я ползваш защото все пак може да се окаже 13 годишна .
пп - сега обърнах внимание че е R4 което ще рече модел `04 и ще е макс на десет години
пп2 - пази я от морска вода , все пак не е `07 модела .

пп - сега обърнах внимание че е R4 което ще рече модел `04 и ще е макс на десет години

пп2 - пази я от морска вода , все пак не е `07 модела .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Това е прекрасна макара. Имам такава 2004, както и други, по-нови и по-скъпи ултралайт Дайви, но тази най-си харесвам, и докато не й стопя безконечника, няма да я сменям.
Ако има някакви проблеми, ще са по лагерите, а лагери се сменят...взимай я без колебание! И я пази от морската вода, както писа Петре.

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имал съм 2506 и мога да кажа, че това е прекрасна макара. Единственото нещо, което не ми харесваше беше сгъваемата дръжка, но това е лесно поправимо. Друга забележка пак по дръжката е сравнително нежната боя, която лесно се надрасква.
Прекрасна макара!
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря ви за отговорите колеги
.Имах възможност да повъртя въпросната макара така"на сухо" без да съм я пробвал в действие и много ми хареса.Моята дилема по-скоро е дали да не донадя още някой лев и да си взема новия Luvias 2506
При него пък не ме кефи този "airrotor" който са сложили японците,не знам как се отразява точно на работата на макарата,не ми харесва просто като дизайн.Ще умувам,още малко и ще избера една от двете макари,че времето започна да се стопля вече и трябва на риба да се ходи... 

- Павел Иванов
Айр ротора не е болка за умирачка , тук роля има само естетическото визуално възприятие от страна избиращият макарето . Аз лично бих заложил на средно новият , `07 модел , то и съм го направил отдавна де . Предимства пред `04 модела - по-непретенциозна и дурако устойчива , няма проблеми със солени води и пр. зле влиаещи на `04 неща . По-лека в един размер . По-,по-,по- , поне според мен , пък и с много по-читав вид
Предимствата относно редене , няма разлика между моделите , тука предимство червяка от `04 има само в главата на предубедените , на практика никакво . По принцип като цяло моделите Лувиас и Емералдс са замислени като лайт финесе на Сертейта . Съответно единят за морето , другият за сладка вода . През 2007г. джапандзетата откриват топлата вода и решават че няма лошо и двата модела да стават и за двете места и се пръква зайоновата вариация и на Лувиас , и на Емералдс . Показателно е че моделите `07 освен че държат цена в момента ако се намерят тя е поне 50% над тази която струваха като нови на времето , докато моделите `04 и `10 не държат никаква цена , даже напротив , та вади си изводите 

Павел Иванов
Павел Иванов
04 модела "Лувиас" няма проблем със солена вода - той не е с магнезиево тяло, а такова от дуралуминий, за разлика примерно от "Ейджис" и "Прессо СК".
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
Нямах предвид магнезиевото тяло а заниженият критерии за водоплътност съчетан с неподходящите за морска вода лагери в случаят 

Павел Иванов
Павел Иванов
Прекрасна макаричка с доказана във времето функционалност и надеждност!
Добре,
Да ползвам темата на колегата и да питам за последния Лувиас.
Мисля да взема макаричка за морски риболов и предпочитам да я купя нова, затова питам последния модел дали е подходящ за тази цел. Ще я ползвам с Тенри Суат 6-30 гр тест по примамки и ако може да ме насочите кой размер да търся съответно, че досега Дайва съм нямал
Благодаря
Да ползвам темата на колегата и да питам за последния Лувиас.
Мисля да взема макаричка за морски риболов и предпочитам да я купя нова, затова питам последния модел дали е подходящ за тази цел. Ще я ползвам с Тенри Суат 6-30 гр тест по примамки и ако може да ме насочите кой размер да търся съответно, че досега Дайва съм нямал

Благодаря
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
- Павел Иванов
За риболова към кайто си се насочил по-добре Калдия , Сертейт или Емералд Колосал . Ако се спреш на Калдията по-добре изчакй да пуснат в продажба новият 2014г. модел , че предишният е голямо дръвце за разлика от по-предишните модели 

Павел Иванов
Павел Иванов
Мда, аз от Калдията тръгнах, но мненията за нея, а и Мариан (straight) като видях за една година какво и е причинил, тотално ме отказа от нея. Определено ще изчакам да видя и модела от 2014, но незнам дали ще са променили нещата тамПавел Иванов написа:За риболова към кайто си се насочил по-добре Калдия , Сертейт или Емералд Колосал . Ако се спреш на Калдията по-добре изчакй да пуснат в продажба новият 2014г. модел , че предишният е голямо дръвце за разлика от по-предишните модели

За Сертейта само хубави неща чета, а Емералд Колосал ще започна да я проучвам.
Относно размера на макарата към кой да се насоча, пуснах параметрите на пръчката за осветля малко

What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.