Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Е това вече е друго нещо

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- ivos
- научил се да хвърля
Колеги моля за съвет, какъв повод ползвате? Аз купих 0.10 на owner, който не се справя с големите параходи и много ме е яд така. Аванса ми беше охлабен, но не помогна. В неделя на два пъти ми късат 

- TRAP
- ще става разбирач
Слаб е на възел и не отговаря измериго с микрометър и ще видиш че ,ще покаже 0,12мм.ivos написа:Аз купих 0.10 на owner,
COLMIC Xilo Много здраво и си отговаря по скъпо ,но си заслужава.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Най-вероятно си имал нараняване на повода някъде. За цяла зима там риба над половинка не съм хванал.ivos написа:Колеги моля за съвет, какъв повод ползвате? Аз купих 0.10 на owner, който не се справя с големите параходи и много ме е яд така. Аванса ми беше охлабен, но не помогна. В неделя на два пъти ми късат
Иначе върха на сладоледа за мен в поводите са Colmic Xilo, ама и цената им е хубва....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- фен клуб-скобар
+1TRAP написа:Слаб е на възел и не отговаря измериго с микрометър и ще видиш че ,ще покаже 0,12мм.ivos написа:Аз купих 0.10 на owner,
COLMIC Xilo Много здраво и си отговаря по скъпо ,но си заслужава.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Са много хора може да ме оплюят,ма аз на десетка вера немам.Имам колмик ксило 0.10 у кутията ,ма го слагам много редко когато водата е кристална и неще да яде.И аз съм имал късания на не много големи риби половинки да речеме само го държа на 15-20 метра от мене туп туп и чао.Тоягата ми е много мека и това не помага.За мене 10-ката си е излишен лукс.Смея да твърдя че много внимателно вадя рибите и пак са ми късали /а мноо мразим/.Затова 0.12 смарт и риби по кило и половина с авансче разбира се нема проблем.Тая година като барнах летото глиганите 16 броя без късане,а имах възел на повода/ко да прайш мързел/.ivos написа:Колеги моля за съвет, какъв повод ползвате? Аз купих 0.10 на owner, който не се справя с големите параходи и много ме е яд така. Аванса ми беше охлабен, но не помогна. В неделя на два пъти ми късат
- TRAP
- ще става разбирач
С Xilo 0,104мм риби до килограм.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аз ползвам 0.117, но лятото открих, че е излишен лукс и рискуваш някоя и друга риба, слагам 0.128. Ама си е относително, чат пат съм слагал и 0.104. Обаче, съм се заклел в малкия ми пръст на левия крак, че на скобар аванс повече няма да пускам, ако къса да къса, много повече мразим да ми се откачат.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- prodigy666
- разбира нещата
всичко е много относително .... въдица зад въдично устроиство макара .... аванс .... аз с 0.104 си ги вадим перфектно ... до 2те кила бавно бавно без зор с авансче ... ама те са у събота с финесата един се опита да ми я вкара у водата и скина да го еба .... мое и възел да съм имал кой знае на тва вино
ама съм тествал 0.10 и 0.12 на 12 спира тотално летото

- jasonsmith
- разбира нещата
Под 0.12 за скобар вече никога! Аз имам едно мноо евтино и на мен ми аресва мноо влакно за поводи - Миварди зелена опаковка. 012 = 3 лв., немам къдрене, еле па късане! Препоръчвам го!topsoft написа:Аз ползвам 0.117, но лятото открих, че е излишен лукс и рискуваш някоя и друга риба, слагам 0.128. Ама си е относително, чат пат съм слагал и 0.104. Обаче, съм се заклел в малкия ми пръст на левия крак, че на скобар аванс повече няма да пускам, ако къса да къса, много повече мразим да ми се откачат.
А Джони - мантата бате, била е наранена, утре я носим у магазата да я рекламирам, ако не - ще я ремонтирам.

Смело ти препоръчвам за повод този незнаен и евтин флуорокарбон http://www.bulit2000.com/vanish-100-fluorocarbon" onclick="window.open(this.href);return false;ivos написа:Колеги моля за съвет, какъв повод ползвате? Аз купих 0.10 на owner, който не се справя с големите параходи и много ме е яд така. Аванса ми беше охлабен, но не помогна. В неделя на два пъти ми късат
Тествам го повече от година на различни водоеми успоредно с няколко други флуорокарбонови влакна на различни фирми производителки. Наблюденията ми относно ефективността му на река Струма са повече от впечатляващи. Нямам скъсани поводи от риби до 2 кг. в бързака, хванати с 0.12 от въпросното влакно. Самият флуорокарбон променя изцяло философията относно използваните възли при различните видове монтажи за риболов на плувка и изчиства линията тотално. Няма клупчета и микровирбели. Правиш си едно възелче осмичка за свързване на повода с основното влакно, нареждаш си отгоре верижката и с това се изчерпва всичко. Просто и ефективно.
-
- сериозен играч

Ми гледай бе Тома неверни. Тия ги хванах в твоя басейн.venci72 написа:риби до 2кг,риби по 1.5 кг ............ако мое да ги покажете тия риби да ги видим...
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Коя от двете е две кила?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- jasonsmith
- разбира нещата
Склонен съм да се обзаложа, че тая в дясната му ръка е около 1.5-2та кг..Единствено ми е странно, как наистина си ги извадил тия двете с тоя тънък повод..Май наистина си заслужава да се пробва.Paublo_Eskobar написа:Коя от двете е две кила?
Я кажи къде в СФ може да се закупи?
Последно промяна от jasonsmith на Пон Фев 17, 2014 8:49 pm, променено общо 1 път.