Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

chokoboy написа:http://chokoboy.snimka.bg/animals/ribi.804519.32606516

его пак
Е това вече е друго нещо ;) Доволен съм :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
ivos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivos »

Колеги моля за съвет, какъв повод ползвате? Аз купих 0.10 на owner, който не се справя с големите параходи и много ме е яд така. Аванса ми беше охлабен, но не помогна. В неделя на два пъти ми късат :(
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

ivos написа:Аз купих 0.10 на owner, :(
Слаб е на възел и не отговаря измериго с микрометър и ще видиш че ,ще покаже 0,12мм.
COLMIC Xilo Много здраво и си отговаря по скъпо ,но си заслужава.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

ivos написа:Колеги моля за съвет, какъв повод ползвате? Аз купих 0.10 на owner, който не се справя с големите параходи и много ме е яд така. Аванса ми беше охлабен, но не помогна. В неделя на два пъти ми късат :(
Най-вероятно си имал нараняване на повода някъде. За цяла зима там риба над половинка не съм хванал.

Иначе върха на сладоледа за мен в поводите са Colmic Xilo, ама и цената им е хубва....
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

TRAP написа:
ivos написа:Аз купих 0.10 на owner, :(
Слаб е на възел и не отговаря измериго с микрометър и ще видиш че ,ще покаже 0,12мм.
COLMIC Xilo Много здраво и си отговаря по скъпо ,но си заслужава.
+1
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

ivos написа:Колеги моля за съвет, какъв повод ползвате? Аз купих 0.10 на owner, който не се справя с големите параходи и много ме е яд така. Аванса ми беше охлабен, но не помогна. В неделя на два пъти ми късат :(
Са много хора може да ме оплюят,ма аз на десетка вера немам.Имам колмик ксило 0.10 у кутията ,ма го слагам много редко когато водата е кристална и неще да яде.И аз съм имал късания на не много големи риби половинки да речеме само го държа на 15-20 метра от мене туп туп и чао.Тоягата ми е много мека и това не помага.За мене 10-ката си е излишен лукс.Смея да твърдя че много внимателно вадя рибите и пак са ми късали /а мноо мразим/.Затова 0.12 смарт и риби по кило и половина с авансче разбира се нема проблем.Тая година като барнах летото глиганите 16 броя без късане,а имах възел на повода/ко да прайш мързел/.
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

С Xilo 0,104мм риби до килограм.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Аз ползвам 0.117, но лятото открих, че е излишен лукс и рискуваш някоя и друга риба, слагам 0.128. Ама си е относително, чат пат съм слагал и 0.104. Обаче, съм се заклел в малкия ми пръст на левия крак, че на скобар аванс повече няма да пускам, ако къса да къса, много повече мразим да ми се откачат.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

всичко е много относително .... въдица зад въдично устроиство макара .... аванс .... аз с 0.104 си ги вадим перфектно ... до 2те кила бавно бавно без зор с авансче ... ама те са у събота с финесата един се опита да ми я вкара у водата и скина да го еба .... мое и възел да съм имал кой знае на тва вино :D :D :D ама съм тествал 0.10 и 0.12 на 12 спира тотално летото
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

topsoft написа:Аз ползвам 0.117, но лятото открих, че е излишен лукс и рискуваш някоя и друга риба, слагам 0.128. Ама си е относително, чат пат съм слагал и 0.104. Обаче, съм се заклел в малкия ми пръст на левия крак, че на скобар аванс повече няма да пускам, ако къса да къса, много повече мразим да ми се откачат.
Под 0.12 за скобар вече никога! Аз имам едно мноо евтино и на мен ми аресва мноо влакно за поводи - Миварди зелена опаковка. 012 = 3 лв., немам къдрене, еле па късане! Препоръчвам го!
А Джони - мантата бате, била е наранена, утре я носим у магазата да я рекламирам, ако не - ще я ремонтирам. :drinkers:
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Смело ти препоръчвам за повод този незнаен и евтин флуорокарбон http://www.bulit2000.com/vanish-100-fluorocarbon" onclick="window.open(this.href);return false;
Тествам го повече от година на различни водоеми успоредно с няколко други флуорокарбонови влакна на различни фирми производителки. Наблюденията ми относно ефективността му на река Струма са повече от впечатляващи. Нямам скъсани поводи от риби до 2 кг. в бързака, хванати с 0.12 от въпросното влакно. Самият флуорокарбон променя изцяло философията относно използваните възли при различните видове монтажи за риболов на плувка и изчиства линията тотално. Няма клупчета и микровирбели. Правиш си едно възелче осмичка за свързване на повода с основното влакно, нареждаш си отгоре верижката и с това се изчерпва всичко. Просто и ефективно.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

:D риби до 2кг,риби по 1.5 кг ............ако мое да ги покажете тия риби да ги видим...
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

venci72 написа::D риби до 2кг,риби по 1.5 кг ............ако мое да ги покажете тия риби да ги видим...
Ми гледай бе Тома неверни. Тия ги хванах в твоя басейн.
1458928_726634707356536_62959365_n.jpg
1458928_726634707356536_62959365_n.jpg (92.44 KiB) Преглеждано 725 пъти
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Коя от двете е две кила?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Paublo_Eskobar написа:Коя от двете е две кила?
Склонен съм да се обзаложа, че тая в дясната му ръка е около 1.5-2та кг..Единствено ми е странно, как наистина си ги извадил тия двете с тоя тънък повод..Май наистина си заслужава да се пробва.
Я кажи къде в СФ може да се закупи?
Последно промяна от jasonsmith на Пон Фев 17, 2014 8:49 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”