МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Mr.Fish »

Има ли риба на Марица или само вода и квакащи жабки? :lol:
Въпроса ми е насочен към почитателите на плувката най-вече - тези дето като легнат да спят вечер след тежкия риболов и затворят очи виждат как течението клати антената. :lol: :)
Бъдете здрави!
Смятам да откривам сезона в градската част - по-специално зад Бриколажа, след шлюзовете. :roll:
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
blaskov1
новобранец
новобранец

Мнение от blaskov1 »

Mr.Fish написа:Има ли риба на Марица или само вода и квакащи жабки? :lol:
Въпроса ми е насочен към почитателите на плувката най-вече - тези дето като легнат да спят вечер след тежкия риболов и затворят очи виждат как течението клати антената. :lol: :)
Бъдете здрави!
Смятам да откривам сезона в градската част - по-специално зад Бриколажа, след шлюзовете. :roll:
Тaм имa сaмо мaнгaли колегa :D по добре мръдни мaлко по нaдолу към вaровъзелa взе още излизa по някоя рибa :drinkers:
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

Не го знам това място. С кола може ли да се стигне или трябва пешачката преход да се прави?
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

Направих едно излетче на препоръчаното място от колегата blaskov1, хиляди благодарности за което!
Лових на шарени червейчета и мятах по някое за подхранване. Метод - на леко. Рибата не беше активна. Скачаха прилични екземпляри в затишията около дълбоките бързеи и под клоните на дърветата.
За 2-3 часа смених две места - едното не отчете дори кълване, а другото реализира 3 прилични костура - нещо, което ме изуми - признавам, не очаквах такива риби!!!
Два костура ги хванах при лежаща стръв на дъното, съответно при леко помръдване на такъма поеха стръвта, а единия на изтичане захапа.
Костурите отплуваха обратно! Признавам, че бях силно изкушен да опитам вкусното им филе, но се сдържах - те ме изненадаха с появата си и направиха риболова интересен, пък и не се закачаха дълбоко в гърлата, дето винаги води до оперативна намеса :mrgreen: , а аз им разрешавам да ловуват до следващия ми излет, когато може и да не бъда толкова благосклонен. :)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Снимките са направени с любезното съдействие на моята любима жена!
Изображение
nnedialko
новобранец
новобранец

Мнение от nnedialko »

Браво за костурите , супер са :shock:
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

Колега на този шарен червей какви риби излизат защото мисля да пробвам иначе браво за улова :smt038 и НАСЛУКА :drinkers:
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

vobler4o написа:Колега на този шарен червей какви риби излизат защото мисля да пробвам иначе браво за улова :smt038 и НАСЛУКА :drinkers:
Ами, какво да ти кажа :roll: Аз на река Марица пък и на всеки друг водоем свикнах и ползвам само шарен, бял червей, защото не се цапам, докато преди години на язовири и реки залагах най-вече на торен червей и винаги ръцете ми бяха мръсни и миризливи, та сега на шарен хващам всякаква риба.
Купувам си една от най-големите кутийки или няколко от най-малките и хем си захранвам, като мятам от време на време по 5-8 червейчета, хем си имам стръв и нанизвам на ситна кукичка 2 или 3.
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

Мерси за отговора колега аз вчера се чудех дали да взема ама като не знам какво кълве зех бял на плувка само 2 червеноперки,но и времето беше зле :twisted:
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

vobler4o написа:Мерси за отговора колега аз вчера се чудех дали да взема ама като не знам какво кълве зех бял на плувка само 2 червеноперки,но и времето беше зле :twisted:
Пак е нещо. :)
Днес, ако продължи да ми е тъпо и скучно пак ще отскоча до реката да си пробвам късмета и да разнообразя сивия ден с 3-4 часа риболов. Та по-късно пак може да се включа в темата с инфо. :)
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

Днеска на цветен :D ЦРЪВ :D доста уклей едно кефалче и едно костурче,костура удари на дъно на торен червей имам информация че на дъно са изкарали към 5кг сом на дъно със стръв червей сега като се оправи времето ще пробвам да видим дали ще имам резултат.
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Колега , това около Пловдив ли някаде?
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

anastas95 написа:Колега , това около Пловдив ли някаде?
Между Харманли и Любимец,но незнам точно къде сомът е бил към 5кг. :drinkers:
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

брей,брех от къде тва сомче :D между харманли и л......въхххх :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: тва е страхотноооооо :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

te4osoma написа:брей,брех от къде тва сомче :D между харманли и л......въхххх :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: тва е страхотноооооо :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Течо, сома явно вече е почнал да взема, щото преди седмица си купихме един сом от арендован водоем край Хасково, уловен на сара, даже куката би беше бонус, щото арендатора не си прави труда да я вади, а реже влакното...
Mr.Fish написа:share.eu/image_view/270220141288_jpgvHIxena.jpg.html]Изображение[/url]
Снимките са направени с любезното съдействие на моята любима жена!
Изображение
Колега, има две неща в твоя репортаж на които трябва да обърнеш сериозно внимание.
1-во, това вино не е за пиене, а отрова за мишки...
2-ро, не учи така жената, че не мож се отърва после. И аз моята я научих така. Тя не ми пречи, чете си книжка или се разхожда сред природата, ама Я риба ли да ловя? Или да я пазя от цигани, кучета и пр....
Инак това е много хубаво навсякъде в европата, но не и в скапаната ни държавица...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

Vid написа:Течо, сома явно вече е почнал да взема,
Vid той не е спирал да взима.. :D :D :D :mrgreen: :mrgreen:НО.,,,не коментирам,нищичко вече.. :mrgreen: :mrgreen:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”