Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Има ли риба на Марица или само вода и квакащи жабки?
Въпроса ми е насочен към почитателите на плувката най-вече - тези дето като легнат да спят вечер след тежкия риболов и затворят очи виждат как течението клати антената.
Бъдете здрави!
Смятам да откривам сезона в градската част - по-специално зад Бриколажа, след шлюзовете.

Въпроса ми е насочен към почитателите на плувката най-вече - тези дето като легнат да спят вечер след тежкия риболов и затворят очи виждат как течението клати антената.

Бъдете здрави!
Смятам да откривам сезона в градската част - по-специално зад Бриколажа, след шлюзовете.

За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Тaм имa сaмо мaнгaли колегaMr.Fish написа:Има ли риба на Марица или само вода и квакащи жабки?![]()
Въпроса ми е насочен към почитателите на плувката най-вече - тези дето като легнат да спят вечер след тежкия риболов и затворят очи виждат как течението клати антената.![]()
![]()
Бъдете здрави!

- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Не го знам това място. С кола може ли да се стигне или трябва пешачката преход да се прави?
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Направих едно излетче на препоръчаното място от колегата blaskov1, хиляди благодарности за което!
Лових на шарени червейчета и мятах по някое за подхранване. Метод - на леко. Рибата не беше активна. Скачаха прилични екземпляри в затишията около дълбоките бързеи и под клоните на дърветата.
За 2-3 часа смених две места - едното не отчете дори кълване, а другото реализира 3 прилични костура - нещо, което ме изуми - признавам, не очаквах такива риби!!!
Два костура ги хванах при лежаща стръв на дъното, съответно при леко помръдване на такъма поеха стръвта, а единия на изтичане захапа.
Костурите отплуваха обратно! Признавам, че бях силно изкушен да опитам вкусното им филе, но се сдържах - те ме изненадаха с появата си и направиха риболова интересен, пък и не се закачаха дълбоко в гърлата, дето винаги води до оперативна намеса
, а аз им разрешавам да ловуват до следващия ми излет, когато може и да не бъда толкова благосклонен.

Снимките са направени с любезното съдействие на моята любима жена!

Лових на шарени червейчета и мятах по някое за подхранване. Метод - на леко. Рибата не беше активна. Скачаха прилични екземпляри в затишията около дълбоките бързеи и под клоните на дърветата.
За 2-3 часа смених две места - едното не отчете дори кълване, а другото реализира 3 прилични костура - нещо, което ме изуми - признавам, не очаквах такива риби!!!
Два костура ги хванах при лежаща стръв на дъното, съответно при леко помръдване на такъма поеха стръвта, а единия на изтичане захапа.
Костурите отплуваха обратно! Признавам, че бях силно изкушен да опитам вкусното им филе, но се сдържах - те ме изненадаха с появата си и направиха риболова интересен, пък и не се закачаха дълбоко в гърлата, дето винаги води до оперативна намеса

Браво за костурите , супер са 

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Колега на този шарен червей какви риби излизат защото мисля да пробвам иначе браво за улова
и НАСЛУКА 

Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Ами, какво да ти кажаvobler4o написа:Колега на този шарен червей какви риби излизат защото мисля да пробвам иначе браво за уловаи НАСЛУКА

Купувам си една от най-големите кутийки или няколко от най-малките и хем си захранвам, като мятам от време на време по 5-8 червейчета, хем си имам стръв и нанизвам на ситна кукичка 2 или 3.
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Мерси за отговора колега аз вчера се чудех дали да взема ама като не знам какво кълве зех бял на плувка само 2 червеноперки,но и времето беше зле 

- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Пак е нещо.vobler4o написа:Мерси за отговора колега аз вчера се чудех дали да взема ама като не знам какво кълве зех бял на плувка само 2 червеноперки,но и времето беше зле

Днес, ако продължи да ми е тъпо и скучно пак ще отскоча до реката да си пробвам късмета и да разнообразя сивия ден с 3-4 часа риболов. Та по-късно пак може да се включа в темата с инфо.

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Днеска на цветен
ЦРЪВ
доста уклей едно кефалче и едно костурче,костура удари на дъно на торен червей имам информация че на дъно са изкарали към 5кг сом на дъно със стръв червей сега като се оправи времето ще пробвам да видим дали ще имам резултат.

-
- научил се да хвърля
Колега , това около Пловдив ли някаде?
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Между Харманли и Любимец,но незнам точно къде сомът е бил към 5кг.anastas95 написа:Колега , това около Пловдив ли някаде?

- te4osoma
- разбира нещата
брей,брех от къде тва сомче
между харманли и л......въхххх
тва е страхотноооооо

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Vid
- кандидат преподавател
Течо, сома явно вече е почнал да взема, щото преди седмица си купихме един сом от арендован водоем край Хасково, уловен на сара, даже куката би беше бонус, щото арендатора не си прави труда да я вади, а реже влакното...te4osoma написа:брей,брех от къде тва сомчемежду харманли и л......въхххх
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
тва е страхотноооооо
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Колега, има две неща в твоя репортаж на които трябва да обърнеш сериозно внимание.Mr.Fish написа:share.eu/image_view/270220141288_jpgvHIxena.jpg.html][/url]
1-во, това вино не е за пиене, а отрова за мишки...
2-ро, не учи така жената, че не мож се отърва после. И аз моята я научих така. Тя не ми пречи, чете си книжка или се разхожда сред природата, ама Я риба ли да ловя? Или да я пазя от цигани, кучета и пр....
Инак това е много хубаво навсякъде в европата, но не и в скапаната ни държавица...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- te4osoma
- разбира нещата
Vid той не е спирал да взима..Vid написа:Течо, сома явно вече е почнал да взема,

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън