Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
- istinata72
- ще става разбирач
Re: Жребчево
Този пост е доста тревожен....никой не му обърна внимание.Чухте за каракуди и юруш!След още 2-3 години,ще хълцаме за каракудКИ и слънчациTroli Rapala написа:На 31-ви закрих на Жребеца и когато излязох на брега с лодката,ме чакаха двама мангала!Питаха ме за помпа да си купят,па ги поразпитах и се отпуснаха постепенно и доста неща си казаха без бой,даже почнаха и с хвалбите за голем сом 70кила на мрежа!Казаха,че пускат мрежи пред Паничерево на скалите и улавят сомета по 3-6кила!Питаха ме какво виждам на сонара и къде са рибите,та при желание точно за един ден и няма да припари мангал до гьола!Но в играта се оказа,че са и хората от Садките а има и от Сливен и други градчета наоколо много хиени с достатъчно мрежи,та бъдещето няма да е розово и дорде не стане като на Искъро,нема да мирясат,че бая кинти се изкарват на бързо за една нощ!
Здравейте колеги,
Вчера с приятел посетихме отново, но за пръв път тази година прословутите садки.
Какво да кажа, въпреки че имахме нагласа с трудно намиране на място, все пак намерихме.
Такава селения варвайте ми не бях виждал и то през седмицата. Около 2 км бряг "гъз до гъз"
Улова на двамата ни беше около 15 кг. черврноперка, която накрая пуснахме обратно.(Бяхме си устроили нещо като състезание)
Искам да отбележа, че имаше индивиди, които явно имат консервна фабрика.
То бива селения ама чак пък толкоз, продават ли я тая условно казано вид риба, на кюфтета ли я праят, незнам.
Имаше двама, които бяха напълнили три баки и ги носеха двамата с помоща на един кол прекаран през дръшките.
Честно да ви кажа съм разочерован от голяма част от колегите и едва ли ще отида там отново.
То не си отшъл да си прайш кефа, а да се ядосваш с ганьовци.
Сигурно и половината са били без билети. А ма те ИАРАТА все нямат бензин и няма как да дойдат.
А мангалите от Паничерево с грапите и мревжите са отделна тема.
Вчера с приятел посетихме отново, но за пръв път тази година прословутите садки.
Какво да кажа, въпреки че имахме нагласа с трудно намиране на място, все пак намерихме.
Такава селения варвайте ми не бях виждал и то през седмицата. Около 2 км бряг "гъз до гъз"
Улова на двамата ни беше около 15 кг. черврноперка, която накрая пуснахме обратно.(Бяхме си устроили нещо като състезание)

Искам да отбележа, че имаше индивиди, които явно имат консервна фабрика.
То бива селения ама чак пък толкоз, продават ли я тая условно казано вид риба, на кюфтета ли я праят, незнам.
Имаше двама, които бяха напълнили три баки и ги носеха двамата с помоща на един кол прекаран през дръшките.
Честно да ви кажа съм разочерован от голяма част от колегите и едва ли ще отида там отново.
То не си отшъл да си прайш кефа, а да се ядосваш с ганьовци.
Сигурно и половината са били без билети. А ма те ИАРАТА все нямат бензин и няма как да дойдат.
А мангалите от Паничерево с грапите и мревжите са отделна тема.
-
- ще става разбирач
Докато са комунягите на власт така ще е .В Габрово имахме супер шеф на ИАРА,лично съм виждал как шамареха мангалите че са без билет,катоа дойдоха БСП и фирмата ДПС,естествено вече има друг.А и проверките бяха значителни по Ал.Стамболийски,сега елате да видите какво е.
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Напълно съм съгласен.vasko102530 написа:Докато са комунягите на власт така ще е .В Габрово имахме супер шеф на ИАРА,лично съм виждал как шамареха мангалите че са без билет,катоа дойдоха БСП и фирмата ДПС,естествено вече има друг.А и проверките бяха значителни по Ал.Стамболийски,сега елате да видите какво е.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
- boceto84
- вече хвърля и на тежко
За вас лъжа,но за мен е истина.Преди дни изведох за около час сина ми да поцопа малко на едно езерце.В него червеноперката е около 10-15 см,но е гол за гол.Много се радва да ходим там.До нас стояха двама "колеги".Единият разказваше на другия как правел морунажа на кайма и с необходимите подправки ставала екстраMarin_vt написа:, на кюфтета ли я праят, незнам.
.

https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Лично аз винаги сьм си вземал от улова,защото обичам прясната речна риба,и ще продьлжа да го правя
Проблема е в това,че един взема примерно 3-4 кг.,а друг 30 кг. А пьк кой как си я приготвя е тема за един друг раздел 

ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
- Vid
- кандидат преподавател
Не случайно има закон, също не случайно, това кой колко може да прибира е цитирано на самия билет за риболов.diavolo666 написа:Лично аз винаги сьм си вземал от улова,защото обичам прясната речна риба,и ще продьлжа да го правяПроблема е в това,че един взема примерно 3-4 кг.,а друг 30 кг.
Ако всички си спазвахме това и ако ги нямаше браковците с мрежите.., и сега щяхме да си ловиме с кеф, а не да малеем като изпразнени к#рове по водоемите.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- boceto84
- вече хвърля и на тежко
няма лошо да си вземеш риба,но в рамките на нормалното.Ама както беше тая зима по-едно време,се пълнеха кофи с морунаж от реката.И не само тук.На р.Средецка всяка година е едно и също,по 1-2 баки на човек с нормален начин на ловене.Мангала с калдърмата(ръчило с размер 2х2м.) пълни по 2-3 чувала с бабушка и платика.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз лично не ям риба, но разбира се съм вземал за познати и приятели.(не че мога да се похваля кой знае с какво
)
Но да хванеяш 30 кила риба и да я тъпчеш после у баки и чували, барабар и с малки рибета по 20-30 грама е това не мога да го разбера.

Но да хванеяш 30 кила риба и да я тъпчеш после у баки и чували, барабар и с малки рибета по 20-30 грама е това не мога да го разбера.
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
А бе за едни това е спорт,за други явно е въпрос на оцеляване,за някои пък лакомия и т.н. Хора всякакви,а контрол почти никакъв.За самосъзнание пък забравете...
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
Някой има ли данни за друго място на Жребеца, дето да дава по някоя рибка, че тази лудница на садките нещо не ми понася?
- SammY
- фен клуб-скобар
На това място риболова е интензивен и сигурен , на друго място има по голям шанс да си капо отколкото да хванеш , но пък се иска проба , иначе как ще рабереш дали не е тръгнала да кажем и на боклуците , което би трябвало скоро да се случи при това време
Миналата седмица реших да се правя на откривател и пих студено капочино (на друг водоем) 

Няма начен да не излиза щом на Копринка вече избила каракудата Габровци почнаха сечта.
Няма начен да не е трагнала щом на Копринка вече еизбила и Габровци вече я сечат.
- SammY
- фен клуб-скобар
... и не само ... все още се въздържам да ходя на любимия ми язовир , защото и там е почти като на садките , но това е друга тема