Жребчево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
istinata72
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Жребчево

Мнение от istinata72 »

Troli Rapala написа:На 31-ви закрих на Жребеца и когато излязох на брега с лодката,ме чакаха двама мангала!Питаха ме за помпа да си купят,па ги поразпитах и се отпуснаха постепенно и доста неща си казаха без бой,даже почнаха и с хвалбите за голем сом 70кила на мрежа!Казаха,че пускат мрежи пред Паничерево на скалите и улавят сомета по 3-6кила!Питаха ме какво виждам на сонара и къде са рибите,та при желание точно за един ден и няма да припари мангал до гьола!Но в играта се оказа,че са и хората от Садките а има и от Сливен и други градчета наоколо много хиени с достатъчно мрежи,та бъдещето няма да е розово и дорде не стане като на Искъро,нема да мирясат,че бая кинти се изкарват на бързо за една нощ! :rolleyes:
Този пост е доста тревожен....никой не му обърна внимание.Чухте за каракуди и юруш!След още 2-3 години,ще хълцаме за каракудКИ и слънчаци
Marin_vt
новобранец
новобранец

Мнение от Marin_vt »

Здравейте колеги,

Вчера с приятел посетихме отново, но за пръв път тази година прословутите садки.
Какво да кажа, въпреки че имахме нагласа с трудно намиране на място, все пак намерихме.
Такава селения варвайте ми не бях виждал и то през седмицата. Около 2 км бряг "гъз до гъз"
Улова на двамата ни беше около 15 кг. черврноперка, която накрая пуснахме обратно.(Бяхме си устроили нещо като състезание) :)
Искам да отбележа, че имаше индивиди, които явно имат консервна фабрика.
То бива селения ама чак пък толкоз, продават ли я тая условно казано вид риба, на кюфтета ли я праят, незнам.
Имаше двама, които бяха напълнили три баки и ги носеха двамата с помоща на един кол прекаран през дръшките.
Честно да ви кажа съм разочерован от голяма част от колегите и едва ли ще отида там отново.
То не си отшъл да си прайш кефа, а да се ядосваш с ганьовци.
Сигурно и половината са били без билети. А ма те ИАРАТА все нямат бензин и няма как да дойдат.
А мангалите от Паничерево с грапите и мревжите са отделна тема.
vasko102530
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vasko102530 »

Докато са комунягите на власт така ще е .В Габрово имахме супер шеф на ИАРА,лично съм виждал как шамареха мангалите че са без билет,катоа дойдоха БСП и фирмата ДПС,естествено вече има друг.А и проверките бяха значителни по Ал.Стамболийски,сега елате да видите какво е.
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

vasko102530 написа:Докато са комунягите на власт така ще е .В Габрово имахме супер шеф на ИАРА,лично съм виждал как шамареха мангалите че са без билет,катоа дойдоха БСП и фирмата ДПС,естествено вече има друг.А и проверките бяха значителни по Ал.Стамболийски,сега елате да видите какво е.
Напълно съм съгласен.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

Marin_vt написа:, на кюфтета ли я праят, незнам.
.
За вас лъжа,но за мен е истина.Преди дни изведох за около час сина ми да поцопа малко на едно езерце.В него червеноперката е около 10-15 см,но е гол за гол.Много се радва да ходим там.До нас стояха двама "колеги".Единият разказваше на другия как правел морунажа на кайма и с необходимите подправки ставала екстра :shock: :shock: .Нищо не може да ме учуди вече.Много се чудиха къде му е акъла на малкия да си пуска уловените риби обратно
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

Лично аз винаги сьм си вземал от улова,защото обичам прясната речна риба,и ще продьлжа да го правя :) Проблема е в това,че един взема примерно 3-4 кг.,а друг 30 кг. А пьк кой как си я приготвя е тема за един друг раздел :)
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

diavolo666 написа:Лично аз винаги сьм си вземал от улова,защото обичам прясната речна риба,и ще продьлжа да го правя :) Проблема е в това,че един взема примерно 3-4 кг.,а друг 30 кг.
Не случайно има закон, също не случайно, това кой колко може да прибира е цитирано на самия билет за риболов.
Ако всички си спазвахме това и ако ги нямаше браковците с мрежите.., и сега щяхме да си ловиме с кеф, а не да малеем като изпразнени к#рове по водоемите.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

няма лошо да си вземеш риба,но в рамките на нормалното.Ама както беше тая зима по-едно време,се пълнеха кофи с морунаж от реката.И не само тук.На р.Средецка всяка година е едно и също,по 1-2 баки на човек с нормален начин на ловене.Мангала с калдърмата(ръчило с размер 2х2м.) пълни по 2-3 чувала с бабушка и платика.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Marin_vt
новобранец
новобранец

Мнение от Marin_vt »

Аз лично не ям риба, но разбира се съм вземал за познати и приятели.(не че мога да се похваля кой знае с какво :) )
Но да хванеяш 30 кила риба и да я тъпчеш после у баки и чували, барабар и с малки рибета по 20-30 грама е това не мога да го разбера.
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

А бе за едни това е спорт,за други явно е въпрос на оцеляване,за някои пък лакомия и т.н. Хора всякакви,а контрол почти никакъв.За самосъзнание пък забравете...
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
xpu161
новобранец
новобранец

Мнение от xpu161 »

Някой има ли данни за друго място на Жребеца, дето да дава по някоя рибка, че тази лудница на садките нещо не ми понася?
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

На това място риболова е интензивен и сигурен , на друго място има по голям шанс да си капо отколкото да хванеш , но пък се иска проба , иначе как ще рабереш дали не е тръгнала да кажем и на боклуците , което би трябвало скоро да се случи при това време :) Миналата седмица реших да се правя на откривател и пих студено капочино (на друг водоем) :)
Изображение
bori4ev
новобранец
новобранец

Мнение от bori4ev »

Няма начен да не излиза щом на Копринка вече избила каракудата Габровци почнаха сечта.
bori4ev
новобранец
новобранец

Мнение от bori4ev »

Няма начен да не е трагнала щом на Копринка вече еизбила и Габровци вече я сечат.
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

... и не само ... все още се въздържам да ходя на любимия ми язовир , защото и там е почти като на садките , но това е друга тема :)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”