Пъстърва в р.Марица/Пловдив/

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

shekira написа:колеги около карлово има бая клетки за пастърва и пороите отнесоха доста в р.стряма а от там и в р.марица.това само трябва да ни радва и да се надяваме на по чести порои.
трябва дасе надяваме пъстървите да оцелеят в марица..
То риба има ама водата е повече.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,до сега не е станало и няма да стане.Реките за които говорите са чисти и бистри във горните си течения а Пъстървата е капризна относно чистотата на водата.Ако на втичалата на тези реки слиза пъстърва,то тя се държи точно там и не навлиза нагоре или на долу по Марица.Щеше да е много хубаво да можеше да стане,но тя не търпи замърсена вода и бързо си умира.Някой спомена че е хванал пъстърва със кепче на някъде,коя пъстърва ще се хване със кепче ако не тази която се е задушила от мръсната вода и е била пред умиране.Но,не е лошо да си помечтаем,и може някога и това да стане.Карловска река,Стряма -горното течение,Велинградската река са съвсем друго нещо.Не се залъгвайте че пастърваджийте ще се смеят.Когато се заселва една риба на място което не е нейния ареал на обитание,се правят посевки на водата,температура и съдаржание ,за да се види аджеба дали има шансове за оцеляване.Доста видове се задържат успешно във някои нетипични за тях райони,но пъстървата е много капризна и със много нежни хриле и веднага се задушава,поради това че се нуждае от много повече кислород от други видове риби.Дано съм успял да обясня правилно всичко и дано сте ме разбрали. :wink: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

да и се нуждае от по-чиста вода с не толкоз много тксини,отпадъци и какво ли още не.Аз само като се сетя какви ли не чудновати предмети съм закачал по Марица и ми става ясно,че пъстърва там не е много реалистично да се смята,че може да се хване.И все пак е възможно да е хваната някъде близко до мястото където се влива някоя река в Марица..
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

Преде 4 години мислия като беше голямото наводнение и като се пооправи реката един колега от ромски проижод изкара до мен една пъстърва около 500 гр на Червен Червей а от другата страна скаЧаха пъстърви и гониха водните конЧета.Просто ятото е минавало през нас
Wemby
новобранец
новобранец

Мнение от Wemby »

абе tetko тва към кои краи е .
тая снимка на р.Стряма към кои краи е , към кои села е
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Wemby написа:абе tetko тва към кои краи е .
тая снимка на р.Стряма към кои краи е , към кои села е

Кое към кой край е?
Коя снимка , аз сномки не съм поствал.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Междудругото майка ми вика,че снощи в някакви новини са дали някаква пъстърва хваната на Марица в Пловдив,дали не става въпрос за същата :?: :?:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Значи,да не спорим повече за глупости.Има вариант,да е влезнала във реката от някоя по-малка вливаща се във Марица балканска река.Затова е писано хванаха една а не пет или двайсет.Втичала,много но дори и да е влезнала при наводнения,и дори и да е оцеляла,то тя си търси къде да мигрира към по-чиста и годна за нея вода в която да живее.Има аномалий всякакви,но аз жевея до нея и ловя риба в Марица от 1969 година и никога нито съм хващал нито съм чувал за такова нещо.Двамата ми дядовци бяха рибари,аз съм рибар,баща ми,чичо ми,приятели - стотици,никой не е чул или видял такова нещо.Така че,нещата са ясни,дайте да си говорим Реални неща и да не объркваме младите колеги.Току виж някой тръгнал да лови ПЪСТЪРВА по р.Марица :lol: :lol: :lol:

SONY
учете се от него
учете се от него

Re: Пъстърва в р.Марица/Пловдив/

Мнение от SONY »

В Чая ги има :!: Нищо чудно и в Пловдив да има.Макар да е ясно на всички ни , че обичат друг тип водоеми и доста по чисти. Странно все пак :roll:
TICA FAN
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Сони,ами ориентирай са към този риболов по Марица и ти пожелавам успех :shock: :lol: :lol: :lol: Ще си пишеш само във "Неуспешни" :shock: :shock: :shock: докато не се върнеш към търсенето на други риби по Марица.Въча тече пълна и влиза много вода!!!Там на самото втичало може да се хваща гарантирано,но втичалото не е Марица.Един метър да ловиш навътре по въча,това не е Марица а Въча :idea: :!: :lol: :lol: :lol: Когато дойде голяма вода,тя отнася рибата навътре във самата Марица,но пъстървата задължително ще гледа да намери чиста вода и това ще е на някое друго втичало на балканска река която е чиста.В противен случай ще умре от тинята и калта които се полепват по хрилете и.Въпрос на време е кога !!!

SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Кроки далеч съм от мисълта да гоня пъстърва на Марица :lol: Земеш да ме водиш да фанем по някой сом ли кво? :?: :lol:
TICA FAN
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Сони, нека се стопли,аз няма да се крия :lol: :lol: :lol: Дали ще ходя сам или ще взема още двама - трима,за мен няма значение.Само да се стопли още малко че този сняг тези дни ще задържи водата студена :lol: :lol: :lol: :lol:

dirommel
новобранец
новобранец

Мнение от dirommel »

Kolegi aide po-seriozno molya vi!Ob6testvena taina e,4e v r.Mariza se izlivat vsyakakvi pomii i bokluci ot zavodite po pore4ieto i.Taka 4e -pusturva,da ama samo na snimka! :rolleyes:

------------------

Писах,че тръгвам и почнахте веднага!

Умната ей!Да не виждам подобни грацаници!!!
sapuna
bellerophone
новобранец
новобранец

Мнение от bellerophone »

Стара тема да възкръсна.
Днес бе потвърдено хващане на американка в рамките на гр. Пловдив. Към 34 см. на торен със захранка пинки. Поствам снимка.
За съжаление не бях на този излет, затова снимката е на вече мъртвата риба.
pastarva.jpg
pastarva.jpg (157.35 KiB) Преглеждано 555 пъти
Аватар
joro_ko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro_ko »

Миналата зима и аз имах късмет да хвана една красавица на мънистата , беше голямо изживяване да я засека на 30-35 метра. Не знам от къде идват но знам че по край Пазарджик с моята слука има още няколко случая на уловени пъстърви.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”